Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis heeft een prachtig skigebied met de leukste activiteiten, beste restaurants en de mooiste afdalingen. Hier is het écht genieten. In deze blog neemt Alice je mee naar het beste van Serfaus-Fiss-Ladis, waar zij al 15 jaar op wintersport is geweest tijdens een verblijf in Ladis.   

Eten en drinken

Goed eten doe je bij de Zirbenhütte en de Frommes Alp waar de lekkerste Oostenrijkse specialiteiten geserveerd worden. Mijn favoriet is de Speckknödelsuppe, knödels zijn ballen gemaakt van deeg. Bij deze restaurants wordt je aan tafel bediend. Bij veel restaurants op de piste is het zelfbediening, het is handig om daar vooraf even op te letten en te kiezen wat het beste is.

De leukste après-ski bar op de piste? Schirmbar Schönjoch in Fiss. Hier kun je de lekkerste schnaps drinken en voor de ergste trek zijn er enkele kleine gerechten te bestellen. Even opwarmen? Hier serveren ze ook heerlijke Heiße Schoko mit Sahne, warme chocolademelk met slagroom of Jägertee, dat is thee met rum. Een warme Schneegestöber, eierlikeur met slagroom is ook een aanrader!

Aan het einde van de dag is het gezellig bij de Weiberkessl in Ladis. Bij 10 Schnaps krijg je een leuk felgeel veiligheidshesje. Zorg er natuurlijk wel voor dat je na de Schnaps nog veilig naar beneden kunt skiën. Hier vandaan kun je alleen nog verder naar Ladis skiën wanneer het laat is geworden, naar Fiss of Serfaus gaan is niet meer mogelijk wanneer de liften niet meer draaien.

Serfaus-Fiss-Ladis
Weiberkessl Ladis

De mooiste afdalingen

De mooiste afdalingen in Serfaus-Fiss-Ladis vind ik zelf de Nordseite en de Frommesabfahrt. Vanuit Ladis ga je met de gele gondel Sonnenbahn omhoog, in Fiss met de rode gondel Schönjochbahn naar de Nordseite. Onderaan de Nordseite stap je in de stoeltjeslift Schöngampbahn richting de Frommesabfahrt. Vanaf de Frommesabfahrt kom je weer uit op de Ladisabfahrt die eindigt onderin Ladis.

Voor een hele dag skiën vanuit Ladis is het Masner gebied perfect, het is wel van belang om ’s ochtends op tijd te vertrekken, aangezien er onderweg veel liften op de route liggen. Kies bij voorkeur een dag met mooi weer uit voor deze tocht. De Masnerkopf op 2828 meter is het hoogste punt van het skigebied. Het kan hoog in de bergen erg koud zijn, dus zorg voor voldoende warme kleding.

Serfaus-Fiss-Ladis
Masnerkopf

Het beste van Serfaus-Fiss-Ladis voor de allerkleinsten

Voor kinderen en beginners is de Ladisabfahrt een fijne piste. Veel kinderklasjes van skischool Fiss-Ladis gaan deze blauwe piste af. Berta’s Kinderland is onderdeel van de skischool en mag zeker hét kinderparadijs van de alpen genoemd worden, met Berta de koe als mascotte.

In Serfaus is het Murmlipark te vinden. In dit gebied is Murmli de mascotte en kunnen de kinderen spelenderwijs leren skiën. Dankzij de ontzettend leuke mogelijkheden voor kinderen kan Serfaus-Fiss-Ladis bestempeld worden als een zeer kindvriendelijk skigebied. Kortom: plezier voor de hele familie!

Serfaus-Fiss-Ladis
Berta’s Kinderland in Fiss

De leukste activiteiten

Ieder jaar ga ik weer naar de Nightflow in Fiss. Deze prachtige show is absoluut de moeite waard. De meest indrukwekkende sprongen, bijzondere dansen en vuurwerkshows zijn hier te bewonderen. Ieder jaar is er een ander thema en is er de mogelijkheid om zelf door de nacht te skiën. De gondels draaien ’s avonds ook voor deze gelegenheid.

In de zomer is het funpark in Fiss erg leuk om te bezoeken. Rodel het dal in met de Fisser Flitzer en krijg het gevoel alsof je vliegt in de Fisser Flieger, een vliegende draak. Stap ook zeker in de gigantische schommel de Skyswing voor een bijzondere ervaring. In Serfaus is het speel- en recreatieparadijs Murmliwasser ook erg leuk.

Serfaus-Fiss-Ladis
Nightflow Fiss

Meer lezen over het leukste en beste van Serfaus-Fiss-Ladis? Kijk op onze website.