Spanje

De populaire Spaanse vakantieregio Costa Brava heeft niet alleen zon, zee en strand, maar ook een prachtige natuur en de mooiste dorpjes. Deze regio biedt een bijzondere vakantiebeleving aan vrijwel iedere toerist. Voor iedereen is er hier een prachtige bestemming om te bezoeken! Beleef de echte Spaanse sferen aan de Costa Brava in één van de mooie dorpen in deze blog.

Begur

In Begur vind je een aantal prachtige baaien, waarvan Sa Riera en Sa Tuna absoluut de mooiste zijn. Hier wil je het liefst de hele dag op een terras zitten met lekkere hapjes en een drankje! Kinderen kunnen hier heerlijk spelen op het strand. Dit uitgestrekte dorp ligt op een heuvelachtige kaap met een kasteel en een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. De omgeving van deze prachtige bestemming wordt ook wel het chique deel van de Costa Brava genoemd, je vindt hier vele prachtige vakantievilla’s en diverse wereldberoemde restaurants.

Spanje Costa Brava Begur

Cadaqués

Ooit was Cadaqués de thuisbasis van de wereldberoemde kunstenaars Dalí, Chagall en Picasso. Dit witte kunstenaarsdorpje is gelegen op schiereiland Cap de Creus en de route naar het dorp door de ruige, kale heuvels is al een belevenis op zich. Naast de witte huizen is er de imposante witte kerk, de Eglesia de Santa Maria, te vinden. In het Museu de Cadaqués kunnen de werken van Picasso en Dalí bewonderd worden. Toeristen bezoeken deze plaats graag vanwege de typische Catalaanse sfeer. Blijf als het even kan tot in de avond, wanneer de rust neerdaalt over het dorp en de dagjesmensen vertrokken zijn.

Spanje Costa Brava Cadaqués

Calella de Palafrugell

In dit authentieke dorp zijn veel goede restaurants te vinden. Proef heerlijke Spaanse paella, Sonsos (gefrituurde kleine visjes) of bijzonder regionale tapasgerechten. Ook eet je hier Fideua, een soort paella waarbij de rijst is vervangen door een dunne, vermicelli-achtige pasta. Calella de Palafrugell beschikt over een prachtig zandstrand dat bestaat uit verschillende kleine baaien. Het nabij gelegen beeldenpark Jardins de Cap Roig is zeker de moeite waard. Het park is bekend vanwege de botanische tuin. Bewonder hier onder meer tropische bloemen, de mooiste planten en vogels en geniet van het uitzicht over de ruige kust en de Middellandse Zee.

Calella de Palafrugell

Palamós

Palamós is een kleine havenstad met een echte Spaanse sfeer en een heerlijke wandelboulevard. Wandel door de smalle steegjes van het oude centrum en bezoek de lokale winkeltjes. Geniet in één van de restaurants van heerlijke verse vis en zeevruchten. Alles te weten komen over de vroegere visserij? Bezoek dan het Museu de la Pesca, een visserijmuseum aan de haven van Palamós. De gotische kerk Santa Maria en de verdedigingswerken van vroeger zijn ook de moeite waard. Je bent hier echt even onder de Spanjaarden.

Spanje Costa Brava Palamós

Pals

Ga terug in de tijd en beleef de middeleeuwen in het charmante dorpje Pals. Dit dorp ligt een paar kilometer landinwaarts, vlakbij de populaire badplaatsen Playa de Pals en Estartit. De lokale tradities en de authentieke uitstraling worden goed bewaard door de inwoners. Een bijzonder historisch hoogtepunt is de ronde Romaanse toren Torre de las Horas, een overblijfsel van het voormalige kasteel. Vanaf uitkijkpunt Mirador Josep Pla heb je een prachtig uitzicht over het Montgrí-Massief en de Medes eilanden, een archipel van zeven eilanden voor de kust.

Spanje Costa Brava Pals

Klaar voor een bezoek aan de mooiste dorpjes van de Costa Brava? En goed voorbereid op reis gaan? Lees onze tips!