Wil je graag een eerste verre reis maken? Trekken bestemmingen als Canada, Indonesië of Zuid-Afrika je maar vind je het best spannend om buiten Europa te reizen? Met deze vijf tips bereid je je uitstekend voor op je eerste verre reis.

Tip 1: Ga je liever alleen of met een groep?

Voordat je een bestemming kiest en een reis boekt, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je reisgezelschap eruit ziet. Ga jet het liefst met een klein groepje op pad of vind je het gezellig om met een grote groep te zijn? En dat laatste is zeker ook mogelijk als je niet in je eentje bent. Vergeet ook niet rekening te houden met het vervoer op de plek van bestemming. Vind je het niet fijn om zelf te moeten rijden in een ver land? Dan kan een groepsreis een goede optie zijn. Bij de groepsreizen van de Jong Intra Vakanties reis je met een gemengd gezelschap per bus. Je hoeft dus niet zelf te rijden kunt maximaal genieten en uitrusten onderweg. Bij individuele rondreizen maak je – afhankelijk van de bestemming – gebruik van een huurauto of heb je een privéchauffeur tot je beschikking.

Tip 2: Kies je bestemming zorgvuldig uit

We gaan niet liegen: het ene land is meer geschikt voor een eerste verre reis dan het andere. Maar het is natuurlijk ook maar net wat je wensen zijn. Lees je vooraf goed in over verschillende bestemmingen of laat je adviseren. Over het algemeen zijn alle bestemmingen die we bij de Jong Intra Vakanties aanbieden ook zeer geschikt voor een eerste verre reis. Toch is de beste keuze helemaal afhankelijk van jouw specifieke vakantiewensen en -ideeën. Zoek je bijvoorbeeld een luxe verre reis met exclusieve accommodaties? Dan is een bestemming als Indonesië of Thailand perfect. Ga je met jonge kinderen? In Amerika vind je voor ieder wat wils! En natuurliefhebbers halen in Canada of Zuid-Afrika hun hart op.

Tip 3: Dingen om vooraf te regelen

Voor een aantal verre bestemmingen moet je vooraf wat zaken regelen. Natuurlijk is het altijd belangrijk dat je paspoort nog lang genoeg geldig is, dus controleer dit ruim voordat je op reis gaat. Daarnaast is het altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten, zodat je in geval van nood goed geholpen wordt. Voor bepaalde specifieke landen is een visum verplicht. Het verschilt per land of je dat online kunt regelen of dat je langs moet bij de ambassade. Ga je rijden in bijvoorbeeld Zuid-Afrika? Dan moet je een internationaal rijbewijs regelen. En, ook niet geheel onbelangrijk, focus je ook op de verplichte én aangeraden vaccinaties voor een land.

Tip 4: Dit neem je allemaal mee

Het inpakken van de bagage wordt door velen gezien als één van de meest stressvolle momenten voor een vakantie. Maar maak je geen zorgen: zolang je de belangrijkste documenten (zie de tip hierboven) en je eventuele medicijnen bij je hebt, zijn er helemaal geen problemen. De rest kun je namelijk gewoon kopen in het buitenland. Bepaal goed of je jouw bagage meeneemt in een rugzak of in een koffer. Als je vooral met de auto reist, is een koffer prima, maar als je gebruik maakt van het openbaar vervoer kan een rugzak handig zijn. Neem niet teveel kleding mee, maar houd er wel rekening mee dat het in sommige landen ’s avonds flink af kan koelen. Ook zonnebrand, muggenspray (met DEET) en goede wandelschoenen zijn een absolute aanrader.

Tip 5: Genieten ter plaatse

Na weken of maanden wachten is het dan eindelijk zover: je gaat op reis! En nu is er eigenlijk niet zo heel veel meer te doen dan genieten! Vriendelijke mensen vind je overal, zéker buiten Europa, dus mocht er iets niet helemaal volgens plan verlopen is er geen reden tot zorgen. Sla voor de zekerheid belangrijke telefoonnummers (van je reisverzekering, de organisatie waar je geboekt hebt, of een contactpersoon) op in je telefoon zodat je die altijd bij de hand hebt. Laat alle indrukken over je heen komen en geniet van de keuken, mensen, landschappen en cultuur. Je wilt vast snel nog eens een verre reis maken!

Wil jij een eerste verre reis gaan maken? Boek dan bij de Jong Intra Vakanties. Wij bieden zowel individuele rondreizen als groepsrondreizen en helpen je zelfs met het op maat samenstellen van jouw droomreis. Veel voorpret toegewenst!