vakantievideo

Op vakantie maken we steeds meer filmpjes met onze telefoons, maar video’s kun je (nog) niet in een album plakken. Zonde, want juist een vakantiefilmpje is leuk om terug te kijken. Waarom zou je geen digitale versie maken? Er zijn veel manieren om jouw foto’s en video’s op een actieve manier te laten zien in een video.

Of je nu gaat rondreizen of vooral in één stad of regio te vinden bent, er zijn een paar gouden regels. Met deze 6 tips maak jij de perfecte shots voor een mooie video!

1. Bedenk een verhaallijn

Het is natuurlijk zonde als je hele vakantie in jouw video door elkaar loopt. Houd dus de chronologische volgorde aan wanneer je jouw video monteert. Zo krijg je automatisch een beter lopend verhaal. Zeker wanneer je van iedere dag ongeveer evenveel beeldmateriaal hebt. Je kunt ook vakantiefoto’s in jouw video monteren.

2. Film op verschillende tijdstippen

Verzamel leuke shots op verschillende momenten van de dag. Als je een shot van een zonsopkomst of -ondergang in jouw film monteert, dan is dat een duidelijk begin van een nieuwe dag. Net of je een dagboek bijgehouden hebt!

3. Werk met verschillende zoomafstanden

Probeer te werken met drie verschillende afstanden tot het onderwerp dat je vastlegt. Stel je voor dat in een straatje staat met een prachtig uitzicht op de achtergrond. Je kunt er dan voor kiezen om te focussen op dat ene tafeltje op het terras, het straatje of juist de achtergrond. Het is ook heel leuk om deze drie beelden na elkaar te monteren in jouw vakantiefilmpje.

4. Vergeet jezelf niet!

Film jezelf en jouw reisgezelschap eens terwijl jullie op een mooi punt staan. Of dat nu aan het zwembad is of op de punt van een rots. Het is natuurlijk eeuwig zonde als je geen vakantiebeelden van jezelf hebt!

5. Probeer eens te vloggen

Het voelt de eerste paar keer heel onwennig, maar het maakt jouw vakantievideo super persoonlijk. Vertel over iets wat je die dag meegemaakt hebt, wat je zo gaat doen of simpelweg over het weer.

6. Voorbereiding is alles

Probeer een lijstje te maken met allerlei beelden die je in jouw vakantie video wilt laten terugkomen. Neem bijvoorbeeld deze tips als leidraad en bedenk dan wat je het liefst wilt laten zien. Is dat het reizen zelf, zijn dat de bezienswaardigheden, of juist het gezelschap?

Cooler Media | The Explanation Company heeft bijgedragen aan het schrijven van dit artikel over het maken van jouw vakantiefilmpje. Wil je meer tips over vloggen, video of filmen in het algemeen? Kijk dan op https://www.coolermedia.nl/blog/.