Kies jij een nieuwe bestemming niet alleen uit op cultuur en sfeer, maar vind je het vooral belangrijk dat je er lekker kunt eten? Je bent niet de enige. Wat is er nu leuker dan nieuwe gerechten uitproberen als je in een andere stad bent? Speciaal voor de liefhebbers van lekker en bijzonder eten zetten we onze favoriete culinaire stedentrip bestemmingen op een rijtje. En natuurlijk delen we ook meteen de beste hotspots met je!

Lissabon

Lissabon, de stad met karakter, bezoek je niet alleen voor interessante trekpleister als de Torre de Belém en de prachtige oude wijk Barrio Alto. Eigenlijk vliegen we stiekem allemaal naar deze stad voor de heerlijke zoetigheid Pastéis de Belém. Ken je deze authentieke zoetigheid nog niet? Pastéis de Belém is een klein gebakje met de smaak van room, kaneel en poedersuiker ineen. Kenmerkend voor Lissabon en daarom heel erg leuk en lekker om te proeven.

Hier moet je heen:

  • Bij Fabrica dos Pasteis de Belem worden de Pasteis de Belém volgens 150 jaar oud recept gemaakt. De pasteitjes zijn nog warm als je ze krijgt: heerlijk!
  • De leukste (food)markt van Lissabon vind je bij Mercado da Ribeira. Oude Portugese mannetjes en vrouwtjes verkopen hier échte streekproducten en je hebt een grote foodcourt waar je jouw favoriete gerecht koopt om het vervolgens op één van de vele gemeenschappelijke tafels op te eten.
  • Lissabon staat bekend vanwege de vele sublieme vis- en schaaldiergerechten. Het sfeervolle visrestaurant 5 Oceans is prachtig gelegen aan het water.

Praag

Tijdens een stedentrip Praag zal je de bekendste specialiteit niet zo snel overslaan: Pivo, oftewel bier. De Tsjechische bieren zijn wereldberoemd en daardoor zeker de moeite waard om te proberen. Nog geen genoeg gekregen van de Praagse Pivo’s? Kies dan voor Hotel Meteor Plaza als verblijf voor je stedentrip. In dit hotel kun je een Tsjechisch Bier Spa behandeling boeken mét onbeperkt bier proeven.

Hier moet je heen:

  • Bij bierbrouwerij U Fleku wordt al meer dan 500 aaneengesloten jaren bier gebrouwen. De specialiteit, U Fleku Dark Lager, proef je alleen hier.
  • Gevestigd in één van de mooiste barokke gebouwen is restaurant Pálffy Palac. Fine dining is het toverwoord en de ambiance is werkelijk schitterend.
  • Het is een ware beleving om te eten in treinrestaurant Vytopna Railway. Drankjes worden hier per trein naar de tafel gebracht.

Londen

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar Londen is een droomplek voor een culinaire stedentrip. Aan de zuidkant van de rivier Thames vind je de leuke wijk South Bank. Hier zijn vele restaurants en pubs te vinden. Een leuke manier om de wijk én de restaurants te ontdekken is door middel van een Walking Dinner. Een Walking Dinner is een 3-gangen diner in drie verschillende restaurants. Je begint met een voorgerecht in het eerste restaurant, geniet van een hoofdgerecht in het tweede restaurant en sluit af met een dessert in het derde restaurant. Tussen de gangen door loop je langs de highlights van de wijk zoals bijvoorbeeld het National Theather en London Eye. Een ideale manier om culinair te sightseeën!

Hier moet je heen:

  • Borough Market is de bekendste markt van Londen. Je vindt hier goede en betaalbare restaurants en kraampjes waar je de lekkerste gerechten kunt proeven.
  • Op Camden Market in het populaire Camden Town koop je de lekkerste gerechten, van Mexicaans tot Thais en van fish and chips tot zoetigheden.
  • Of je nou uitgebreid uit eten wilt, koffie wilt drinken in een koffiebar of snel iets haalt bij een foodtruck – bij Brick Lane in Shoreditch kan het.
Brick Lane in Londen

Barcelona

Als je aan de stad Barcelona en eigenlijk aan heel Spanje denkt, dan komt het woord ‘tapas’ zeker bij je op! In Spanje is tapas eten een hele ervaring: de gastronomie, de Spaanse obers met hun temperament en het Spaanse klimaat met zijn warme zomers. In Barcelona hoef je niet heel hard te zoeken naar een tapasrestaurant. Je kunt bijna geen straat in lopen of je vindt wel een geschikt plekje om wat te eten. Tapas eten in Spanje is heerlijk ontspannen, als lunch, diner of – net zoals de Spanjaarden doen – als een tussendoortje met een goed glas sangria erbij.

Hier moet je heen:

  • Geef het tapas eten een Nederlands tintje en ga op de fiets door Barcelona met een welverdiende stop bij een tapasrestaurant.
  • De Nederlandse Claartje geeft tijdens een wijnproeverij bij Blend and Bottled goede uitleg en bezorgt je gegarandeerd een middag met heerlijke wijnen.
  • 5-sterren hotel Casa Fuster heeft het mooiste dakterras van Barcelona: Blue View. Hier drink je een cocktail met schitterend uitzicht.

Ben je geïnspireerd geraakt om een culinaire stedentrip te boeken? Bekijk hier alle stedentrips van de Jong Intra Vakanties.