Het nieuwe jaar is weer begonnen en een goed voornemen dat bij velen bovenaan de lijst staat is om meer te reizen. Maar welke bestemmingen moet je nou echt bezoeken in 2020? Wij hebben speciaal voor jou onze top 3’s samengesteld met de beste vakantiebestemmingen voor 2020.

Top 3 stedentrips voor 2020

  1. Belfast

Het Noord-Ierse Belfast is een ideale bestemming voor een stedentrip. Bezoek bijvoorbeeld Belfast Castle of het interactieve museum over de Titanic. Vanuit Belfast kun je leuke uitstapjes maken om Noord-Ierland nog beter te leren kennen.

2. Bologna

Bologna is een stad met maar liefst vier bijnamen. Eén van de bekendste is ‘de vette’, want Bologna staat niet voor niets bekend als culinaire hoofstad van Italië. Zoals de naam van de stad doet vermoeden, vindt de echte bolognèsesaus hier zijn oorsprong.

3. Wroclaw

De Poolse stad Wroclaw wordt ook wel het ‘Venetië van Polen’ genoemd. Je vindt hier vele diverse bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Bezoek het oude marktplein, maak een boottochtje over de Oder of dwaal over het eiland Ostrów Tumski.

Top 3 verre vakantiebestemmingen voor 2020

  1. De Amerikaanse Westkust

Als je op zoek bent naar een reis met hoogtepunten, is een roadtrip langs The Great West wellicht een goede optie. Deze route barst van de bekende steden, nationale parken en bezienswaardigheden. Zo passeer je onder meer Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas en Yosemite National Park.

2. Het traditionele Bali

Bij Bali denk je misschien al snel aan de prachtige stranden, maar dit Indonesische eiland heeft veel meer te bieden dan dat. Bezoek de rijstvelden en vulkanen in het midden en de lavastranden en koraal in het noorden van het eiland. Ook vind je hier veel prachtige tempels en beschermde natuurgebieden.

3. Op strandvakantie in Jomtien

In het gezellige Jomtien in Thailand kom je helemaal tot rust. Het prachtige Jomtien Palm Beach Hotel & Resort biedt alles wat je nodig hebt om helemaal te ontspannen. En zoek je het toch liever wat levendiger op, vind je het bruisende nachtleven van Pattaya al op 4 km afstand!

Top 3 groene vakantiebestemmingen voor 2020

  1. Het hart van Schotland

Nog niet erg bekend onder de hordes toeristen, maar Schotland is dé ideale bestemming voor natuur- en cultuurliefhebbers. Het hart van Schotland wordt gekenmerkt door schitterende natuur, vele kastelen en landhuizen en gezellige dorpjes.

2. De romantische Strasse en Titisee

En nog niet zo bekende route van Main tot diep in de Duitse Alpen is die van de Romantische Strasse. Rijd langs sprookjeskastelen, oude vestingen, groene wijngaarden en sneeuwwitte bergtoppen en geniet van al het moois dicht bij huis.

3. Typisch Engeland

Blijf dicht bij huis en reis langs leuke Engelse dorpjes en bezienswaardigheden als Stonehenge, Bath en Cambridge. Geniet van een echte high tea of avondjes in de pub. Engeland is de moeite waard!

Top 3 busreisbestemmingen voor 2020

  1. De Zwitserse Alpen

Combineer de bus eens met de trein en reis met de Glacier en Bernina Express door de Zwitserse Alpen. Bezoek gezellige steden als Bern en geniet van het natuurschoon dat je in de trein voorbij ziet razen.

2. Het Noorse fjordenlandschap

De Noorse fjorden zijn prachtig en gevarieerd. Van woeste hoogvlaktes met gletsjers tot watervallen en groene dalen met bossen. Reis met de bus van Kristiansand naar Oslo en geniet van al het moois dat je onderweg tegenkomt.

3. Wales

Het prachtige Wales is nog een stuk minder bekend en bezocht dan de rest van Groot-Brittannië en dat is niet helemaal terecht. Hier vind je nog authentieke kleine stadjes en dorpen, indrukwekkende kasteelruïnes en mooie groene heuvels!

Met deze lijst voor de beste vakantiebestemmingen voor 2020 kun je weer even vooruit. Waar denk je dat jouw komende reis naartoe gaat?