Als er één stad is die met recht de Gouden Stad genoemd mag worden, is dat Praag. De hoofdstad van Tsjechië was namelijk ooit de zetel van goudmakers, waar het bekende Gouden Straatje nog steeds aan herinnert. Maar het gouden verleden van Praag is in meer opzichten bewaard gebleven. De stad bevat talloze monumenten uit vroegere tijden die het bezichtigen waard zijn. Heb je een stedentrip gepland en wil je weten hoe je jouw dagen zo goed mogelijk kunt inrichten? Wij geven je onze tips voor twee dagen in Praag!

Dag 1: een kennismaking met de oude stad

De vlucht naar Praag is kort en comfortabel. Bij aankomst op de luchthaven neem je direct een taxi naar het centrum. Taxi’s in Praag zijn, zeker in vergelijking met andere steden, namelijk relatief voordelig.

Tip: Hotel Atlantic ligt middenin het centrum van Praag. Vanaf het hotel ligt het metrostation op slechts enkele minuten lopen en vind je ook de bekendste bezienswaardigheden, zoals het Raadhuisplein, op enkele minuten afstand.

Nadat je je af hebt laten zetten bij je hotel en je bagage veilig hebt achtergelaten, is het tijd om op pad te gaan. Je twee dagen in Praag wil je natuurlijk wel goed benutten! Je hebt na de reis vast trek gekregen. Bij Café Imperial in het centrum vind je een heerlijke lunch voor weinig geld. Wandel na de lunch in de richting van de Karelsbrug. Een wandeling over deze brug is met alle beelden aan beide kanten al een ware attractie. Geniet van het prachtige uitzicht op het Praagse kasteel! Slenter daarna wat door de oude stad, wat zeker de moeite waard is. Voor het diner is Beef Bar een echte aanrader: een klein restaurant in het historische centrum. Hier eet je perfect bereide steaks met een goed glas wijn. De perfecte afsluiting van je eerste dag in Praag!

Dag 2: fietsen en winkelen

Na een goede nachtrust en een flink ontbijt, is het tijd om Praag verder te verkennen. En wat is nou een betere manier om dat te doen dan op de fiets? Met een Nederlandstalige gids fiets je in een rustig tempo door het historische centrum, langs het Oude Stadsplein, de Vituskathedraal, de Joodse wijk, het Letna park en de beroemde Praagse Burcht. Wat een uitzicht over Praag!

Na de fietstour neem je afscheid van de gids en ga je naar één van de vele bakkerijen in het centrum voor een Trdelnik: een typisch Tsjechische lekkernij. Deze grote ijshoorn is een zoete delicatesse die in veel verschillende smaken wordt gemaakt. Neem vooral even de tijd om te winkelen want dat kan erg goed in Praag. Wandel naar het Wenceslasplein en loop het plein af richting de winkelstraten. Wat een keuze aan winkels! Gelukkig zijn hier naast de luxe modehuizen ook veel internationale merken te vinden. Bij Bohemia Crystal slaag je goed voor kristallen souvenirs, ook leuk als cadeau voor het thuisfront! Na een middagje winkelen strijk je neer op een terras voordat je naar het diner gaat. Tip: restaurant Ingarden Noodles. Dit restaurant is niet alleen hip, maar serveert ook de beste noodlegerechten met Aziatische en Europese twist.

Dag 3: afsluiten op het water

Op je laatste dag kan je een beetje uitslapen na de drukke dag van gisteren. Na het ontbijt maak je een mooie boottocht die je vooraf hebt gereserveerd bij je boeking. Aan boord van schip Porto vaar je in rustig tempo over de Moldau. Na de cruise ga je terug naar het hotel om de bagage op te halen. De gereserveerde taxi is keurig op tijd en brengt je snel en veilig naar de luchthaven. Het waren drukke dagen maar in 48 uur heb je een goed beeld kunnen krijgen van alles wat Praag te bieden heeft.

Kortom: Praag is een stad die je op allerlei manieren kunt ontdekken. Er is genoeg te zien maar de belangrijkste bezienswaardigheden streep je in twee dagen zeker van je lijstje. Ben je benieuwd geworden? Boek dan jouw stedentrip Praag bij de Jong Intra Vakanties.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Praag op een rijtje? Lees dan ons blog met 7 tips voor jouw stedentrip naar Praag.