Mallorca staat bekend om het bruisende nachtleven en de heerlijke stranden, maar Mallorca heeft zoveel meer te bieden! De vele winkelstraten en terrasjes zorgen voor gezelligheid alom en de 80 zandstranden en rotsformaties zijn goed voor ontspanning én vermaak bij strandliefhebbers. Naast alle gezelligheid kun je in Palma de Mallorca ook cultuursnuiven, of te wel; Mallorca heeft voor iedereen iets te bieden, van jong tot oud en voor jongeren- tot gezinsvakanties! Mallorca is het grootste en drukstbezochte eiland van de Balearen, dus wij hebben alles voor je op een rijtje gezet. Op deze manier kun je alles uit een stedentip of zonvakantie op bruisend Mallorca halen.

Een rijke historie

De geschiedenis van Mallorca is zeer rijk en er valt dan ook veel over te schrijven.
De ligging van Mallorca in de Middellandse Zee zorgt ervoor dat het eiland altijd al in trek is geweest, dit maakt dat de geschiedenis van Mallorca voor grote delen bestaat uit invloeden van veroveraars, kolonisten en toeristen. Mallorca is in handen geweest van de Carthagers, Romeinen, de Moren en het Franse Huis van Bourbon. Na al deze eeuwen werd in 1833 beslist om de Balearische provincie op te richten, dit zorgde voor rust en een groei van welvaart en toerisme op het eiland.

Badplaatsen en steden die je gezien wilt hebben

Palma de Mallorca: In de prachtige hoofdstad van het eiland kun je de cultuur en historie van bruisend Mallorca terugvinden. Voor mooie winkelstraten en sfeervolle pleinen zit je in Palma goed. Het absolute hoogtepunt van Mallorca is toch wel Kathedraal La Seu. Deze bezienswaardigheid vind je in de hoofdstad, dus wissel het winkelen en terrassen af met cultuursnuiven rondom Kathedraal La Seu.

El Arenal & Magaluf: Dé badplaatsen voor jongeren als je het hen vraagt. In El Arenal en Magaluf kunnen de jongeren een onvergetelijke (stap)vakantie beleven. Je vindt hier talloze bars, cafés en restaurants, heerlijke stranden waar je jezelf weer kunt opladen onder de zon én er zijn genoeg activiteiten te doen.

Cala d’Or: Deze zeer verzorgde badplaats beschikt over vele verschillende Idyllische stranden. Deze zandstranden hebben prachtig blauw water en liggen veelal tussen de rotsen. Naast de prachtige stranden kun je ook lekker gaan shoppen in Cala d’Or, er is een divers aanbod aan winkels met kleding, sieraden en delicatessen.

Alcudia: Alcudia is volgens velen één van de mooiste stadjes van bruisend Mallorca. Het stadje is gesticht door Arabieren en diende in die tijd zelfs als hoofdstad van Mallorca. Het oude centrum van deze stad wordt ommuurd door stadpoorten uit de middeleeuwen. Alcudia is een toeristische plaats en er zijn vele bars, restaurants en discotheken te vinden. Ook vind je hier meer dan zestien kilometer aan zandstrand.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Tip 1 – Highlight fietstour Palma de Mallorca

Ontdek onder leiding van een lokale gids de hoogtepunten van Palma de Mallorca per fiets. In 3,5 uur kun je op een sportieve en typisch Nederlandse manier de straten van Mallorca ontdekken. Vanwege het middellandse zeeklimaat kun je vrijwel altijd rekenen op ideaal fietsweer. De gids zal geen hoogtepunt overslaan en ook de rijke geschiedenis zal aanbod komen.

Tip 2 – Palma boottocht

Stap op de boot en ervaar het eiland vanaf het turquoise water. Duik tijdens de boottocht in het water om op slechts een paar meter afstand van een idyllisch strand verkoeling in het water te zoeken.

Tip 3 – Kathedraal La Seu

Kathedraal La Seu is het absolute hoogtepunt van Palma de Mallorca. De bouw van deze gotische kathedraal werd begonnen aan het eind van de 13e eeuw, de bouw duurde zo’n 300 jaar. Koop een ticket en bekijk de kathedraal van binnen.

Tip 4 – Palma Aquarium

Reis door de wereldoceanen in Palma Aquarium. In dit aquarium kunnen vele vissoorten uit de Middellandse Zee, Stille Oceaan en Atlantische Oceaan bekeken worden. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, duik met roggen en haaien of neem deel aan workshops en andere avonturen.

Tip 5 – Duiken, Hop-on Hop-off tour en nog veel meer

Benieuwd wat Mallorca nog meer te bieden heeft? Of benieuwd naar nog meer manieren om te ontdekken en ervaren? Kijk voor een overzicht van alle excursies op onderstaande link.