Italië is een prachtig land met romantische steden en een rijke cultuur. Ook zijn er talloze meren,  het meest bekende meer van Italië is het Gardameer. Geniet van karakteristieke stadjes met terrassen aan het meer of maak een wandeling of fietstocht. Een rondreis langs de Italiaanse meren leent zich perfect voor een combinatie met een bezoek aan een Italiaanse stad zoals Milaan, Verona of Venetië. Of combineer je jouw rondreis met een verblijf in de buurt van de Cinque Terre of bijvoorbeeld met de streek Toscane.We hebben een top 3 samengesteld van de mooiste Italiaanse meren, die zeker een bezoekje waard zijn.

Onze top 3 van mooiste Italiaanse meren

1. Gardameer

Het Lago di Garda is de grootste Italiaanse waterplas, maar liefst 52 km lang; in kleur variërend van azuurblauw tot smaragdgroen. Het klimaat rond het meer is zeer zacht en de plantengroei is weelderig. Het stadje Garda is een pareltje aan het meer. Geniet van de typische Italiaanse vissershaventjes, fleurige boulevards, talloze kronkelende middeleeuwse steegjes en zonnige pleintjes met leuke terrasjes.

2. Lago Maggiore

Het romantische Lago Maggiore is een meer in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Langs de oevers is een exotische beplanting ontstaan, met voornamelijk verschillende soorten bijzondere palmen. Rond het Lago Maggiore liggen een aantal historische villa’s met siertuinen, waaronder de beroemde tuien van Isola Bella.

3. Comomeer

Het Lago di Como zoals de Italianen het Comomeer noemen, ligt in het prachtige Noord-Italië. Het is het twee na grootste meer van de Italiaanse Alpen en tevens het diepste meer van Europa. Er zijn geen andere plaatsen in Italië waar je zo’n grote variatie aan landschappen en schoonheid aantreft als hier. Je vind er zowel gezellige stadjes als kleine rustieke dorpjes.

Ontdek al onze vakanties naar Italië en bezoek hierbij jouw favoriet uit onze top 3 Italiaanse meren!