Londen Big Ben

Londen is al jarenlang een geliefde stad voor een stedentrip. Veel stedentrippers zullen deze stad al een keer bezocht hebben, maar bijna iedereen keert terug naar deze stad. Waarom? Er is simpelweg altijd wel iets nieuws te ontdekken! Ook onder foodies is de stad geliefd. Londen wordt ook wel de foodie hoofdstad van Europa genoemd. Je vindt hier een diversiteit aan internationale keukens en daarnaast heeft de stad 67 Michelin restaurants. Londen is natuurlijk ook dé stad voor Street Food, met een enorme keuze aan verschillende foodmarkets in diverse wijken. Klaar voor een culinaire stedentrip naar Londen?

Typical English

Tijdens een foodie stedentrip mogen typisch Engelse specialiteiten natuurlijk niet ontbreken. Begin de dag met een English Breakfast bij The Breakfast Club. Deze keten heeft diverse locaties in de stad en alle classics staan hier op het menu! Later op de dag zin in een andere classic? Ga dan voor een Afternoon Tea! Deze klassieke traditie staat in het teken van het drinken van diverse theesoorten met daarnaast een lichte maaltijd geserveerd op een etagère die rijkelijk gevuld is met sandwiches, scones en zoetigheid. Bekende locaties zijn Fortnum & Mason, The Lanesborough en Café Royal.

Hoteltip! Boek je overnachting in Hotel Guoman The Tower. Hier kun je een heerlijke Afternoon Tea reserveren inclusief uitzicht op Tower Bridge.

The best foodmarkets

Borough Market

Londen is een Walhalla voor streetfood liefhebbers. In elke wijk in de stad vind je wel een hippe foodmarket of straten met allerlei populaire hotspots! Eén van de favorieten is de historische markt Borough Market, gelegen in de wijk Southwark. Het aanbod van de meer dan 100 diverse restaurants en marktkramen bestaat uit Britse specialiteiten, internationale delicatessen en verse producten en vers bereide gerechten. Borough Market kan door de populariteit druk zijn, maar in de omgeving van de markt zijn ook hele goede restaurants en pubs te vinden.

Maltby Street Market

Vlakbij Tower Bridge bevindt zich de Maltby Street Market. Niet één van de grotere markten in Londen, maar absoluut de moeite waard. Al is het alleen maar om het charmante uiterlijk van de straat waar de markt gevestigd is, onder oude spoorbogen. Uiteraard kun je ook hier allerlei heerlijke lekkernijen proeven. Ga voor een authentiek Vietnamees gerecht bij Nen of bestel een brownie bij Bad Brownie: ‘So good, they’re bad’.

Old Union Yard Arches

De Old Union Yard Arches is nog een vrij onbekende markt en niet altijd makkelijk te vinden. De ingang zit verscholen tussen een spoorlijn en een pub. Deze markt is, net als Borough Market, gelegen in de wijk Southwark. Naast goede restaurants met internationale keukens zijn hier ook theaters, een cultuurcentrum “The Africa Centre” en “Flying Fantastic” gevestigd. Flying Fantastic biedt verschillende fitnesslessen aan van yoga tot aan trapeze. De slogan van Old Union Yard Arches is daarom: EAT, DRINK, SEE, MEET, FLY. Om de hoek van Borough Market bevindt zich nóg een leuke markt: Flat Iron Square. Op dit plein zijn verschillende foodtrucks, bars met livemuziek en een kleine foodhall te vinden. Vooral “Where the pancakes are” is een favoriet!

Mercato Metropolitano

Mercato Metropolitano is een foodmarket gevestigd in een oude papierfabriek in de wijk Elephant & Castle. Inmiddels zijn er meerdere vestigingen, maar dit blijft toch de leukste locatie. De markt beschikt over diverse eetkraampjes en brouwerij German Kraft waar je heerlijke bieren kunt proeven. Naast lekker eten in bij één van de kraampjes worden hier ook diverse evenementen georganiseerd, zoals livemuziek, zero waste kooklessen, broodbakcursussen, cocktail masterclasses en ginproeverijen. Vanwege de gezellige binnentuin ook een tip met slecht weer!

Brixton Village

Dé markt waar vele bekende ketens hun eerste vestiging hadden is het overdekte Brixton Village. Eén van die restaurants is Franco Manca. Franco opende restaurant Franco in 1986 en in 2008 vroeg hij zijn vriend of hij het wilde overnemen. Vandaar dat er Manca aan de naam is toegevoegd, nu heet het restaurant “Franco ontbreekt” in het Italiaans. Een aanrader voor een heerlijke Sourdough pizza!

Londen foodmarket

Natuurlijk zijn er meer bekende markten zeker de moeite waard om te bezoeken. Portobello Road Market is de bekende markt uit de film Notting Hill. Op deze markt koop je van alles: van vers fruit en brood tot posters, vintage kleding, keramiek en vinyl platen. Struin langs de kramen en ontdek zeker ook de wijk Notting Hill. De Columbia Road Market staat vooral bekend als bloemenmarkt, maar er zijn ook diverse restaurants, café en pubs te vinden. Daarnaast zijn er Engelse en Italiaanse delicatessenwinkels. In de hippe wijk Shoreditch is het Boxpark te vinden. In deze markt, bestaand uit oude zeecontainers, zijn allerlei pop-upwinkels te vinden. Op de tweede etage vind je het Food Court en kun je heerlijk een hapje eten.

Wordt het een culinaire stedentrip naar Londen of een andere bestemming? Lees voor meer over foodies ook de blog 10 tips voor foodies in Rome!