Een wintersportvakantie is iets waar veel mensen lang naar uitkijken en wij begrijpen wel waarom. Om jou te helpen met het realiseren van jouw ideale wintersport, hebben wij vijf tips op een rijtje gezet.

1. De juiste bestemming

Jouw ideale wintersportvakantie begint bij het kiezen van de juiste bestemming. Het is belangrijk dat jij in een gebied verblijft dat aan jouw wensen voldoet. Bepaal daarom van te voren hoe jouw ideale wintersport eruit ziet. Wil jij zoveel mogelijk kilometers maken of bewaar jij liever het overzicht in een kleiner skigebied? Ga jij aan het einde van de middag het liefst après skiën of kom jij helemaal bij in de sauna? Nadat je hebt uitgezocht wat je voorkeuren zijn, kies je gemakkelijk een geschikte accommodatie uit ons aanbod.

2. Neem de bus

Vlakbij de meeste accommodaties zijn bushaltes waar je tijdens jouw wintersport door de skibus opgehaald wordt. Zo’n skibus rijdt door het hele gebied en stopt bij verschillende liften. De skibus maakt het hele skigebied toegankelijk en brengt jou tijdens jouw wintersportvakantie waar je via de piste misschien niet kan komen. Let wel op hoe laat je de bus neemt. Tijdens de vakanties zijn de bussen aan het eind van de middag vaak erg vol.

3. Huur een kluis

Ski- en snowboardspullen zijn best zwaar om de hele dag met je mee te dragen en daarom hebben wij voor jou de gouden tip. Huur tijdens jouw wintersportvakantie een kluisje bij de skilift. Bij de skiliften bevinden zich kluisjes met verwarming waarin jij je ski’s of snowboard en schoenen kan opbergen. Zo hoef je niet te sjouwen naar de lift. Ook wanneer je in het dal nog wilt après skiën kan je dat fijn op je comfortabele schoenen doen en hoef je niet bang te zijn dat iemand per ongeluk jouw ski’s meeneemt. De volgende ochtend stap je bij de lift weer in je voorverwarmde ski- of snowboardschoenen.

4. Skispullen huren

Wanneer jij niet over je eigen skispullen beschikt, kan je deze op veel plaatsen gemakkelijk huren. Bij veel verhuurbedrijven kan je van te voren online skispullen reserveren. Op deze manier ben je zeker dat de juiste spullen in jouw maat beschikbaar zijn.

5. Met de pendelbus

Indien je met eigen vervoer op wintersport gaat, moet je ervoor zorgen dat je auto winterbanden heeft, dat je over eventuele vignetten beschikt en dat je sneeuwkettingen bij je hebt. Zie je dat niet zitten? Dan kan je de zorg van het reizen aan ons overlaten. Sommige wintersportbestemmingen zijn namelijk per pendelbus bereikbaar. De bussen stoppen op centrale uitstappunten. Deze liggen centraal in een wintersportoord of in de buurt van een openbare bushalte vanwaar je (tegen een kleine vergoeding) verder kunt reizen naar je accommodatie.

Klaar voor de volgende wintersportvakantie? Bekijk dan ons aanbod!