Wil je binnenkort met het gezin naar Puglia in Italië? Of heb je al geboekt en ben je benieuwd wat je in Puglia met kinderen kunt doen? We hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

Puglia, of Apulië in het Nederlands, is de provincie die de hak vormt van Italië. Puglia is omringd door de zee, wat betekent dat het strand altijd dichtbij is. De stranden zijn er smal en de zee is helderblauw. Dat ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook wel zo veilig voor de ouders.

Kabouterhuisjes

De Valle d’Itria is een vallei tussen de plaatsen Bari en Brindisi. Het is de plek waar de Trulli te vinden zijn: witte, ronde huisjes met een puntdak, gemaakt van opgestapelde stenen. Voor kinderen zouden deze gebouwen prima door kunnen gaan als kabouterhuisjes. Het bekendste trullidorp is de hoofdstad van Puglia: Alberobello. Hier bevinden zich meer dan 1000 trulli. Zelfs de kerk in het dorpje is een grote trullo.

Dolfijnen spotten

Puglia met kinderen zal voor een groot deel ook in het teken staan van strand. Eigenlijk zijn alle stranden van Puglia ronduit prachtig. Met de lange witte stranden en helderblauwe zee waan je je in een tropisch paradijs. Eén van de bekendste en grootste stranden van Puglia is Punta Prosciutto. Maar er zijn ook kleine verborgen strandjes zoals Aquaviva di Marittima bij Lecce.

In Taranto vind je de Jonian Dolphin Conservation. Dit wetenschappelijke instituut bestudeert dolfijnen en andere dieren in de Middellandse Zee, maar houdt zich ook bezig met het organiseren van excursies. Een dag op hun boot is een geweldige ervaring. De kans om dolfijnen te spotten is 90%, dus de kans dat je de dolfijnen ziet is zeer groot. Een leuke activiteit voor kleine avonturiers!

Op Zoo Safari

Gevaarlijke wilde dieren als tijgers en leeuwen, maar ook nijlpaarden, pelikanen en pinguïns: je kunt ze allemaal bewonderen in Zoo Safari Fasanolandia in Fasano (Brindisi), midden in de Valle d’Itria. Delen van het park zijn met de auto te bezoeken, andere stukken moet je te voet afleggen. Schuif aan bij een van de shows met dolfijnen, papegaaien, zeeleeuwen of pinguïns of sluit de dag af in het aangrenzende pretpark Fasanolandia. Plezier gegarandeerd!

Met zijn allen op avontuur

Zijn jouw kinderen echte avonturiers? Dan moet je ze meenemen naar het Indiana Park in Castellana Grotte, in de buurt van Monopoli. Hier kunnen kinderen in bomen klimmen, aan kabelbanen hangen en touwladders beklimmen. Er zijn in het park diverse niveaus die geschikt zijn voor verschillende leeftijden. Neem wat lekkers te eten en drinken mee, want er is ook een prachtig plekje waar je kunt barbecueën en picknicken met het gezin.

Waterpret

Waterratten zullen zich zeker vermaken in het Acquapark van Carrisiland in Cellino San Marco, waar je volop plezier kunt beleven in meer dan tweeduizend vierkante meter aan zwembaden. Natuurlijk zijn er ook heel veel glijbanen te vinden! Genoeg waterpret gehad? Dan kun je even wat eten of drinken bij de bar, of een wandeling maken door het omringende bos met speeltuin en een kinderboerderij.

Het Florence van het zuiden: Lecce

Lecce wordt ook wel het Florence van het zuiden genoemd. Deze stad ligt helemaal onderin de hak. Lecce is een stad met overdadige versieringen, een echte barokstad. In het centrum vind je het oude Romeinse amfitheater. Hier is bijna altijd wel wat te beleven. Regelmatig zijn er voorstellingen te zien, ook voor kinderen, of worden er leuke markten georganiseerd. Lecce ligt ook niet ver van de twee kusten die Puglia rijk is, de Adriatische en de Ionische kust.

Naar Puglia met kinderen?

Ben je benieuwd geworden naar Puglia met kinderen? Bekijk dan hier ons complete aanbod en zoek de reis die bij jou past.