Vind je het fijn om op reis zelfstandig te zijn en zie je graag meerdere plekken van een land of bestemming? Dan is een fly drive of autorondreis iets voor jou! Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee reizen en wat moet je weten als je een fly drive of autorondreis gaat boeken? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Wat is een fly drive?

De naam fly drive zegt het eigenlijk al: vliegen en rijden. Een fly drive is een vakantie waarbij je vliegt naar de plek van bestemming om vervolgens met een huurauto een mooie rondreis te maken. Aan het eind van je vakantie lever je je huurauto weer in en vlieg je terug naar Nederland. Naast je vlucht en huurauto, regelen wij ook jouw overnachtingen. Soms één nacht op een plek, soms meerdere nachten. Hoe je jouw dagen invult, is helemaal aan jou – net als de route van A naar B. Al geven we je natuurlijk graag tips voor onderweg, je mag hier altijd van afwijken!

Hoewel je met een eigen huurauto natuurlijk erg zelfstandig en flexibel bent op reis, zijn bepaalde activiteiten of locaties alsnog beter te bezoeken met een excursie. Wij geven je hiervoor tips en bij het boeken van jouw reis kun je in veel gevallen direct een excursie bijboeken!

Alles over het huren van een auto

Op het gebied van huurauto’s is er veel aanbod. Ga je jouw fly drive boeken, dan kun je zelf selecteren wat voor soort auto je graag wilt huren op je vakantie. Liever een kleine auto waarmee je bijvoorbeeld makkelijk door smalle straatjes kunt manoeuvreren of juist een grote bak waar al je bagage in past en waarin je je even de koning te rijk voelt? En wil je dan zelf schakelen of ga je voor een automaat? De keuze is aan jou, al zijn er voor elke bestemming natuurlijk aan- en afraders op te noemen.

Bij de Jong Intra Vakanties werken we samen met gerenommeerde autoverhuurbedrijven. Alle auto’s zijn goed verzekerd. Bovendien kun je makkelijk extra’s boeken bij jouw huurauto. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een kinderzitje of navigatieapparatuur. Heb je pech onderweg? Dat is schrikken, maar maak je geen zorgen. Er is een 24-uurs hulplijn beschikbaar die je helpt het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Liever met een camper op reis?

Met een camper door de smalle straatjes van Zuid-Spanje rijden, raden we je niet aan, maar er zijn natuurlijk bestemmingen die erom vrágen met de camper bezocht te worden. De Verenigde Staten en Canada zijn hier goede voorbeelden van. Daarom is het mogelijk om voor camperhuur te kiezen op specifieke bestemmingen. Eten, slapen, rijden én ontspannen – je doet het allemaal in jouw eigen mobiele thuis. Via onze website kun je makkelijk een offerte aanvragen voor camperhuur.

Wat is een autorondreis?

Boek je een autorondreis, komt dat neer op ongeveer hetzelfde als een fly drive. Met één belangrijk verschil: je rijdt met je eigen auto en vliegt niet eerst naar het land van bestemming. De vakantie begint dus al zodra je thuis de voordeur achter je dicht trekt. Heerlijk! Wij regelen jouw overnachtingen en geven, net als bij een fly drive, uitgebreide routetips. Jij bepaalt de invulling van je dagen en kunt natuurlijk altijd van de route afwijken om andere mooie plekken te bezoeken!

De verschillen en overeenkomsten tussen een fly drive en autorondreis

Zoals je hierboven gelezen hebt, lijken een fly drive en autorondreis best veel op elkaar en zijn er maar enkele verschillen. Hieronder zetten we nog een keer de overeenkomsten en verschillen op een rijtje.

De overeenkomsten tussen een fly drive en autorondreis:

  • Wij regelen mooie, comfortabele én bijzondere accommodaties
  • Een uitgebreid informatiepakket vooraf met tips voor de route, excursiemogelijkheden en meer
  • Voorpret bij het voorbereiden van jouw reis: wat wil je allemaal gaan zien, welke routes wil je nemen en hoe ga je jouw dagen invullen? Dit is volledig aan jou!
  • De mogelijkheid om een bestaande reis aan te passen aan jouw specifieke wensen

De verschillen tussen een fly drive en autorondreis:

  • Een fly drive is inclusief vlucht en huurauto, een autorondreis exclusief
  • Fly drives bieden we ook aan naar verre bestemmingen buiten Europa, autorondreizen niet

Populairste bestemmingen

Als je houdt van wat avontuur en afwisseling op reis, is het dus zeker aan te raden om een fly drive of autorondreis te boeken. En het mooie is, we bieden deze rondreizen aan naar meer dan 20 bestemmingen binnen én buiten Europa. De mooiste en populairste rondreis bestemmingen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Het Spaanse Andalusië

Het is met stip de populairste bestemming voor zowel fly drives als autorondreizen: Andalusië in Zuid-Spanje! Hier valt zoveel te zien dat één vakantie eigenlijk niet genoeg is. Het klimaat in Andalusië is het hele jaar door heerlijk mild, waardoor het ook een fijne bestemming is om in het voor- of najaar te bezoeken. En wát je dan precies moet bezoeken? Teveel om op te noemen! Andalusië heeft een prachtige kustlijn maar ook het binnenland is fenomenaal. Breng een bezoek aan de witte dorpen als Nerja, het Alhambra in Granada, cultuurstad Córdoba of steden als Sevilla en Málaga.

De prachtige regio’s van Italië

Ook Italië is een prachtig gevarieerd land dat zich uitstekend leent voor een rondreis per (huur)auto. En hier ben je voorlopig niet uitgekeken want het land is groot en elke regio kent weer andere charmes. Verken de mooiste steden in Toscane, ontspan aan één van de prachtige meren in het noorden van het land, ontdek het authentieke Puglia of geniet op de eilanden Sicilië of Sardinië.

Natuurgeweld in Scandinavië

In het prachtige Scandinavië zijn de landschappen de grootste attracties. Hier rijd je kilometerslang door niemandsland, geniet je van de mooiste uitzichten en leven de kinderen zich helemaal uit in het buitenleven. Noorwegen is een ideaal land om met eigen auto of huurauto te verkennen. Het autorijden is er heerlijk relaxt, files komen amper voor en de medeweggebruikers hebben de tijd. Ook Zweden en Denemarken zijn aanraders.

Spot de Big Five in Zuid-Afrika

Je móet het eigenlijk eens meegemaakt hebben: een safari in Zuid-Afrika. De natuur in dit land is prachtig en daarom is Zuid-Afrika een geliefde bestemming onder avontuurlijke reizigers. Bovendien is het prima te doen om hier zelf te rijden, dan kun je ook nog eens proberen eigenhandig de Big Five te spotten in één van de vele natuurparken. Heel Zuid-Afrika ontdekken in één reis is niet te doen, daarom raden we je aan een keuze te maken. Ga bijvoorbeeld voor het mooie noorden, waarbij je de Panoramaroute en het Krugerpark combineert met Johannesburg en Swaziland. Of stort je volledig op de safari’s en boek verschillende game drives bij jouw vakantie zodat je zoveel mogelijk wilde dieren van jouw lijstje kunt afvinken.

Het mooie Portugal

Bij Portugal denk je misschien al snel aan een appartement in de Algarve of aan een stedentrip Lissabon of Porto, maar wist je dat dit alles super goed te combineren is met een rondreis? Kies voor een reis door heel Portugal of zoek een bepaalde regio uit die je beter wilt leren kennen: het noorden, midden en zuiden van het land zijn zo verschillend! Nationale parken, steden als Braga, Coimbra en Evora, vele kastelen, mondaine plaatsen als Cascais en Estoril en natuurlijk een schitterende kuststrook. Hier kan je volop genieten!

Dan nog iets: een privérondreis

Enkele rondreizen op onze website worden niet aangeboden als fly drive of als autorondreis, maar als privérondreis. Dit is dus iets anders dan groepsreizen waarbij je per bus of riviercruise reist. Een privérondreis is net als een fly drive of autorondreis een individuele rondreis. Het verschil? Je rijdt niet zelf maar wordt vervoerd door een eigen chauffeur en in veel gevallen een eigen gids. We bieden deze privérondreizen aan naar bestemmingen waar zelf rijden lastig is of zelfs afgeraden wordt. Denk hierbij aan Aziatische bestemmingen als Indonesië of Thailand of aan bijvoorbeeld Zuid-Afrika.

Wil je een fly drive of autorondreis boeken? Bekijk dan hier het volledige aanbod van de Jong Intra Vakanties.