De provincie Zuid-Holland in het westen van Nederland is van alle markten thuis. Hier wisselen prachtige grote steden en bijzondere kustplaatsen zich af. Het grote aantal bezienswaardigheden maken een verblijf in deze provincie tot een succes. In deze blog hebben we een aantal van de leukste en meest bezienswaardige steden in Zuid-Holland voor je uitgelicht.

Rotterdam

Deze stad heeft een bijzonder verhaal. De zware bombardementen waardoor de stad in haar hart geraakt is tijdens de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw worden nooit vergeten. We hebben het hier natuurlijk over Rotterdam! Op Amsterdam na is dit de grootste stad van Nederland. Tegenwoordig staat Rotterdam bekend als de grootste havenstad van Europa. Naar hartenlust kan men in deze stad ook winkelen, musea en architectuur bewonderen en de leukste evenementen bijwonen. Deze stad is veelzijdig en heeft voor ieder wat wils.

Rotterdam

Den Haag

Wanneer we richting de Nederlandse kust gaan komen we natuurlijk uit bij de hoofdstad van Zuid-Holland, Den Haag. Beter bekend als de mooie stad achter de duinen. Onze regering op het historische Binnenhof en het werkpaleis van onze koning, Noordeinde, zijn hier gevestigd. Wat Den Haag zo bijzonder maakt is de ligging aan de Noordzeekust. Binnen een half uur is Scheveningen te bereiken, waar het ultiem genieten geblazen is van zon, zee en strand. Combineer hier de prachtige stad met de bijzondere natuur.

Den Haag

Leiden

Leiden, een typische studentenstad mag niet vergeten worden. De bekende kunstschilder uit de Gouden Eeuw, Rembrandt van Rijn, is in deze stad geboren. In de historische binnenstad zijn grachten, vele musea en prachtige monumentale gebouwen te vinden. Een aantal bekende musea zijn Corpus, Naturalis, museum Volkenkunde, het Rijksmuseum van Oudheden en Rijksmuseum Boerhaave. Ook is hier de eeuwenoude botanische tuin Hortus botanicus te vinden, welke aangelegd is in het jaar 1590. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat Leiden tot één van de leukste steden in Zuid-Holland behoort!

Leiden

Delft

Het kleine stadje Delft mag niet vergeten worden als leuke plaats in Zuid-Holland. We kennen waarschijnlijk allemaal het ‘Delfts Blauw’ wel. Het aardewerk met blauwwitte versiering dat ontstaan is in Delft, is het symbool geworden voor Nederland. In deze stad leefde ook bekende schilder Johannes Vermeer in de Gouden Eeuw, samen met Rembrandt van Rijn en Frans Hals wordt hij beschouwd als de belangrijkste kunstschilder van de Gouden Eeuw. In het Prinsenhof in Delft kom je meer te weten over het ontstaan van Nederland en de geschiedenis van Willem van Oranje.

Delft

Dordrecht

De langste winkelstraat van ons land is te vinden in historisch Dordrecht. Deze stad heeft een rijk verleden en is één van de oudste steden van Nederland. In het Dordrechts museum, een van de oudste musea, is de schilderkunst van Hollandse meesters te vinden. Tegenwoordig is het rijke verleden nog steeds zichtbaar, vooral door de oude binnenstadhavens, pakhuizen en monumentale panden. In de middeleeuwen was ‘Dordt’ een rijke en machtige handelsstad. Dordtenaren worden vanwege deze tijd ook wel de Schapenkoppen genoemd.

Dordrecht

Overtuigd om (één van) de leukste steden van Zuid-Holland te bezoeken? Kijk hier voor ons aanbod.