Wanneer men het over Oostenrijk als vakantiebestemming heeft, denken velen aan wintersport. Gek? Nee! Oostenrijk is een van de meest geliefde wintersportbestemmingen. Maar wat weet je van Oostenrijk in de zomer? Wij vertellen je graag waarom Oostenrijk de ideale bestemming is voor je volgende zomervakantie.

De berg op

Oostenrijkers zijn een erg actief volk en er wordt volop gewandeld, gefietst, geklommen en geraft. De prachtige natuur in Oostenrijk maakt het erg aantrekkelijk om de wandelschoenen aan te trekken en een wandeling te maken door de bergen. Veel skiliften zijn tijdens het zomerseizoen ook in bedrijf, zodat je met de lift de berg op kan. Bovenop de berg kan je een wandeling maken of lekker van het uitzicht genieten terwijl je in het zonnetje zit. In Oostenrijk kan het tijdens de zomermaanden, zeker in het zuiden van Oostenrijk, ook goed warm worden. Bovenop de berg is het een stuk frisser, zo kan je op het heetst van de dag toch actief zijn.

Rondje meer

Oostenrijk kent veel prachtige meren waar je ’s zomers heerlijk kunt afkoelen, surfen, zeilen en duiken. Ook kan er volop gevist worden. Wat iets minder voor de hand ligt, maar zeker erg leuk is, is fietsen. Rond de meeste meren bevinden zich fietspaden die jou de mogelijkheid geven het meer rond te fietsen. De fietspaden worden vaak overschaduwd door bomen, waardoor het ook op zonnige dagen goed uit te houden is. Door de bergen fietsen te zwaar? Welnee! Met de vaart van de afdaling van de ene heuvel klim jij gemakkelijk weer omhoog. Bovendien zijn de fietspaden rond de meren vaak relatief vlak. Langs de fietspaden kom je regelmatig een waterbron tegen waar jij je flesje kan vullen en kan genieten van een mooi uitzicht. De perfecte combinatie van inspanning en ontspanning tijdens jouw vakantie in Oostenrijk.

Wild water

Voor degene die opzoek zijn naar meer adrenaline in Oostenrijk is raften een echte aanrader. Samen met een groep enthousiaste rafters stap je in een rubberboot, om vervolgens de natuur van Oostenrijk te ervaren. Het smeltwater van de bergen creëert een frisse, sterke stroming, waardoor de boot zich snel door het water verplaatst. Tijdens een rafting avontuur beleef je veel actie en plezier. Zij aan zij met ervaren en gecertificeerde gidsen beleef je een fantastische rit over golven in de rubberboot. Raften is ook geschikt voor kinderen al vanaf 4 jaar. Het is namelijk mogelijk om een rustigere tocht te doen die geschikt is voor het hele gezin.

Buitenlandse invloeden

Na alle inspanningen kan je je altijd verheugen op de Oostenrijkse keuken. Van grote schnitzels en worsten tot lekkere soepen of een saladebuffet, er zit voor iedereen iets bij! Buurland Italië heeft de Oostenrijkse keuken ook aardig beïnvloed en mede daarom kan jij op veel plekken ook een hele lekkere pizza eten. Onze laatste tip: ga je op vakantie naar Oostenrijk en verblijf je in de buurt van een grens? Maak een dag uitstapje over de grens. Zo ben je bijvoorbeeld vanuit Karinthië al snel in Ljubljana, Slovenië.    

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een zomervakantie in Oostenrijk? Bekijk dan ons aanbod!