Costa del Sol header

Het mag gezegd worden; veel van de badplaatsen aan de Costa del Sol staan bekend vanwege het massatoerisme dat daar in jaren 70 en 80 van de vorige eeuw op gang kwam. Torremolinos, Fuengirola en Benalmadena zijn grote badplaatsen met veel hoogbouw. De laatste jaren is veel geïnvesteerd in de uitstraling en de sfeer, wat de badplaatsen zeker goed heeft gedaan. Toch zijn voor veel vakantiegangers deze bestemmingen geen ideale plaats om te verblijven.

En dat is geen probleem! Wie kiest voor de gezellige drukte van de bekende badplaatsen zal zeker een prima vakantie hebben. Maar aan de Costa del Sol vind je voldoende alternatieven voor een vakantie die je het gevoel geeft echt in Spanje te zijn. In deze blog zet ik 3 bestemmingen in het spreekwoordelijke zonnetje.

1. Nerja

Geen klein badplaatsje, maar een totaal andere sfeer doordat je hier nauwelijks hoogbouw vindt. Nerja beschikt over een gezellig centrum met een mooi plein vol met terrassen waar je geniet van je ‘cerveza’ of Sangria. Het beroemde Balcón de Europa is een uitzichtpunt op een hoge rots en verlengt het plein en daarmee de terrassen tot boven de zee. Rond het centrum vind je veel laagbouw appartementencomplexen in bungalowstijl. Dat maakt de badplaats geliefd bij gezinnen met kinderen.

Nerja wordt nog wel eens tot de Pueblos Blancos – de Andalusische witte dorpen – gerekend, maar dat is niet geheel terecht. De aanblik van de vele witgepleisterde appartementen doet echter wel aan deze autenthieke Andalusische dorpen denken. Nerja is een leuke badplaats voor zowel een zonvakanties als voor een verlenging van een mooie fly drive door Andalusië. Granada is in ca. 1 uur met de auto te bereiken en een geliefde dagtrip vanuit Nerja.

Costa del Sol Nerja

2. Estepona

Estepona ligt op ca. 90 km ten westen van Malaga en is daarom ook zeer geschikt voor mensen die een uitstapje naar Gibraltar willen maken. Het dorp staat bekend als ‘de parel van de Costa del Sol’ en je vindt hier prachtige zandstranden en een gezellig authentiek centrum met vele bars en restaurants.

De meeste hotels en appartementen vind je hier buiten het centrum en Estepona kan inmiddels gezien worden als een badplaats van bij 20 km lang met diverse urbanisaties. Een heerlijke bestemming voor als je in alle rust wilt genieten op een mooi resort, maar toch een typisch Spaanse badplaats binnen handbereik wilt hebben.

Costa del Sol Estepona

3. Mijas Costa

Helemaal weg van de drukte ben je hier zeker niet, maar Mijas Costa doet minder massaal aan dan het nabijgelegen Fuengirola. Mijas Costa is vernoemd naar het dorpje Mijas Pueblo, een autenthiek dorp in de heuvels boven Fuengirola. Eigenlijk is Mijas Costa niet één plaats, maar een verzameling van ‘urbanisaties’ rondom de levendige badplaats Fuengirola. Deze urbanisaties worden gekenmerkt door laagbouw met mooie appartementen- en villacomplexen. Ook vind je er een golfbaan en een groot winkelcentrum

Costa del Sol Mijas Costa

Kortom, de juiste badplaats is altijd te vinden! Welke kies jij voor jouw vakantie aan de Costa del Sol?