Met je voeten in het parelwitte zand, met het uitzicht op een azuurblauwe oceaan. Klinkt goed? Het prachtige Curaçao is een eiland dat veel te bieden heeft. Van relaxen op het strand in de zon met een lekker drankje, shoppen in Willemstad of duiken in de indrukwekkende onderwaterwereld. We hebben de 5 mooiste stranden van het eiland voor je op een rijtje gezet die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken!

De 5 mooiste stranden van Curaçao

Het idyllische Kleine Knip

Dit kleine strandje is gelegen aan de westkust van het eiland. Het is gratis toegankelijk voor toeristen. Omdat er op dit strand weinig faciliteiten zijn, ligt het niet vol met toeristen. Veel locals bezoeken dit strand, vooral in het weekend. Het is hier ideaal om heerlijk tot rust te komen. Het is een prachtig strand om te proeven van de lokale sfeer, die je op de grote stranden niet hebt.

Veelzijdig Cas Abao

Een andere favoriet van ons is Cas Abao, gelegen aan de zuidwestkust van het eiland. Het is een strand dat genoeg faciliteiten te bieden heeft. Dit strand is ideaal om een hele dag door te brengen. Je kunt er heerlijk zwemmen, prachtige vissen zien tijdens het duiken of als je houd van iets meer actie is het huren van een kajak het proberen waard!

Ontdekken op Klein Curaçao

Dit is een apart eiland wat op kleine afstand van Curaçao per boot te bezoeken is. Het is een prachtige locatie met de witste stranden. Uit eigen ervaring raad ik aan om met je snorkel en flippers het water in te gaan. Tijdens het snorkelen kun je genieten van de meest kleurrijke vissen en het prachtige rif. Ook kom je tijdens het zwemmen langs de kust oude scheepswrakken tegen die indrukwekkend zijn om te zien.

Het populaire Jan Thiel Strand

Veruit een van de meest populaire stranden van Curaçao is Jan Thiel Strand. Als je houdt van luxe in combinatie met een gezellige sfeer moet je hier geweest zijn. Er zijn veel leuke restaurants met goed eten en er zijn genoeg bedjes op het strand aanwezig. De meeste bedjes worden verhuurd voor een klein prijsje, maar daar tegen over staat bediening die voor jou een lekker drankje of hapje regelt. Er zijn genoeg activiteiten te doen bij Jan Thiel. Hou je van meer actie? Als een van de weinige stranden biedt Jan Thiel aan om te flyboarden

Bijzonder Kokomo Beach

Dit is wederom een wat kleiner strand, maar in tegenstelling tot andere kleinere strandjes is Kokomo Beach van alle gemakken voorzien. Er is een strandtent, ligbedden en een duikschool. Deze plek is ook bekend door de schommel die in het water staat, ideaal voor leuke foto’s voor Instagram!

Welk van de mooiste stranden op Curaçao ga jij als eerst ontdekken?

Wil je meer te komen? Boek direct jouw droomvakantie op www.dejongintra.nl.