autoroutes door het bos in Europa

Er zijn autoroutes waar je het liefst zo langzaam mogelijk op gaat zodat je extra lang van de omgeving kunt genieten. Maar wist je dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft voor het vinden van een mooie autoroute? Europa heeft prachtige routes en wij wijzen je graag naar de mooiste weg!

Amalfikust, Italië

De Amalfikust staat wereldwijd bekend dankzij de schilderachtige dorpjes en intens blauwe zee. Je vindt de Amalfikust ten zuiden van Napels in het gebied tussen Positano en Vietri sul Mare. Mocht je deze streek willen bezoeken is een autorondreis zeker aan te raden, zo kan je namelijk alle dorpjes bezoeken. De weg waar je op rijd is de Amalfi Drive SS163 en is een schitterende kustweg die door het mooie landschap slingert. Gedurende de rit kom je ook tal van parkeerstroken tegen zodat je de auto even kunt parkeren en van het uitzicht kunt genieten. Je kunt deze autoroute in een dag rijden, maar het is zeker aan te raden om onderweg ergens te overnachten. De mooiste (en bekendste) dorpen zijn Positano, Ravello en Amalfi.

Bekijk onze autoreizen naar Italië.

North Coast 500, Schotland

Eindeloze landweggetjes en brede slingerende wegen door een prachtige kustlandschap; dat is wat je tegenkomt wanneer je de autoroute North Coast 500 rijdt. De autoroute begint in het stadje Inverness en gaat al zigzaggend langs de westkust naar het schiereiland Applecross, om vervolgens in noordelijke richting te gaan naar John o’Groats. Vanuit hier kan je weer terug naar het zuiden, naar Inverness. Langs de route liggen prachtige plekken, denk aal kastelen, bergen, lange stranden en natuurwonderen. De whisky liefhebber kan zijn hart ophalen tijdens deze reis in een van de beroemde stokerijen in Old Pulteney of Glenmorangie. De gehele route heeft een lengte van 830 kilometer (500 mijl), maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om maar een deel van de route te rijden.

Bekijk onze autoreizen naar Schotland.

Atlantische autoroutes in Noorwegen

Atlantische weg, Noorwegen

De Atlantische weg in Noorwegen mag zeker niet aan dit lijstje met mooie autoroutes ontbreken. De route is slechts 8 kilometer lang. Wat deze weg zo speciaal maakt zijn de bijzondere bruggen en het spectaculaire uitzicht. De weg loopt van eiland naar eiland en hierdoor heb je gedurende de hele rit uitzicht op de Atlantische Oceaan. Mocht je besluiten deze route in de vroege ochtend te rijden heb je kans dat je nog een aantal zeehonden op de rotsen ziet liggen. Onderweg heb je vier uitkijkpunten, waarop je vaak veel vissers ziet. Ook heb je hier de kans walvissen te spotten.
Deze weg is vooral een favoriet in de herfst wanneer de oceaan, op een stormachtige dag, hard tegen de rotsen slaat.

Bekijk onze autoreizen naar Noorwegen.

Dourovallei, Portugal

Een van de mooiste autoroutes van Portugal loopt van Peso da Régua naar Pinhão. Deze route gaat langs prachtige groene velden, wijnboerderijen, heuvels en natuurlijk de Douro. Maar niet alleen de route is prachtig, de kleine dorpen en steden waar je lang komt zijn zeker een stop waard. Tijdens deze autorit moet je ook zeker even stoppen bij een van de velen wijnboerderijen, waar je bijna altijd wel terecht kan voor een rondleiding én proeverij! Deze route kan je het beste in juni rijden wanneer de druiventrossen aan de wijnranken hangen, dit zorgt namelijk voor een nog mooier gezicht.

Bekijk onze autoreizen naar Portugal.

Ringweg, IJsland

IJsland kent maar één rondweg, namelijk de Ringweg nummer 1. Deze hele route is ongeveer 1340 kilometer lang en brengt je langs diverse dorpen en steden. Dit is dan ook een van de mooiste autoroutes van het eiland. Direct langs de weg liggen ook een aantal populaire bezienswaardigheden zoals het Vatnajökull nationaal park en diverse watervallen.
In de wintermaanden is de weg niet altijd goed begaanbaar, maar de weg wordt altijd wel zo goed als ijs- en sneeuw vrij gehouden. De Ringweg is het beste bereikbaar in de zomermaanden.
Je verwacht nu waarschijnlijk dat de Ringweg een drukke weg is, maar dat is niet zo. Enkel bij Reykjavik is het wat drukker en op een aantal toeristische plekken zal je veel auto’s aantreffen.

Bekijk onze autoreizen naar IJsland.

Romantische autoroutes in Duitsland

Romantische Strasse, Duitsland

Een van de bekendste autoroutes van Duitsland is de Romantische Strasse. Deze route is in vergelijking met de vorige een stuk langer, namelijk 385 kilometer. De route loopt vanaf Würzburg naar Füssen en geeft je een prachtig beeld van de schoonheid van Duitsland. De reden dat de route zo populair is, komt door de indrukwekkende kastelen, pittoreske dorpen en barokke kunstwerken. De bekendste stop is misschien wel Slot Neuschwanstein, volgens velen het mooiste kasteel ter wereld. Veel Duitse en buitenlandse toeristen bezoeken de dorpjes in schoolvakanties, daarom kan je beter je reis plannen in het voor- of najaar. Onderweg zitten genoeg restaurants, barretjes en hotels waar je kunt stoppen.

Bekijk onze autoreizen naar Duitsland.

Trollenroute, Noorwegen

De Trollenroute is een spectaculair deel van autoweg 63 van Åndalsnes naar het zuiden van Noorwegen. De weg heeft eigenlijk de naam Trollstigen, is 20 kilometer lang en gaat dwars door de bergen. Het meest spectaculaire (en voor sommige doodsenge) zijn de elf haarspeldbochten die in de weg zitten. De Trollenroute is het mooist in het voorjaar. Dan zie je veel sneeuw en zijn er veel watervallen. In de zomer is het sneeuw al verder gesmolten en hierdoor zijn de watervallen minder krachtig of zelfs opgedroogd.
Het steilste onderdeel van de weg loopt van Geiranger naar Eidsdal en geeft je een prachtig panoramisch uitzicht over Geiranger.

Bekijk onze autoreizen naar Noorwegen.