Venetië Italië

Weinig steden spreken zo tot de verbeelding als het Italiaanse Venetië. Met vele luxe winkels, prachtige bouwwerken en gastronomische restaurants is deze stad de ideale bestemming voor een luxe stedentrip. Laat je met een gondel over één van de honderden grachten naar je hotel varen of verken de smalle en soms uitgestorven steegjes te voet. Venetië is net een sprookje!

Winkelen door een eigentijds sprookje

Het centrum van Venetië is redelijk compact, wat betekent dat je veel te voet af kunt. Het centrale plein van de stad is San Marcoplein. Op en rondom dit plein vind je de belangrijkste must-sees: de basiliek, het Dogenpaleis, de Brug der Zuchten en San Zaccaria. Het belangrijkste kanaal is het Canal Grande. Er zijn hier slechts vier bruggen, maar je bent snel én goedkoop aan de overkant door een traghetto (pontje) of de waterbus te gebruiken. Voor meer geld kun je ook in een gondel stappen en je rond laten varen. Beleef in Venetië een eigentijds sprookje!

Luxe winkelen in Italiaanse sferen

Als je voor een shoptrip naar Italië gaat, overweeg je misschien eerder een stad als Milaan. Maar in Venetië kun je ook zeker goed je slag slaan. Een van de leukste plekken om te gaan winkelen, is de Rialtomarkt. Niet alleen voor kleding kun je hier terecht, je vindt er ook de mooiste Venetiaanse maskers, sieraden én delicatessen. Verder zijn er veel supermarkten te vinden. Heb je een aardig zakcentje gespaard voor je op stedentrip ging? Designliefhebbers halen hun hart op aan de Salazida San Moise.

Gastronomisch genieten in culinair Venetië

De Italiaanse keuken wordt niet voor niets als één van de beste ter wereld beschouwd. Dat je in Venetië heerlijk gastronomisch kunt genieten, komt dan ook niet als een verrassing. Toch is de keuken hier best verschillend dan je in de rest van Italië gewend bent. Strijk neer op één van de vele terrasjes, bestel een goed glas wijn en laat je verwennen met een heerlijk driegangenmenu! Ben je ook al benieuwd wat er zoal op je bord kan liggen?

Leuke weetjes:

  • Veel gerechten bestaan in Venetië – hoe kan het ook anders? – uit vis en zeevruchten. Polenta, rijst en verse groenten worden aan vrijwel elke maaltijd toegevoegd.
  • Het oudste gerecht van Venetië is Risi e Bisi: een stoofgerecht met rijst en doperwten.
  • Nog een uniek gerecht dat je alleen in Venetië kunt verkrijgen, is Moche Fritte. Dit zijn kleine gebakken of gepaneerde krabbetjes die alleen maar in de wateren van Venetië te vinden zijn.
Venetië eten