Ben je een echte winterliefhebber die wel houdt van de kou of kan je elk jaar niet wachten tot de eerste warme dagen hun intrede doen? In het laatste geval moet je zeker even verder lezen. Want hoe lekker is het om in de koudste tijd van het jaar éven ons eigen land te ontvluchten en te genieten van het zonnetje in een aangename temperatuur? Zowel binnen als buiten Europa zijn er verschillende winterzon bestemmingen waar je weer even oplaadt om de rest van de winter door te komen. Wij hebben de populairste winterzon bestemmingen voor je op een rijtje gezet en vertellen je alles wat je wilt weten.

Hier geniet je wél van de winterzon

Voor een heerlijk winterzonnetje hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Ook binnen Europa zijn er verschillende bestemmingen waar het ’s winters een stuk minder koud is dan in Nederland. Zoek je het liever wel wat verder op? Ook dan zijn er natuurlijk genoeg mogelijkheden!

Winterzon op Aruba

De zonnige ABC-eilanden

Op de ABC-eilanden is het ’s winters heerlijk vertoeven. Op Aruba valt in de Nederlandse winter, van november tot en met maart, weinig neerslag en geniet je van een heerlijke temperatuur. Tips nodig voor jouw verblijf op Aruba? Lees dan ons blog met tien tips om te doen op dit heerlijke eiland.

Op Bonaire is het in de maanden januari, februari en maart relatief gezien het koelst, maar vrees niet: met zo’n minimaal 25 graden is het klimaat hier met geen mogelijkheid te vergelijken met Nederland. Dit eiland is een topbestemming voor duikers en snorkelaars, maar ook voor witte stranden en mooie natuur zit je hier goed.

Het prachtige Curaçao is het meest tropische stukje van ons koninkrijk en daarom ook zonder twijfel één van de favoriete winterzon bestemmingen onder Nederlandse toeristen. Je geniet hier van zon, zee, strand en lekker eten. Wil je zo min mogelijk kans op regen? Dan kun je het best reizen vanaf december. Vooral in februari en maart valt er weinig neerslag op het eiland waardoor je optimaal kunt genieten van de witte stranden, blauwe zee, palmbomen en cocktails.

De Algarve in Portugal is een populaire winterzon bestemming onder Nederlanders

De Portugese Algarve

Eerlijk is eerlijk: Portugal is geen bestemming waar je in de winter naartoe gaat om flink bruin te bakken. Toch is het er zeker aangenaam te noemen, met name in de regio Algarve. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 18 graden is het met een lekker zonnetje al snel goed uit te houden op bijvoorbeeld het terras. Bovendien loopt het toerisme in de Algarve ’s winters gewoon door en is er genoeg leuks te doen in de regio. Bezoek bijvoorbeeld steden als Albufeira en Lagos, maak een strandwandeling en geniet van de heerlijke Portugese keuken.

Het strand van Nerja aan de Spaanse Costa del Sol

De Spaanse Costa’s

Ook de Spaanse Costa del Sol is een populaire winterzon bestemming onder Nederlandse toeristen. Hier geldt hetzelfde als voor de Algarve: verwacht geen tropische temperaturen, maar met een zonnetje en aangename temperatuur is het al snel heerlijk om in je t-shirt rond te lopen. Nog een bijkomend voordeel: het indrukwekkende binnenland van Andalusië is één van de mooiste gebieden van Spanje. Hoewel dit ook in de zomermaanden één van de populairste regio’s onder toeristen is, is de winter helemaal niet verkeerd om steden als Sevilla en Granada te bezoeken. Het is dan stukken minder warm waardoor je uitgebreid de tijd kunt nemen om deze mooie steden te ontdekken.

Het Canarische Eiland Tenerife is een populaire winterzon bestemming

De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn misschien wel Spanjes populairste regio om in de winter de zon op te zoeken. De temperaturen liggen hier gemiddeld rond de 22 graden, maar op sommige eilanden kan deze temperatuur nog flink oplopen! Je moet er wat langer voor in het vliegtuig zitten maar dan heb je dus ook wat. Nu hoef je alleen nog maar te kiezen voor welk eiland je gaat. Wordt het Lanzarote, met zijn prachtige afwisselende landschap? Of het tropische Tenerife, wat officieel één van de warmste eilanden van de Canaren is? Ook op Gran Canaria is altijd wel iets te doen: zon, zee, uitgaansleven, cultuur én natuur – je vindt het hier allemaal.

Een prachtig strand in Thailand

De Aziatische strandbestemmingen

Heb je wat langer de tijd om op vakantie te gaan en wil je écht even in een compleet andere wereld zijn? Vlieg dan naar Azië! Het regenseizoen is in de meeste landen net voorbij en de temperaturen zijn heerlijk aangenaam. In Thailand bijvoorbeeld staan november t/m januari bekend als de koelere maanden. Schrik niet, de temperaturen liggen dan nog steeds rond de 30 graden. Datzelfde geldt voor Indonesië. Maak een mooie rondreis of geniet van één van de prachtige stranden op het mooie Bali.

Overwinteren in Spanje of Portugal?

Is een korte break van één of twee weken niet genoeg voor jou? Je kunt natuurlijk ook voor een langer verblijf kiezen en overwinteren in Spanje of Portugal, wat vooral populair is onder gepensioneerden. Het massatoerisme is in de wintermaanden verdwenen, maar gezellig is het nog steeds in Spaanse plaatsen als Benidorm en Torremolinos. Kies voor een verblijf in een fijn appartement of ga juist voor luxe en boek een all inclusive verblijf waarbij je je in de winter volledig in de watten laat leggen. Het kost wat, maar dan heb je ook wat!

Zoek jij deze winter ook de zon op bij één van deze prachtige winterzon bestemmingen? Bekijk hier alle winterzonreizen bij de Jong Intra Vakanties.