Bali is een ontzettend populaire bestemming en wij begrijpen volledig waarom. Het eiland heeft een heerlijke relaxte sfeer, hele vriendelijke bevolking en prachtige natuur en cultuur om te ontdekken. Met een korte rondreis van ongeveer twee weken tijd kun je al heel veel zien. Denk aan leuke kustplaatsen, mooie stranden en groene rijstvelden. Volg onze rondreis door Bali in dit blog!

Kuta: surfen in Bali

Wij begonnen onze rondreis door Bali in de kustplaats Kuta, op zo’n 10 minuten rijden van de luchthaven in Denpasar. Kuta is een populaire plek en dat merk je ook, maar het is een prima plaats om je reis te starten vanwege de locatie dichtbij de luchthaven. Daarnaast is het ook één van de vele plaatsen waar je goed kunt surfen. Bali is een uitstekende surfbestemming met golven voor zowel beginners als gevorderden.
Hotel: Anvaya Beach Resort

Onderweg vanuit Kuta naar Ubud kun je een bezoek brengen aan tempel Tanah Lot. Deze tempel is gelegen aan de westkust en ligt bovenop een rots in zee. Daarnaast maakten wij een stop voor een traditionele Barong dansvoorstelling.

Ubud: de jungle van Bali

Als je denkt aan Bali, denk je ongetwijfeld aan groene rijstvelden en de jungle. Ubud is de ideale plek om dit te gaan ontdekken. In de omgeving van Ubud vind je ook vele hotels waar je in het hart van de jungle kan verblijven, dit alleen is al een goede reden om Ubud te bezoeken. Wij verbleven in Nandini Jungle Resort & Spa. Het uitzicht vanuit de kamers, restaurant en zwembad waren spectaculair en de geluiden van de jungle zijn magisch. In het centrum van Ubud kun je een bezoek brengen aan de lokale markt om souvenirs te shoppen en bezoek ook zeker de tempels.
Hotel: Nandini Jungle Resort & Spa

Onze volgende locatie was Sidemen. Onderweg hiernaartoe hebben we een aantal leuke stops gemaakt. We begonnen de dag bij de Tegalalang rijstvelden. Wat een uitzicht heb je hier! Maak een wandeling door de rijstvelden of stap op de schommel voor een fenomenaal uitzicht over de terrassen. Daarna bezochten we de tempel Tirta Empul. Deze Hindoeïstische tempel staat bekend om het heilige water uit een nabijgelegen bron. Sinds een aantal jaar kun je als toerist het zuiveringsritueel zelf meemaken. Een hele bijzondere ervaring en voor ons één van de hoogtepunten van de reis. Bij de ingang staan verschillende gidsen die je alles tot in detail uitleggen.

Sidemen: het authentieke Bali

In Sidemen ontdek je het authentieke Bali. Deze plaats is nog niet heel toeristisch en hierdoor krijg je een goed beeld van het leven in het binnenland van het eiland. In de omgeving van Sidemen vind je de vulkaan Mount Agung. De vulkaan wordt door de Balinezen gezien als heilige vulkaan. Met een beetje geluk kun je vanuit Sidemen de top van de vulkaan zien. Wij deden vanuit het hotel een fietstour door de omgeving van Sidemen. De route kwam door authentieke dorpjes en door de rijstvelden.
Hotel: Wapa di Ume

Sanur: relaxen aan zee

Wij sloten onze reis af in Sanur. Een kustplaats aan de zuidkant van het eiland en een goede plek om je reis relaxt af te sluiten. De plaats is minder druk dan Kuta, de stranden zijn breder en de zee minder ruig. Langs de kust loopt een boulevard waardoor je ’s avonds een leuke wandeling kunt maken op zoek naar een leuk eettentje. Vanuit de haven van Sanur vaar je binnen ca. 30-45 minuten naar het eiland Nusa Penida. Zeker een aanrader! Het eiland is heel groen en heeft een ruige kustlijn, wat zorgt voor heel wat mooie foto hotspots. Een dagtocht is eigenlijk te kort voor dit prachtige eiland, maar je krijgt een goede indruk! 
Hotel: Griya Santrian

Bali reis op maat

Geïnspireerd geraakt door de route van onze rondreis door Bali? Wij geven delen graag onze tips en adviezen voor jouw Bali reis. Neem contact met ons op om jouw Bali reis op maat samen te stellen!

Lees meer

Vraag maatwerk offerte aan