voorbeeld reizen met een touringcar bus

Er bestaan verschillende termen om een busvakantie te omschrijven. De één noemt het een excursiereis, de ander een busreis of een groepsreis. Hoe we het ook noemen, we willen het hebben over het reizen per bus en wat je daarvan kunt verwachten. En hoewel de benamingen verwarrend kunnen zijn, zegt een benaming wel iets over de invulling van een reis. Tijd dus om een toelichting te geven over onze bus-excursie en rondreizen!

Busreizen (excursie- of rondreizen)

De reis begint bij een opstappunt in de buurt van je huis, in het gehele land zijn er vaste opstapplaatsen. Hier wordt je opgehaald door een chauffeur die je naar ons verzamelpunt brengt in Beek. Door het hele land rijden deze bussen om de gasten op te halen die allemaal naar een andere bestemming gaan.

Aangekomen in Beek (Gelderland) is het eerst tijd voor een kopje koffie. Je hoort dan ook met welke bus je verder gaat reizen naar de vakantiebestemming. Na het overhevelen van de bagage in de juiste bus, maak je kennis met je chauffeur voor de hele reis. Daarnaast ontmoet je ook direct het reisgezelschap waarmee je de reis gaat maken. Wanneer je bestemming binnen een paar uur te bereiken is, wordt er rechtstreeks naar toe gereden. Tijdens de reis kan je lekker genieten van het uitzicht en kennismaken met de rest van de groep.

bus reis Ierland

Tijdens de reis.

Gedurende de reis legt de chauffeur uit wat je de komende dagen kunt verwachten. Verder vertelt hij ook iets over de route, de bezienswaardigheden en/of het hotel. De reizen waarbij de reistijd langer is, zoals bijvoorbeeld een aantal reizen naar Oostenrijk en Italië, overnacht je in een overnachtingshotel. Vaak zijn deze in Duitsland gelegen. Dat geeft een onderbreking in de reis. Je bent tenslotte op vakantie en in 1 keer doorrijden zonder pauzes is niet echt relaxt.

Ook de terugreis verloopt op dezelfde manier. Vanuit je vakantiebestemming rij je met het reisgezelschap naar Beek, daar kun je eerste genieten van een warme maaltijd. Ook kan je hier nog gezellig praten met de mensen die je hebt leren kennen tijdens deze vakantie. Vaak worden er adressen en/of telefoonnummers uitgewisseld om contact te houden en foto’s met elkaar te delen. Na het eten is het tijd voor het afscheid en stapt iedereen weer in de bus die naar de plaats rijdt waar je ook bent opgestapt.

Er zijn een aantal reizen die niet via het verzamelpunt in Beek gaan omdat dit een omweg zou zijn; dat geldt bijvoorbeeld voor de reizen naar Schotland. Die reizen niet via Beek maar via een aangepast opstapschema per bus naar IJmuiden waar de overtocht per boot gemaakt wordt naar Groot Brittannië.

echtpaar dat aan het eten is tijdens een van de bus reizen

Verschil excursiereis en een rondreis per bus

Het verschil tussen een excursiereis en een rondreis? Bij een excursiereis verblijf je de gehele periode in hetzelfde hotel/ plaats en maak je vanuit die plaats excursies van een dagdeel of dag. Bij een rondreis reis je verder en verblijf je niet iedere nacht in hetzelfde hotel/plaats. Het kan zijn dat je iedere nacht of iedere paar nachten in een volgend hotel slaapt. Zo maak je een ‘rondje’ naar diverse plaatsen en bezienswaardigheden. Uiteraard staat altijd duidelijk aangegeven bij een programma omschrijving of het een rondreis of excursiereis betreft.

Al onze reizen per bus hebben een afwisselend programma waarbij je zoveel mogelijk de highlights in de regio bezoekt. Natuurlijk krijg je ook de tijd om te relaxen en te genieten van het gezelschap. De deskundige chauffeur brengt je niet alleen veilig van A naar B maar weet ook sfeer te brengen in de groep. Vaak vertelt de chauffeur ook nog leuke weetjes over de bestemming en excursies. Groot voordeel is natuurlijk dat je zelf niet op het verkeer hoeft te letten. Hierdoor kan je een gezellig glaasje wijn nemen bij de lunch én heb je een mooier uitzicht omdat je hoger zit in een bus dan in een auto.

Het programma is geen verplichting, dus als je een dagje lekker wilt relaxen in het hotel kan dat met een excursiereis. Bij een rondreis kan dat alleen als je die nacht ook in hetzelfde hotel verblijft.

Bekijk ons complete aanbod excursiereizen en rondreizen.

Vlieg bus(rond)reizen

Er zijn natuurlijk ook hele leuke en mooie bestemmingen die prettiger te bereiken zijn met vliegtuig dan met de bus. Voor landen zoals o.a. Ierland,  Spanje en Italië geldt dat er veel keus is in prachtige bestemmingen waarbij je vliegt naar de dichtstbijzijnde luchthaven en daar de busreis begint met een lokale touringcar en chauffeur. Je wordt tijdens deze reizen per bus begeleidt door een deskundige reisleiding en chauffeur. Dit zijn vaak Nederlanders die een passie hebben voor het land en/of daar ook zijn gaan wonen. Ze spreken de taal vloeiend, hebben geschiedenis gestudeerd of een achtergrond waarbij zij veel over de lokale cultuur geleerd hebben en hier boeiend over kunnen vertellen.

De reisleiding kan met zijn of haar ervaring zo’n grote bijdrage leveren aan een onvergetelijke vakantie. Tijdens een vakantie is het vaak onmogelijk om alles te zien. Hoe leuk is het dan om wel de belangrijkste, soms verborgen plekjes, te zien en te horen over de geschiedenis alsof je er zelf bij bent geweest! Lezen in een reisgids is één ding maar de verhalen tot leven horen komen uit de mond van een reisleiding is echt een belevenis op zich.

Ook voor de Vlieg-busreizen geldt dat er excursiereizen zijn met één hotel in een plaats waar je iedere dag weer ‘thuis’ komt en reizen waarbij je een rondreis maakt dus geen vaste standplaats hebt maar een ‘rondje’ maakt. Bij vliegbusreizen is het programma vaak dusdanig dat je een betere fysieke conditie nodig hebt dan voor de busreizen die naar dichterbij huis gelegen plaatsen rijden. Er is zoveel te zien en te beleven en je zult merken dat Nederland, in vergelijking met andere landen, echt heel plat is. Het wandelen in straatjes die naar boven en beneden lopen met kinderkopjes of andere onregelmatige steentjes vragen een redelijke conditie en wendbaarheid. Deze reizen zijn dan ook minder geschikt als je niet zo goed ter been bent.

bus reizen naar rome

‘Ontdek’ reizen

Een hele leuke mix van zelf ontdekken en in een groep reizen zijn de ‘Ontdek” reizen. Ook heel geschikt voor mensen die het een drempel vinden om met een groep te reizen en goed ter been zijn. Je hebt de voordelen van de kennis en begeleiding door een enthousiaste en deskundige reisleiding. Maar ook genoeg mogelijkheden er zelf op uit te gaan en de stad op eigen houtje te verkennen.

Denk bijvoorbeeld aan de ‘Ontdek Rome’ reis. Je vliegt naar Rome, je wordt opgehaald met een bustransfer en door de reisleiding die je naar het hotel brengt in het centrum van Rome of nabij het Vaticaan. Na de incheck kun je afhankelijk van de vluchttijden zelf op pad de stad in. Of ga samen met de groep en reisleiding met gebruikmaking van de benenwagen of het goed geregelde openbaar vervoer in de stad. Rome is een groot openluchtmuseum en de reisleiding is ook hier weer van onschatbare waarde. Maar ook zelf ontdekken en rondstruinen in een stad als Rome is één groot avontuur. Met een groepsreis geen lange wachtrijen bij het Vaticaan, natuurlijk heeft de reisleiding de kaarten geregeld en is er een groepscheck-in.

Wat je keus ook wordt een excursiereis, een rondreis per bus of met het vliegtuig en bus; we kunnen de garantie geven dat onze deskundige chauffeurs en reisleiding altijd voor je klaar staan en voor een perfect geregelde vakantie zorgen. Volledig ontzorgt vanaf het moment dat je de bus- of het vliegtuig instapt.  

Wil je meer lezen over excursiereizen, rondreizen of riviercruises? Lees het hier!