droomreis Maleisië

Je kent het wel: hoeveel reizen je ook gemaakt hebt, en hoeveel landen je ook hebt bezocht, er blijft altijd wel wat te wensen over. Een droomreis ziet er voor iedereen anders uit. De bestemming, het reisgezelschap en de invulling van jouw droomreis zijn hartstikke persoonlijk. Maar wij laten ons graag inspireren door andere reizigers. Daarom vroegen wij onze medewerkers welke reizen zij graag eens zouden maken. De antwoorden delen we graag met je.

Rondreizen door Singapore en Maleisië

De droomvakantie van Jessy Zindel
Medewerkster afdeling Busreizen bij de Jong Intra Vakanties

“Mijn droomvakantie is een reis die ik al gemaakt heb. Vorig jaar ging ik namelijk voor het eerst met een backpack op reis, door Singapore en Maleisië. De reis ben ik begonnen met vijf dagen in Singapore, waarvandaan ik vervolgens ben doorgevlogen naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Hier heb ik nog ruim twee weken rondgereisd. Het leuke is dat ik deze reis bij de Jong Intra Vakanties samen heb laten stellen door een vriendin van me die hier ook werkzaam is. Ik had nogal wat specifieke wensen namelijk.

Ook al is deze reis pas een jaar geleden, ik zou zo teruggaan! De reis door Singapore en Maleisië was voor mij de perfecte combinatie van stad en natuur. Singapore is erg indrukwekkend en één van de schoonste plaatsen waar ik ooit ben geweest. En ook Maleisië heeft zoveel te bieden. Zo heb ik drie nachten doorgebracht in Taman Negara, een groot nationaal natuurpark. Hier heb ik een super gave boottocht door de jungle gemaakt – iets wat ik nooit meer vergeet! Ook de indrukwekkende theevelden mag je niet overslaan én de steden zijn de moeite waard. Maleisië heeft een goede infrastructuur en ik heb mijn rondreis met een huurauto afgelegd. Dat is zeker een aanrader!

Mijn droomreis maakte ik samen met mijn beste vriendin. Ik ben zo blij dat ik deze ervaring met haar mag delen en kijk nog vaak met veel plezier terug naar alle mooie foto’s die we hebben genomen. Graag zou ik mijn ouders, broertje en vriend de volgende keer meenemen, zodat ik hen ook kan laten zien waarom ik zo enthousiast ben over deze bestemmingen. Ik weet zeker dat zij het net zo gaaf gaan vinden als ik het heb ervaren!”

Droomreis West-Amerika

Van San Francisco naar LA in een stoere camper

De droomvakantie van Robert van den Heuvel
Websitemanager bij de Jong Intra Vakanties

“Waar ik op dit moment van droom? Minimaal drie weken helemaal weg. Met een stoere camper door West-Amerika reizen. De bekende route van San Francisco naar Los Angeles, die iedereen in zijn leven een keer gedaan wil hebben. Een droomvakantie is voor mij altijd een vakantie met het gezin. Samen met mijn vrouw en twee kinderen.

Bij mij thuis gaat het altijd over reizen en vakantie. Niet geheel toevallig, want mijn vrouw en ik werken allebei in de reisbranche. Onze kinderen lijken deze passie te delen en nemen graag deel aan het maken van nieuwe vakantieplannen. Reizen met een camper, overnachten in de natuur, wilde dieren spotten, grote steden ontdekken en het land Amerika: het zijn niet alleen onze ideeën, maar die van het hele gezin! Het liefst bezoeken we tijdens deze reis zoveel mogelijk nationale parken en misschien zit een bezoekje aan Las Vegas er ook nog in. En op de terugweg nog een korte stop in New York? Daar waren we al eens zonder kinderen, maar met z’n allen is het toch anders. Dat zou deze droomvakantie compleet maken!”

droomreis IJsland

Walvissen spotten en badderen in de Blue Lagoon

De droomvakantie van Marjolein Borsje
Maatwerkspecialist bij de Jong Intra Vakanties

“Mijn droomreis? Vliegen naar IJsland en daar met een stoere auto een rondreis maken over het eiland. Ik zou willen verblijven in kleinschalige guesthouses zodat je makkelijk in contact komt met de locals. En als afsluiting een luxe verblijf in het 101 Hotel in Reykjavik. Ja, dat lijkt me wel wat!

IJsland is het eiland van vuur en ijs, mystiek en magisch tegelijk. Je vindt er uitgestrekte landschappen gevormd door lava en water. Dat zou ik dolgraag eens met eigen ogen bekijken. Volgens mij heb je hier het ultieme gevoel van vrijheid. Natuurlijk maak ik deze reis met mijn gezin. Manlief en mijn vijfjarige zoon zijn beide gek op een avontuurlijke vakantie. Spuitende geisers, kletterende watervallen, walvissen spotten en badderen in de Blue Lagoon – wij dromen er alvast van!”

Meer droomreizen?

Lees hier deel 1