In deze blog neemt collega Alice je mee door de tijd. Vanaf haar geboorte tot en met nu, haar twintigste levensjaar, is zij ieder jaar op vakantie geweest naar de Veluwe. Zelf nog niet overtuigd van een vakantie naar de Veluwe? Wanneer het na 20 jaar nog steeds niet verveelt, móét het wel een leuke bestemming zijn!

“Als klein meisje kwam ik al in Gelderland, op de Veluwe. Ieder jaar heb ik hier een zomervakantie, weekend weg, schoolreis, dagje uit of een avond naar een restaurant beleefd. Vanwege de diversiteit is een vakantie of uitstapje naar Gelderland perfect voor gezinnen, stellen en vriendengroepen.

De leukste uitjes

Het maisdoolhof in Voorthuizen, Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn, het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen, het Boerderijmuseum in Oldebroek, het Openluchtmuseum in Arnhem, het Ballonfiësta in Barneveld, het Dolfinarium in Harderwijk, je kunt het zo gek niet bedenken of ik ben er geweest.

Ballonfiësta Barneveld

De leukste plaatsen

Toen ik ouder werd kwamen de vele Gelderse steden om te winkelen goed van pas. Van kleine bezienswaardige steden als Elburg tot aan grote steden met vele winkels zoals Amersfoort, ik heb er veel onveilig gemaakt. Het resultaat: een kledingkast met een Veluws tintje.

De plaatsen waar ik op vakantie ben geweest zijn onder andere Garderen, Nieuw-Milligen, Oldebroek, Putten, Voorthuizen en Wekerom. In principe kun je vanuit alle bestemmingen enorm veel doen en zien in heel Gelderland.

De leukste fietsroutes

Gelderland leent zich ook perfect om te fietsen. De Veluwe behoort misschien wel tot het mooiste fietsgebied van Nederland. Een ontspannende fietstocht over de verharde weg of een inspannende mountainbike tocht door de heuvelachtige bossen heen, alles is hier mogelijk. Pas in het bos wel altijd op voor wilde zwijnen, een moederzwijn kan agressief reageren wanneer zij jongen heeft.”

Wilde zwijnen op de Hoge Veluwe

Deze provincie heeft voor iedereen wat wils en is de perfecte bestemming om tot rust te komen, leuke activiteiten te ondernemen of één van de leuke steden te bezoeken! Iedere vakantie in Gelderland is écht genieten. Benieuwd naar ons aanbod? Kijk hier.

Meer lezen over een vakantie in Nederland? Bekijk dan deze inspirerende blog.