De feestdagen zijn misschien niet de eerste periode waaraan je denkt als je een nieuwe vakantie wilt boeken. De agenda staat vaak al helemaal volgepland: een kerstdiner hier, brunch daar en met Oud en Nieuw een gezellig feest met vrienden. Toch kan het juist heel magisch zijn om op vakantie met kerst te gaan. Of je nu juist de kerstsfeer graag opzoekt of er liever een paar dagen of weken aan wilt ontsnappen: in deze blog delen we alles wat we willen vertellen over de leukste kerstvakantie bestemmingen.

Waarom je met kerst op vakantie wilt

Hoewel er voor jou misschien redenen zijn om de feestdagen juist in je vertrouwde omgeving door te brengen, zijn er ook genoeg redenen te bedenken om júist wel in deze periode op reis te gaan. Een knus gezins- of familiemoment beleven bijvoorbeeld. De tweeweekse schoolvakantie is hier dan een perfect moment voor. En waar de één het fijn vindt om zich vast te houden aan de huiselijke tradities met Kerstmis en Oud en Nieuw, kan het ook heel tof zijn om eens mee te maken hoe de feestdagen in een ander land beleefd worden. Bovendien bespaar je jezelf ook een hoop stress en hoef je geen uren te staan zwoegen in de keuken voor het kerstdiner.

Wat voor vakantie past bij jou?

Een stedentrip naar een kerstige stad binnen óf buiten Europa, even ontsnappen aan de kou op een zonnige bestemming, actief op de piste of totaal iets anders? De mogelijkheden zijn ook voor een vakantie met kerst eindeloos. Het is dus maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Leukste steden met kerst

Een stedentrip net voor of tijdens de feestdagen is altijd een goed idee. Ben je op zoek naar die typisch winterse sfeer met kerstmarkten, vuurkorven en glühwein? Dan moet je in Duitsland of Oostenrijk zijn! Onder meer Keulen en Berlijn zijn echte aanraders Ook de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is een echte aanrader met kerst. De stad is prachtig versierd en door de hele stad vind je verschillende kerstmarkten met de lekkerste lekkernijen.

Ook Londen is een typische kerstklassieker. De lichtjes in Oxford Street, een rondje in de Londen Eye én het grootse Winter Wonderland in Hyde Park. Om flink te kerstshoppen is dit misschien wel de place to be. Waar je misschien minder snel aan denkt, maar wat zeker een aanrader is, is Parijs. Ook hier geniet je van de mooiste kerstdecoratie in de straten en kerstmarkten verspreid door de stad.

Is je budget wat groter en zoek je het liever wat verder weg? Dan is er één stad die we honderd procent aan kunnen bevelen: New York. Hier lijkt het alsof je linea recta in je favoriete kerstfilm bent gestapt. Schaatsen bij het Rockefeller Center, eindeloos kerstshoppen en wandelingen in Central Park door de sneeuw. Net een romantisch sprookje.

Kerstvakantie zonbestemmingen

Misschien moet je bij een vakantie met kerst direct denken aan sneeuw en kou, maar het kan natuurlijk ook anders! In onze koudste maanden zijn er genoeg plekken – ook in Europa – waar je geniet van aangenamere temperaturen, het zonnetje of zelfs een volledig tropisch klimaat. We deelden eerder al de fijnste winterzonbestemmingen met je, maar willen even even speciale aandacht voor ons eigen Curaçao. Op dit heerlijke eiland wordt Kerstmis minstens net zo uitbundig gevierd als in Nederland, maar dan onder iéts andere weersomstandigheden. Als je dus zoekt naar kerstvakantie zonbestemmingen is kerst op Curaçao zeker iets wat je eens mee moet maken!

Rondreizen in de winter

Wil je op vakantie veel zien en doen maar tóch ook genieten? De wintermaanden zijn ideaal om een rondreis te maken. Ga voor een fly drive met huurauto of reis vanuit Nederland met eigen vervoer naar bijvoorbeeld Zuid-Europa om van een zonnige fly drive te genieten. Het Spaanse Andalusië is bijvoorbeeld een aanrader, net als een rondreis langs de Koningssteden van Marokko. Liever wat verder weg? Dan kun je ook een rondreis maken met je eigen privéchauffeur. In bijvoorbeeld Zuid-Afrika en Thailand is het klimaat in onze wintermaanden op zijn best.

Actief op de piste

Droom je van een witte kerst? Kies voor een wintersportvakantie en dit is gegarandeerd! Stel je voor: wakker worden op eerste kerstdag, de gordijnen van je hotelkamer openen en uitzicht op een prachtig wit berglandschap. Overdag met je familie van de piste sjezen en daarna opwarmen rond het haardvuur onder genot van een lekker hapje en een drankje.

Een gezinsvakantie met kerst

De kerstvakantie is een ideaal moment om er met het gezin op uit te gaan. Een fijne bungalow op een vakantiepark dicht bij huis, uitrazen in Disneyland Paris – meer heb je niet nodig voor een gezinsvakantie met kerst.

Gezelligheid in een groep

Je hoeft natuurlijk niet noodzakelijk alleen met je eigen reisgezelschap te reizen. Misschien vind je het gezellig om jouw reis te beleven met een gezellige groep gelijkgestemden. Kies in dat geval voor een kerst- of wintersfeerreis naar bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk, Kroatië of Spanje. Je reist per bus of riviercruise en wordt volledig ontzorgd. Bij de Jong Intra Vakanties hebben we mooie excursiereizen samengesteld waarbij je naar verschillende plekken wordt gebracht. Slapen doe je in een comfortabel hotel, in het geval van een busreis, of aan boord van je schip, in het geval van een riviercruise.

Waar moet je rekening mee houden bij het boeken van een vakantie met kerst?

Wil je een vakantie met kerst gaan boeken? Houd er rekening mee dat de feestdagen een populaire periode zijn om op vakantie te gaan. Kies je voor een last minute kerstvakantie, kan het dus zomaar zo zijn dat jouw favoriete accommodatie geen plek meer heeft. Houd ook rekening met het klimaat, zeker in Europa kunnen de temperaturen tussen de verschillende landen nog wel eens flink uiteen lopen. In West-Europa ga je naar buiten gewapend met wanten, een muts, sjaal en dikke winterjas terwijl de temperatuur in zuidelijke landen als Spanje en Portugal in uitzonderlijke gevallen nog wel op kan lopen tot zo’n 20 graden.

Wil je je ook oriënteren op een vakantie met kerst? Bekijk hier het volledige aanbod van de Jong Intra Vakanties.