Foto vakantie in eigen land

Heb jij de halve wereld gezien, maar ben je nog onbekend met een vakantie in eigen land? In deze blog neemt Robert je mee langs zijn favoriete vakantiebestemmingen in ons eigen Nederland.

Ons eigen Nederland is een prachtig land en een absolute topbestemming voor een vakantie. De voordelen zijn legio: je spreekt de taal en je kent de weg, er is een enorm aanbod van attracties en bezienswaardigheden en voor de foodies onder ons; alle gerechten van de hele wereld zijn eenvoudig te krijgen! En ondanks dat ook ik de halve wereld heb gezien, was Nederland al regelmatig mijn vakantiebestemming. Ik hoop dat je, na het lezen over mijn favoriete plekken, ook op vakantie wilt in ons eigen land!

De Veluwe, mijn #1 in Nederland

In de bossen van de Veluwe gaat mijn vakantiegevoel ‘direct aan’. Op een goed uur rijden van mijn woonplaats in de buurt van Rotterdam vind ik de uitgestrekte bossen en heidevelden waar ik volledig tot rust kan komen. Hier kies ik meestal voor een leuk vakantiepark, waar ik zeker weet dat mijn kinderen altijd bezig zijn. Met het gezin bezoeken we attracties als het Openluchtmuseum en Burgers Zoo in Arnhem, die eigenlijk nooit gaan vervelen. Zelf trek ik er het liefst op uit met de fiets. De steile hellingen van de Posbank aan de rand van Arnhem zijn mijn sportieve uitdaging. Ik probeer met mijn Strava-app in de buurt te komen van de tijden van Nederlandse wielrenners. Die blijken toch nog altijd iets sneller…

Bekijk onze reizen naar Gelderland.

Zeeland en de Noordzee kust

We rijden er in 45 minuten naar toe en toch voelt een verblijf in Zeeland of aan de kust van de Zuid-Hollandse Eilanden als een echte vakantie. In de zomer, als er meer Duits dan Nederlands wordt gesproken, misschien nog wel meer dan anders. Ik kom graag in één van de vakantieparken bij Ouddorp of Burgh-Haamstede, waar je door de duinen zo naar de brede stranden loopt. Een dag op het strand afsluiten met een paar bitterballen en een biertje zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met een vakantie in deze regio. En natuurlijk zijn daar de indrukwekkende bouwwerken van de Deltawerken. Keer op keer geven de dammen en dijken aanleiding tot een beetje geschiedenisles tijdens de vakantie.

Bekijk onze reizen naar Zeeland.

Sfeerbeeld vakantie in eigen land met een foto van Drenthe

Drenthe, totale rust

Deze provincie is mijn favoriet als het gaat om echte rust. Ik zeg altijd gekscherend dat er in Drenthe helemaal niets te doen is. En als je niets kunt doen, dan kom je dus volledig tot rust! Maar daarmee doe ik de provincie – zeker ook volgens mijn kinderen – toch tekort. Naast het prachtige landschap, waar heide, landerijen en bossen elkaar afwisselen, zijn er vele leuke attracties. Met een bezoek aan één van de vele Hunebedden ga je duizenden jaren terug in de tijd, terwijl Wildlands Adventure Zoo Emmen laat zien hoe de dierentuin van de toekomst eruit ziet.

Bekijk onze reizen naar Drenthe.

Bourgondisch Zuid-Limburg

Last but not least, Zuid-Limburg. Eigenlijk voelt Zuid-Limburg als een stukje buitenland. Iets verder rijden van huis, échte heuvels en ingeklemd tussen Duitsland en België. Wellicht versterkt dat het gevoel dat Zuid-Limburg niet meer helemaal als Nederland voelt. In Limburg komt de Bourgondiër in mij altijd direct los. Ligt het aan mij of smaakt het eten hier net iets beter? En past de wijn er net iets beter bij? Niet voor niets vind je een aantal van de beste restaurants van Nederland in de regio. De Limburgers weten hoe ze van het leven moeten genieten en dat maakt Zuid-Limburg zo’n heerlijke vakantiebestemming!

Bekijk onze reizen naar Limburg.

Ben je erachter dat een vakantie in eigen land nog niet zo slecht hoeft te zijn en wil jij meer lezen over de mooiste vakantieregio’s in Nederland? Je leest er alles over op de website van de Jong Intra Vakanties. En natuurlijk vind je hier direct de beste vakanties in eigen land!