Meren in Karinthië
De Faaker See

In zonnige zuidelijke deelstaat Karinthië in Oostenrijk zijn meer dan 1200 meren te vinden. De meren hebben schoon, kristalhelder water en in de zomer een aangename temperatuur. Watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! Deze meren lenen zich om in te zwemmen, maar ook voor vele andere activiteiten. Denk aan kanoën, raften, waterskiën, windsurfen en zeilen.

De Wörthersee is het grootste meer van Karinthië en daarmee ook de belangrijkste en meest bekende. De Millstätter See behoort tot de warmste meren van het land. De Ossiacher See staat bekend om de vele mogelijkheden in de vorm van ontspanning, sport en waterpret. De Weissensee is populair vanwege alternatieve stedentocht die hier gehouden wordt en de Faaker See is bijzonder met haar prachtige turquoise kleur. 

Alternatieve Elfstedentocht

Zelfs schaatsen is mogelijk in Karinthië! Wel ’s winters dan natuurlijk. De grootste natuurlijke ijsvlakte is hier te vinden van midden december tot begin maart. Het grootste schaatsevenement ter wereld, de alternatieve Elfstedentocht vindt hier plaats. Hoe bijzonder is dat? Houd er natuurlijk wel rekening mee dat het natuurijs is en dat er hobbels en scheuren in het ijs kunnen zitten. Daarnaast is het belangrijk om warme kleding aan te trekken, het kan namelijk zeer koud worden in de buitenlucht.

Meren in Karinthië
Schaatsen op de Weissensee

Vissen

Niet iedereen begrijpt waarom het leuk is, maar liefhebbers weten wel zeker dat het een fantastische hobby is: vissen! In de Oostenrijkse meren leven vissen ontzettend graag vanwege het schone water. Hier leven verschillende soorten vissen zoals baarzen, forellen, karpers, paling en snoeken. De Weissensee bijvoorbeeld is een waar Forellenparadijs. Let er wel op dat de visvergunning in orde is, aangezien het niet vanzelfsprekend is dat er ergens gevist mag worden.

Meren in Karinthië
Vissersboten op de Weissensee

Waterskiën

In de zomer skiën? Jazeker, waterskiën! Dit kan onder andere op de Millstätter See en de Wörthersee. Probeer de balans op de ski’s op het water te vinden en geniet! Verder kun je hier ook duiken, kanovaren en zeilen. In de buurt van deze twee grootste meren van Karinthië zijn diverse strandjes om neer te strijken. Zelfs voor fietsliefhebbers zijn er voldoende fietspaden in de omgeving van de meren.

Meren in Karinthië
Waterskiën op de Wörthersee

Dit zijn slechts enkele van de vele activiteiten die er te doen zijn op en rondom de prachtige meren van Karinthië. Benieuwd geworden naar onze reizen in deze prachtige Oostenrijkse deelstaat? Kijk dan op onze website naar het aanbod.