Tips voor de Algarve

De meeste reizigers kennen de Algarve als de zonnigste regio van Portugal. Ze gaan er dan ook heen om heerlijk aan het strand te liggen en van de zon te genieten. Maar de Algarve is zoveel meer dan dat. Er zijn talloze prachtige plekken, die zeker een bezoekje waard zijn. Daarom delen we nu een aantal locaties die je tijdens je vakantie kunt bezoeken.

Faro

Faro is voor velen het aankomstpunt in de Algarve. Toch slaan veel reizigers deze stad over tijdens hun vakantie. Wellicht omdat Faro geen strand heeft, maar Faro heeft genoeg te bieden. Een oud centrum vol met indrukwekkende bezienswaardigheden, gezellige restaurants en leuke winkeltjes.
Een van de bekendste bezienswaardigheden is Capela dos Ossos. Deze kapel werd gebouwd met de botten van overleden monniken. De botten vind je op alle muren en de plafonds. Dit zorgt voor een indrukwekkend gezicht.
Verder kan je in het oude centrum van Faro ook heerlijk wandelen langs sinaasappelbomen. Je vindt hier geen souvenirwinkeltjes, maar sfeervolle restaurants en veel mooie huisjes.

Vila do Bispo

Dit kleine dorpje in het zuidwesten van de Algarve is nog redelijk onbekend bij de toeristen. Je ziet hier nog het authentieke Portugal. Dit maakt het erg populair bij wandelaars en fietsers. Het dorpje heeft een aantrekkelijk centrum dankzij de typische huisjes, het oude pleintje en de 18e-eeuwse kerk. In het nieuwere deel van Vila do Bispo zitten een aantal gezellige restaurants. Deze restaurants serveren heerlijke visgerechten. Mocht je willen genieten van het authentieke Portugal zonder al te veel toeristen is dit zeker een bezoekje waard.

Kasteel in Silves in de Algarve

Silves

Wanneer je bij deze stad aankomt valt het enorme kasteel meteen op. De meeste toeristen bezoeken deze stad dan ook vanwege het kasteel. De muren van het kasteel zijn gerestaureerd waardoor je eroverheen kunt lopen. Binnenin het kasteel vind je oude resten van het voormalige kasteel en een restaurant.
Toch mag je bij een bezoek aan het kasteel van Silves de stad zelf niet overslaan. In de oude stad wandel je door steile smalle straatjes langs de lichtgekleurde huisjes. Je vindt er een aantal cafés en restaurantjes waar je heerlijk op het terras kunt genieten. Bestel dan zeker een taartje, want de stad staat bekend vanwege de heerlijke taarten.

Loulé

Loulé is een van de oudste plaatsen in de Algarve. De stad werd opgericht door de Moren en dit is nog steeds terug te vinden. De stad heeft talloze smalle straatjes met witte huizen en ook vind je er nog oude Moorse baden. Loulé heeft een leuke overdekte markthal, die uit het begin van de vorige eeuw stamt. In de hal vindt je veel verkopers die van alles verkopen. Zo vindt je hier vis, kazen, groeten, fruit, rieten manden en handwerken. In de zomermaanden vindt er op zaterdag ook een zigeunermarkt plaats rondom de markthal. Dit is voornamelijk voor de toeristen die hier goedkope zonnebrillen, tassen, kleding en souvenirs kunnen kopen.

De grootste haven van de Algarve in Vilamoura

Vilamoura

Vilamoura is in de jaren 70 gesticht door een rijke bankier. Tegenwoordig is het een badplaats voor toeristen. Dit komt voornamelijk dankzij dat jachthaven, golfbanen en de stranden. De jachthaven is met 1300 ligplaatsen de grootste van Portugal. Niet zo gek dat dit dus de belangrijkste trekpleister van de stad is. Tegen de avond komen vele vakantiegangers naar de haven om te dineren. Vilamoura heeft naast veel restaurants ook een grote verscheidenheid aan winkels, van lokale boetiekjes tot grote internationale merken, en veel verschillende bars en discotheken. Tijdens je vakantie naar de Algarve is Vilamoura dus zeker een aanrader!

Praia da Marinha

Dit strand mag dan geen geheime ontdekking zijn, het is toch zeker wel de moeite waard hier heen te gaan. Veel reizigers vinden dit een van de mooiste stranden van de Algarve. Je vindt hier de indrukwekkende rotsformaties die je op veel foto’s van de Algarve terugvindt. Deze rotsen bieden een mooie omgeving wanneer je dol bent op snorkelen. Tussen de rotsen zitten vaak verschillende vissen verstopt.
Een van de voordelen van dit strand is dat het er vaak wat rustiger is dan op de andere stranden in deze omgeving. Het strand kan namelijk enkel bereikt worden door een steile klim naar beneden. De meeste bezoekers besluiten om enkel het uitzichtpunt te bezoeken, vanwege het schitterende uitzicht. Mocht je besluiten naar beneden te gaan, hou dan rekening met de getijden. Bij vloed is het namelijk lastig om van het strand af te komen.

Benieuwd naar onze mogelijkheden in de Algarve? Bekijk ze hier!