In 2022 zijn door de gevolgen van de Corona pandemie in sommige Nationale Parken in de Verenigde Staten restricties ingesteld om het parkbezoek voor iedereen verantwoord en aangenaam te houden. Overigens is het niet zo dat dit uw bezoek minder plezierig maakt, het kost alleen een klein beetje meer tijd om uw bezoek voor te bereiden.

Hieronder leest u wat er voor welk park moet gebeuren.

Algemene regels per National Park

Yosemite National Park

Een reservering is vereist om Yosemite National Park binnen te rijden van 20 mei tot 30 september 2022, voor degenen die het park binnenrijden tussen 06.00 uur en 16.00 uur. De tickets gaan op 23 maart in de verkoop. Rijdt u voor 06.00 of na 16.00 het park binnen, dan is een reservering niet vereist.

Rocky Mountain National Park

Reserveer uw toegang tot het park: Trail Ridge Road en/of Bear Lake-gebied. Dit kan vanaf 2 mei voor een bezoek t/m juni. Op 1 juni kunt u reserveren voor de maand juli, enzovoorts.

Zion National Park / Angels Landing

De populaire wandeling naar Angels Landing kunt u voortaan alleen maken met een permit (vergunning), te verkrijgen via een loterij. Tussen 1 en 20 april 2022 kunt u mee doen voor tickets in juni en augustus. U heeft geen vergunning nodig om naar Scout Lookout te gaan, wel voor het ‘ketting-gedeelte’ hierna.

Glacier National Park

Entree reserveren voor zowel het westelijke gedeelte (incl. Going-to-the-Sun Road) als North Forks Area. Dit zijn 2 losse tickets. Tickets zijn vanaf 120 dagen voor bezoek te reserveren, vanaf 2 maart 2022.

Sequoia National Park

Door hevige branden zijn campgrounds veelal nog gesloten. Campings die open zijn, kunnen meestal één maand voor aankomst worden gereserveerd. Na sluitingen als gevolg van onder andere bosbranden, werkt men in Sequoia NP aan het herstellen van park-campings. Bekijk het overzicht van campings op nps.gov/seki. Hier ziet u welke campings wanneer open zijn of gaan en ook of ze al te reserveren zijn. De te reserveren campings kunt u 1 maand voor aankomst reserveren via recreation.gov.

Arches National Park

Vanaf 3 april t/m 3 oktober 2022 zal Arches National Park een test draaien voor toegang met een reservering. Vanaf 3 januari worden er blokken van 1 maand, 3 maanden van te voren vrijgegeven. Op 3 januari reserveert u voor april, op 1 februari voor de maand mei enz. enz.

Acadia National Park

Wilt u de Cadillac Summit Road rijden, vergeet dat niet om vooraf een tijd te reserveren. Dit is in 2022 nodig van eind mei tot eind oktober. Kijk op www.nps.gov/acad voor meer informatie.

National Park / Old Rag Mountain

Eén van de meest populaire plekken in het Shenandoah National Park is Old Rag en vanaf 1 februari 2022 bent u verplicht een speciaal ticket te kopen als u hiernaartoe wilt.

Haleakala National Park / Zonsopkomst

In het Haleakala National Park op het eiland Maui willen vele mensen genieten van de prachtige “one-of-a-kind” zonsopkomt. Om de drukte enigszins te kunnen reguleren is het vanaf dit jaar verplicht om reeds vooraf een reservering te maken als u tussen 03.00 en 07.00 (lokale tijden) het park in wilt.

Specifieke regels per National Park

Toegangsbewijs Yosemite National Park

Voor een bezoek aan Yosemite NP tussen 20 mei t/m 30 september heeft u een Day Use Permit (toegangsbewijs) nodig, indien u het park tussen 06:00 en 16:00 in wilt. Oók als u alleen de Tioga Road gaat rijden. Dit bewijs is 3 opeenvolgende dagen geldig en kost ca. US$2 (non-refundable) per voertuig. U betaalt daarnaast ter plaatse nog de reguliere toegang (of u koopt de vaak voordeligere Annual Pass). Degene die de reservering maakt, moet bij de parkingang een ID-bewijs met foto tonen. Lees hieronder in welke gevallen dit toegangsbewijs niet verplicht is. U moet altijd bij de ingang het reguliere entreegeld betalen, bijvoorbeeld d.m.v. uw Annual Pass. Uitgebreide informatie over de Day Use Permits vindt u op de website van Yosemite National Park. Verder is het voor een bezoek aan Yosemite NP in 2022 goed om te weten dat de Glacier Point Road het hele jaar gesloten is in verband met wegwerkzaamheden.

Geen toegangsbewijs (Day Use Permit) nodig, indien u:

 • Een reservering heeft voor een van de volgende campings: Upper Pines, Lower Pines, North Pines, Camp 4, Wawona, Bridalveil Creek of Tuolumne Meadows
 • Een reservering heeft voor een van de volgende accommodaties: Curry Village, Housekeeping Camp, Yosemite Valley Lodge, The Ahwahnee, Wawona Hotel, White Wolf Lodge, Wawona Hotel of de Tuolumne Meadows Lodge
 • Een reservering heeft voor een overnachting in Wawona, Yosemite West, or Foresta*
 • U een Yosemite Wilderness Permit heeft en/of een Half Dome Permit heeft
 • U het park binnenkomt via YARTS (= lokale openbaar vervoerder), met de bus, fiets, te voet of te paard.

*Slaapt u in een plaats buiten de parkgrenzen, dan heeft u wél een toegangsbewijs nodig. Dit geldt o.a. voor Tenaya Lodge (Fish Camp), Yosemite View Lodge en Cedar Lodge (El Portal), Evergreen Lodge, Rush Creek Lodge, Miners Inn, Yosemite Southgate en Pines Resort at Bass Lake.

In al deze gevallen moet u een bewijs van overnachting of de specifieke permit kunnen tonen, samen met een foto-ID. Alleen een National Park Pass geeft u géén recht op toegang tot het park.

Belangrijke data tickets reserveren Yosemite

De tickets gaan op 23 maart in de verkoop. Bestel uw tickets dus snel, als u uw bezoek aan het nationale park tussen 20 mei en 30 september gepland heeft. Ook al is het nog niet bekend of uw reis doorgaat, u kunt alvast uw entreeticket kopen. Dit kost u ca. US$2 (non-refundable). Kijk hierboven of een ticket in voor u vereist is.

Hoe reserveer ik tickets voor Yosemite?

 • Ga naar https://www.recreation.gov/ en log in op uw account via Log In (rechtsboven). Of maak een account aan via Sign Up. Let op .. een creditcard is vereist.
 • Ga naar https://www.recreation.gov/timed-entry/10086745 en u bent direct op de juiste pagina.
 • Scroll iets naar beneden en klik bij ‘Day Use Entry’ op de blauwe butten ‘Book Now’.
 • Kies uw datum bij ‘Date’. Een blauw vakje betekent dat er nog tickets zijn. Klik bij Quantity op het plusje achter Vehicle 3-Day Entry, zodat daar een 1 staat. Klik op ‘Close’. Let niet op het bedrag dat onderaan de pagina staat: dit corrigeert u in de volgende stappen.
 • Klik op de blauwe button ‘Add to cart’.
 • Nu ziet u uw ingevulde gegevens en de Ticket Holder Details. Klik op de groene knop ‘Add a Pass’.
 • U ziet nu ‘Select Pass’, met enkele opties. Klik op de 1e ‘I will purchase a pass that covers the entrance/standard amenity fee when I arrive onsite’ of de 2e optie, indien u al een pas in uw bezit heeft. Hiermee geeft u aan, dat u ter plaatse de Annual Pass koopt of al gekocht heeft en u daarmee dus toegang tot het park heeft
 • Klik aan de rechterkant op ‘Proceed to cart’. U kunt nu US$2 afrekenen met uw creditcard.

Geen ticket? Tweede kans!

7 dagen voor de dag van aankomst wordt een klein aantal toegangsbewijzen beschikbaar gesteld om 08.00 Pacific Time (17:00 onze tijd). Dus heeft u eerder misgegrepen of niet gereserveerd: geef de hoop nooit op!

Toegangsbewijs Rocky Mountains National Park

Om Rocky Mountain National Park (Colorado) in te mogen, moet u een tijdslot reserveren, ook wel Timed Entry Permit genoemd. Als u een campingreservering in het park heeft of per georganiseerde tour binnenkomt, heeft u geen Timed Entry Permit nodig. U mag het park binnen op vertoon van de camping- of tourreservering. U betaalt wel het reguliere entreegeld of u kunt uw Annual Pass tonen.

De kosten van de Timed-Entry Permit bedragen ca. US$2 (non-refundable). Er zijn 2 opties tot reserveren:

1. De Bear Lake Corridor + rest van het park (incl. Trail Ridge Road): de omgeving van Bear Lake en toegang tot de rest van het park, geldig van 05.00 tot 18.00

2. Het hele park, minus de Bear Lake Corridor. Geldig van 09.00 tot 15.00. U heeft geen permit nodig tot 09.00 of na 15.00.

Een toegangsbewijs biedt geen garantie op een parkeerplaats. In de Bear Lake regio raden we u aan om gebruik te maken van de shuttlebussen.

Heeft u een camping geboekt in het park? Dan geldt uw reserveringsbewijs als Timed Entry Permit vanaf de dag van aankomst t/m de dag van vertrek.

Wanneer en hoe reserveren?

U maakt een reservering per voertuig, voor een bepaalde dag en een bepaald tijdslot. De tijdslotten in de ochtend zijn het meest populair en dus het snelst uitverkocht. Reserveren doet u via www.recreation.gov. Voor het reserveren heeft u een account van Recreation.gov nodig. Betalen gaat via uw creditcard. Degene die de reservering maakt, moet ter plaatse een ID-bewijs met foto tonen. Uitgebreide informatie leest u op de website van Rocky Mountain National Park.

Reserveren kan via het volgende schema:

Bezoek vanaf 27 mei en de maand juni: koop uw ticket op 2 mei 10.00 Mountain Time (18:00 onze tijd)

Bezoek in de maand juli: koop uw ticket op 1 juni 10.00 Mountain Time (18:00 onze tijd)

Bezoek in de maand augustus: koop uw ticket op 1 juli 10.00 Mountain Time (18:00 onze tijd)

Bezoek in de maand september: koop uw ticket op 1 augustus 10.00 Mountain Time (18:00 onze tijd)

Enz. enz.

Extra tickets

25%-30% van het totale aantal beschikbare tickets is de dag voor aankomst nog te reserveren om 17.00 Mountain Time via recreation.gov. Mis gegrepen? Zorg dan dat u voor of na de eerdergenoemde tijden het park in gaat.

Reserveren Angels Landing Trail / Zion National Park

Reizigers van over de hele wereld komen naar Zion National Park voor de spectaculaire wandeling naar Angels Landing. U heeft geen vergunning nodig om naar Scout Lookout te gaan en voor veel mensen is Scout Lookout een redelijke stopplaats, maar voor het pad met de kettingen, dat hierna begint, moet u dus wel een permit aanvragen vanaf 1 april 2022. Op deze datum opent de loterij voor een permit tussen 1 juni en 31 augustus. U kunt 7 gerangschikte dagen en tijden of vensters van dagen en tijden kiezen waarop u de wandeling wilt maken. Grijpt u ernaast, dan is er nog een kans bij de Day-Before Lottery. Voor meer informatie en updates over de vergunning verwijzen we u naar https://www.nps.gov/zion/planyourvisit/angels-landing-hiking-permits.htm.

Toegangsbewijs Glacier National Park

Voor toegang tot Glacier National Park in Montana, moet u in 2022 in het bezit zijn van een vooraf gereserveerd tijdslot (Ticketed Entry) voor de Going to the Sun Road (GTSR) en het noordwestelijke gedeelte van het park (North Fork, via Polebridge Entrance Station). Een Ticketed Entry is niet vereist als u een reservering heeft voor een accommodatie, camping, excursie (bijvoorbeeld een boottour of paardrijdtocht) of bus-tour in het park. U moet dan uw reserveringsbewijs tonen bij de parkingang. Heeft u een overnachting in het park? Dan geldt uw reserveringsbewijs vanaf de dag van aankomst t/m de dag van vertrek voor dat gedeelte van het park als toegangsbewijs.

Reserveringen zijn vereist vanaf 27 mei t/m 11 september, van 06.00 tot 16.00 (GTSR) en 06.00 tot 18.00 (North Fork). Buiten deze tijden en perioden kunt u zonder reservering het park in. Uiteraard betaal u te allen tijde ook gewoon toegang (bijvoorbeeld via uw Annual Pass). Uitgebreide informatie over het Ticketed Entry-systeem leest u op de website van Glacier National Park (Montana.

Wanneer en hoe reserveren?

Tickets zijn verkrijgbaar via www.recreation.gov. De kosten bedragen ca. US$2 (non-refundable) per voertuig en zijn 3 dagen geldig. Het park geeft aan dat tickets vanaf 2 maart 2022 tot 120 dagen daarna online geboekt kunnen worden. Vanaf 26 mei worden extra reserveringen de dag voor binnenkomst beschikbaar gesteld. Deze tickets gaan heel hard en zijn snel uitverkocht. We raden u dus aan om ruim op tijd alvast te kijken hoe het reserveren in zijn werk gaat. Voor het reserveren heft u een account van Recreation.gov nodig. Betalen gaat via uw creditcard. Ter plaatse betaalt u het standaard entreegeld (eenmalige toegang of door middel van de Annual Pass). Degene die de reservering heeft gemaakt, moet de reservering kunnen tonen, samen met een foto-ID.

Toegangsbewijs Arches National Park

Bezoek de gouden bogen in Arches National Park. Vanaf 3 april t/m 3 oktober 2022 zal Arches National Park een test pilot draaien voor toegang met een voorreservering. Elk privévoertuig dat het park binnenkomt, heeft een Timed Entry Ticket nodig voor elke dag dat het voertuig tussen 06.00 uur en 17.00 uur in het park zal zijn. De reserveringshouder dient bij aankomst bij het park in het voertuig te zitten met een identiteitsbewijs met foto. Het Timed Entry Ticket is inclusief reserveringskosten van ca. US$ 2,00 die los staan ​​van de toegangsprijs voor het park. Komt u te voet of op een fiets, dan is dit niet nodig. Reserveringen zijn per voertuig, niet per persoon. Tickets voor Arches National Park Timed Entry Pilot zijn vanaf maandag 3 januari om 10:00 uur ET vrijgegeven aan het publiek. Vanaf deze datum werkt men steeds 3 maanden vooruit in maandelijkse blokken. Dus 3 januari wordt het blok van april vrijgegeven, 1 februari voor mei, 1 maart voor juni etc. etc. Voor meer informatie en updates verwijzen we u naar de website van Arches National Park.

Uitzonderingen: Heeft u een Devils Garden-campingreservering, een backcountry-kampeervergunning of een permit voor Fiery Furnace? Dan hoeft u geen tijdslot te reserveren voor toegang tot Arches National Park. Uw reserveringsbewijs geldt als Timed Entry Permit. Bij een overnachting geldt dit vanaf de dag van aankomst t/m de dag van vertrek.

Toegangsbewijs Acadia NP: reserveren entree Cadillac Summit Roa

Bezoek het populaire Acadia National Park. Voor veel delen van het park volstaat uw Annual Pass, maar reserveringen voor een voertuig zijn wel vereist voor Cadillac Summit Road van 25 mei tot 22 oktober en kosten ca. US$6 per voertuig. U kunt deze vooraf online kopen op Recreation.gov. en ze zijn niet te koop op het park. 30% van de voertuigreserveringen wordt 90 dagen voor elke datum vrij beschikbaar gesteld. De overige 70% wordt 2 dagen van tevoren vrijgegeven.

Toegangsbewijs Shenandoah National Park; reserveren ticket voor Old Rag Mountain

Eén van de meest populaire plekken in het Shenandoah National Park is Old Rag Mountain voor prachtige vergezichten en spectaculaire zonsopkomsten en -ondergangen. Vanaf 1 februari 2022 bent u verplicht een speciaal ticket te kopen als u hiernaartoe wilt en deze tickets kosten ca. US$1 per voertuig. Dit kan tot 5 voor de geplande dag van uw bezoek, maar hoe eerder u dit doet hoe groter de kans op succes! Daarnaast dient u uiteraard ook het gebruikelijke toegangsbewijs voor het Shenandoah National Park voor u het park binnen gaat. Een ticket kan worden gekocht via de website recreation.gov.

Toegangsbewijs Haleakala National Park; reserveren ticket voor de zonsopkomst

In het Haleakala National Park op het eiland Maui willen vele mensen genieten van de prachtige “one-of-a-kind” zonsopkomt. Om de drukte enigszins te kunnen reguleren is het vanaf dit jaar verplicht om reeds vooraf een reservering te maken als u tussen 03.00 en 07.00 (lokale tijden) het park in wilt. Dit kan tot 60 dagen voor de geplande dag van bezoek en slechts een zeer klein gedeelte van de tickets wordt vanaf 2 dagen voor bezoek alsnog vrijgegeven. Een ticket kan worden gekocht via de website recreation.gov.

Geen bijzonderheden in…

Voor Yellowstone National Park, Grand Canyon National Park en Bryce Canyon National Park zijn er op dit moment geen bijzonderheden met betrekking tot het reserveren van toegangsbewijzen. Dit kan echter elk moment wijzigen. Kijk dus voordat u uw trip gaat plannen altijd eerst heel goed op de website van de nationale parken die u wilt gaan bezoeken.