Wintersport in Salzburgerland

Verse sneeuw, uitdagende afdalingen en de gezelligste berghutten, in Salzburgerland maakt het wintersporthart van velen zeer waarschijnlijk een sprongetje. We hebben de beste skigebieden in Salzburgerland voor wintersportliefhebbers op een rijtje gezet.

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

In Oostenrijk vormen de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn met elkaar één van de grootste skigebieden. Het is een vakantieparadijs voor fanatiekelingen en gezinnen. Op en buiten de pistes zijn er naast skiën en snowboarden leuke activiteiten te doen, zoals rodelen of een bijzondere belevenis ervaren in een pistenbully. Dit gevarieerde skigebied behoort zeker tot de beste skigebieden in Salzburgerland.

Meer lezen over skicircus Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn? Kijk hier.

Wintersport in Salzburgerland

Zell am See – Kaprun

Zell am See – Kaprun is een veelzijdig wintersportgebied voor beginners en gevorderden. Dit gebied kent de leukste dorpen, zoals het levendige Zell am See en Kaprun en kleinschaligere dorpen Bruck en Fusch. In het centrum van Kaprun is de Maiskogel het ideale skigebied voor beginners en gezinnen. Een symbool van dit gebied is de Kitzteinhorn gletsjer, waar 365 dagen per jaar sneeuw ligt, hoe bijzonder! Langlaufers kunnen in Zell am See – Kaprun ook hun hart ophalen, met een langlaufnetwerk van meer dan 100 kilometer.

Meer lezen over Zell am See en Kaprun? Kijk hier.

Wintersport in Salzburgerland
Zell am See

Ski amadé

De ski amadé is een samenwerking tussen skigebieden en steden in Salzburgerland en Steiermark. De 5 regio’s in dit skigebied zijn Gastein, Grossarltal, Hochkönig, Salzburger Sportwelt en Schladming-Dachstein. Bedwing hier bijna 800 kilometer aan piste en meer dan 270 liften met slechts één skipas. Ultiem genieten dus in één van de beste skigebieden van Salzburgerland! Tevens is dit het grootste skiparadijs van Oostenrijk.

Raurisertal

Het Raurisertal is een fijn en overzichtelijk skigebied voor gezinnen, maar ook de gevorderde wintersporter haalt hier zijn hart op. Mooi meegenomen: als je hier op de ski’s staat, heb je prachtig uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk: de Groβglockner. Het Raurisertal bestaat voor een groot deel uit blauwe en rode pistes, ideaal dus om de kinderen voor het eerst kennis te laten maken met wintersport.

Obertauern

Hier hoef je niet bang te zijn dat er geen sneeuw valt, Obertauern is namelijk één van de meest sneeuwzekere skidorpen in Oostenrijk. Dit skigebied heeft een hoge ligging, wat ervoor zorgt dat het wintersportseizoen hier lang duurt. Vanuit vrijwel alle accommodaties is het mogelijk om naar de piste te lopen, dit betekent dat er dus geen skibus nodig is! Met de Tauernrunde, een skitocht van 12 kilometer, is het mogelijk om het hele skigebied in één dag te ontdekken.

Op onze website is er nog veel meer te lezen over onze wintersporten naar Oostenrijk. Benieuwd naar de mooiste accommodaties in Oostenrijk? Bekijk hier ons uitgebreide aanbod.