Bourgondisch genieten? Limburg is the place to be! Deze provincie kenmerkt zich door een duidelijke eigen identiteit. Met een eigen taaltje, prachtige landschappen en de lekkerste Limburgse specialiteiten is dit een fantastische vakantiebestemming. Limburg is een veelzijdige parel in het zuiden van Nederland, aangrenzend aan België en Duitsland.

Asperges

Proef het Limburgse goud, overheerlijke asperges. In geen enkele andere provincie smaken de asperges zo goed als in Limburg. Het is een bijzonder streekproduct en er zijn zelfs speciale aspergeroutes langs de aspergevelden tijdens het seizoen, dat van april tot juni duurt. Goed om te weten: asperges zijn super gezond, dat betekent eten zonder schuldgevoel!

Limburgse asperges en roséwijn

Limburgse vlaai

We kunnen natuurlijk niet om de Limburgse vlaai heen. Strijk neer bij één van de vele terrassen in een mooie plaats en geniet van een kop koffie met een heerlijk stuk vlaai. Vlaaien zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en ieder soort is verrassend lekker. Een bezoek aan Limburg is niet compleet zonder het eten van deze specialiteit.

Limburgse Vlaai

Nonnevotten

Ooit al eens Vastelaovend in Limburg gevierd? Nee? Carnaval dan? Nonnevotten zijn traditionele Limburgse gebakjes in de vorm van een lus met een losse knoop. Tijdens carnaval of nieuwjaar wordt deze specialiteit gegeten, dit gebak wordt overigens gefrituurd. Bij sommige bakkers zijn de Nonnevotten ook op andere momenten dan carnaval of nieuwjaar te verkrijgen.

Zoervleis

Zoervleis, oftewel zuurvlees is bij veel restaurants in Limburgs op de kaart te vinden. Het vlees wordt gemarineerd en gestoofd in azijn en dankt daar zijn naam aan. Dit gerecht lijkt op het vlees dat we normaal gesproken kennen als stoofvlees of hachee. Heerlijk in combinatie met friet, zoals ze het in Limburg noemen.

Zoervleis

Bier en wijn

Op een droogje zitten tijdens het eten hoeft in Limburg zeker niet. De brouwers zorgen voor de lekkerste bieren en de druiven welke tegen de heuvels groeien zorgen voor de lekkerste wijnen. Optimaal bourgondisch genieten doe je in Limburg!

Kun je ook niet wachten om de lekkerste Limburgse specialiteiten te proberen? Bekijk hier onze reizen naar Limburg.