Camping in Italië

La Bella Italia: overheerlijke gerechten, geurende wijnen, steden vol wonderschone cultuur en prachtige stranden. La vita è bella op de camping in Italië en tijdens jouw vakantie in Italië is het leven nog mooier. Een camping in Italië heeft de vakantieganger veel te bieden. We vertellen je graag meer over de camping in Italië.

Op de camping in Italië met de kids

Italië beschikt over veel grote gezinscampings die van alle gemakken zijn voorzien. Italianen zijn over het algemeen erg vriendelijk naar Bambini (kinderen) en dat maakt de camping in Italië voor kinderen een groot feest. Op veel campings in Italië is er een animatieteam aanwezig dat volop activiteiten voor de kinderen organiseert.

Van een minidisco tot een watergevecht en van tekenen tot een speurtocht, ongetwijfeld zullen ze een hoop nieuwe vrienden maken. Op de camping in Italië zijn speeltuinen en zwembaden met glijbanen waar de kinderen zich oneindig kunnen vermaken. Italië beschikt over alle ingrediënten voor een onvergetelijke campingvakantie met het hele gezin.

Kamperen met je geliefde

Ook zonder kinderen is het volop genieten op de camping in Italië. Italië is een land met een prachtige natuur waar je met volle teugen van genieten kan tijdens je campingvakantie. Italië heeft campings in de mooiste streken waar je helemaal tot rust kan komen. Umbrië en Le Marche zijn dé bestemmingen waar je kan genieten van mooie uitzichten zonder te veel toeristen om je heen.

Ook is een Glamping in Italië het adres om op een Glamoureuze manier van je campingvakantie met geliefde te genieten. Wanneer je niet gebonden bent aan de schoolvakanties, dan biedt dit een prijsvoordeel, omdat de tarieven buiten de hoogseizoensmaanden juli en augustus beduidend lager zijn.

Ontdek de omgeving

In de omgeving van de camping is vaak veel te beleven. Zeker wanneer je op een camping aan het Gardameer verblijft. Van attractieparken tot middeleeuwse kastelen, er is voor ieder wat wils. Ook zijn er in Italië vaak marktjes met verse lokale producten. Denk hierbij aan tomaten, olijven en regionale wijnen. Mocht je een keer zelf willen koken op de camping, dan weet je de meest verse en smaakvolle ingrediënten hier te vinden. Geen zin om te koken? Bij restaurants in de omgeving van de camping zal je niet teleurgesteld worden. Het merendeel kookt namelijk met dezelfde lokale producten. Vergeet vooral niet om na het eten nog een lekker ijsje te halen. Italië staat immers bekend om haar “gelato”.

Nieuwsgierig geworden naar een campingvakantie in Italië? Bekijk hier ons aanbod.