Het Spaanse Valencia is razend populair en zit vol leuke restaurantjes, bars en geweldige winkels. In elke wijk vind je gezellige pleintjes en straten met oneindig veel keuze aan traditionele Spaanse cafés, restaurants en hippe bars. Ook op cultureel vlak is er voldoende keuze aan musea en vind je er prachtige bouwwerken. Wat kun je het beste doen in Valencia? Wij nemen je mee door deze verrassende stad.

Dag 1: een fantastische eerste indruk

Vandaag gaat je stedentrip naar Valencia beginnen! In nog geen 2,5 uur vlieg je naar de luchthaven van Valencia. Bij het Tourist Information Point haal je jouw Valencia Card op. Met het openbaar vervoer reis je naar je hotel.

Tip: Hotel Senator Parque Central is een echte aanrader in Valencia. Het hotel heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een centrale ligging en comfortabele kamers.

Op nog geen 5 minuten loopafstand van hotel Senator Parque Central zit Dulche de Leche. Hier geniet je van gezonde smoothies, lekkere quiche en overheerlijke cheesecake. Wandel door de hippe wijk Ruzafa en winkel wat in de leuke boetiekjes. Via het treinstation loop je langs Plaza de Toros, wat lijkt op het Colosseum van Rome. Je komt uit bij Plaza de Ayuntamiento waar ook het stadhuis te vinden is en vervolgt je weg naar Plaza de la Virgen. Hier vind je een prachtige kathedraal. Drink een ijskoude horchata bij Horchatería Santa Catalina nabij Plaza de la Reina, een drankje gemaakt van aardamandelen (chufas) en suiker. Tegen het eind van de middag fris je je wat op in je hotel en neem je een taxi naar de haven van Valencia. Bij boeking heb je een sunset cruise bijgeboekt en dit is iets wat je echt moet doen in Valencia. Met een glaasje cava geniet je van de laatste zonnestralen op de mooie catamaran. Direct hierna wandel je in ongeveer tien minuten naar Casa Montana. Dit restaurant is bij de Valencianen zelf ook erg populair. De tapas en wijn zijn hier verrukkelijk. Na een lange dag neem je de taxi terug naar je hotel en kruip je voldaan onder de wol.

Plaza de Toros, Valencia

Dag 2: Valencia ontdekken op de fiets

Na een heerlijke nacht geniet je van je ontbijtje in het hotel. Vanochtend staat onze fietstour op het programma! Met een deskundige Nederlandstalige gids fiets je in een ontspannen tempo langs de bezienswaardigheden, pleinen en de bekende Turia-rivier. Vooral de bouwwerken in de stad van de Kunst en Wetenschappen maken grote indruk. Lunchen doe je aan het strand bij Marina Beach Club. Het ziet er hier vrij exclusief uit maar de prijzen vallen reuze mee. Al voor € 19,50 heb je een driegangen dagmenu met koffie. ’s Middags geniet je op het Malvarossa strand van de heerlijke zon en ga je met het openbaar vervoer terug naar je hotel. Misschien heb je na die flinke lunch niet zoveel trek meer, maar dat komt goed uit. Iets wat je namelijk absoluut moet doen in Valencia is pinchos eten! Bij Sagardi, een bijzonder mooi restaurant, staat de bar vol met de meest heerlijk belegde broodjes. Afrekenen doe je door de overgebleven prikkers aan de ober te geven, een grappig én handig systeem! Je sluit de dag af met een cocktail op het dakterras van Ateneo Sky Bar, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Turia Park, Valencia

Dag 3: afscheid van de Spaanse keuken

Na wederom een lekker hotelontbijt breekt helaas de laatste ochtend van jouw stedentripje Valencia aan. Huur een fiets en fiets door Turia Park, wat heerlijk is met warm weer. Breng zeker een bezoekje aan La Lonja (de oude zijdebeurs, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco) en beklim de Serrano- en Quart-torens met je Valencia Card om te genieten van het uitzicht. Na een ochtend vol indrukken lunch je bij Brunch Corner – La Virgen, een geweldige plek waar je de lekkerste broodjes kunt eten en kennis maakt met Agua de Valencia. Anders dan de naam doet vermoeden, is dit geen water maar een drankje van cava, vers sinaasappelsap, Cointreau en suiker. Je levert je fiets in en haalt je bagage op in het hotel om helaas weer afscheid te nemen van deze leuke stad. Hier kom je zeker nog eens terug!

Boek jouw stedentrip naar Valencia nu bij de Jong Intra Vakanties.

Boek je vóór 31 december 2019 bij Hotel Senator Parque Central of bij Hotel Primus? Dan krijg je bij boeking van een vliegreis gratis een taxitransfer naar je hotel én een OV-kaart voor drie dagen aaneengesloten gebruik.