Zaterdag 11 juli 1925. Zegt je dat iets? Raceliefhebbers waarschijnlijk wel! Op deze datum werd de eerste Dutch TT gereden. Sprake van een echt circuit was er toen nog niet. Het huidige TT Circuit in Drenthe heeft ondertussen al de nodige veranderingen doorgemaakt en heeft sinds 1992 een permanente status, gescheiden van de openbare weg.

Provincie Drenthe

Het TT Circuit is te vinden in Assen, de hoofdstad van provincie Drenthe. Drenthe is een prachtige bestemming voor een vakantie in Nederland. Deze provincie staat bekend om de hunebedden, is rijk aan nationale parken, heeft de mooiste bezienswaardigheden en de leukste activiteiten. Een uitje of verblijf in Drenthe is puur genieten.

TT Assen

Onder de leukste activiteiten valt ook het TT Circuit. Zelfs voor één dag is het circuit een bezoek waard. Bezoekers van evenementen, vooral de TT Assen, scheuren vaak zelf met de auto of motor vanuit alle delen van het land naar het circuit. Niet bang om hard te rijden? Het is mogelijk om topsnelheden aan te tikken op het circuit met eigen auto of motor. Er zijn speciale dagen gereserveerd om het circuit zelf te kunnen betreden.

Truckstar Festival

Het allergrootste transportfeest van Europa, het Truckstar Festival wordt ook op het TT Circuit gevierd. Meer dan 2200 vrachtwagens stellen zich op langs de baan en op het paddock. De mooiste trucks zijn hier te bewonderen. Gedurende het weekend, één keer per jaar, is er een spectaculair baanprogramma, kermis, beursplein en een gezellige chauffeursbraderie te vinden. Niet met de vrachtwagen? Combineer een bezoek aan het festival op het TT Circuit met een verblijf in Drenthe!

Kortom, het TT Circuit in onze prachtige provincie Drenthe leent zich perfect voor een dag of weekend uit. Bewonder coureurs uit eigen land of bekende MotoGP coureurs als Rossi en Marquez, treed in hun voetsporen en race zelf het 4.542 kilometer lange circuit over. Bezoek hier een van de vele evenementen in combinatie met een heerlijk verblijf!

Benieuwd naar ons aanbod in Drenthe? Kijk hier.