Kerst in londen

Dat het in Duitsland en België rond de kerstperiode vol staat met leuke kerstmarkten is geen geheim. Hier koop je de leukste kerstsouvenirs, geniet je van een warme glühwein of chocolademelk en eet je je helemaal rond. Maar als je serieuze kerstinkopen wil doen wordt het een stuk lastiger. Wat zijn de leukste steden om te kerstshoppen? Wij hebben onze top 5 voor je samengesteld!

1. Londen

Shopstad Londen is natuurlijk uitermate geschikt om te kerstshoppen. De bekendste winkelstraten zoals Oxford Street, Regent Street en Carnaby Street worden prachtig versierd met kerstverlichting. Ook warenhuis Harrods is één en al kerst in deze periode. Daarnaast zijn er diverse kerstmarkten in de stad, bijvoorbeeld de London’s Southbank Christmas Market. Struin langs de diverse marktkraampjes op de Southbank met uitzicht op de London Eye en the House of Parliament. Tijd over? Bezoek dan ook zeker Hyde Park Winter Wonderland. Naast een kerstmarkt zijn hier onder andere ook attracties zoals een reuzenrad, shows en verschillende bars en streetfoodkraampjes te vinden.

Kerst in Londen, Engeland

2. Parijs

Parijs maakt de naam lichtstad in de kerstperiode nóg meer waar dan in de rest van het jaar. De Champs-Élysées en vele andere straten worden prachtig verlicht en versierd met de mooiste kerstdecoraties. Wat zeker niet mag ontbreken, is een bezoek aan Galéries Lafayette. Bij dit bekende warenhuis kunt u natuurlijk voor al uw kerstinkopen terecht. Daarnaast kunt u gelijk de enorme kerstboom in het warenhuis bewonderen!

3. Milaan

Aan deze zuidelijke stad zult u in eerste instantie niet denken bij kerstshoppen, maar juist Milaan is geweldig voor een winterse stedentrip. In december tovert de stad zich om tot een sprookjesstad met overal lichtjes, kerstmarkten en kerstbomen. Op 7 december wordt de stad officieel in kerstsferen gebracht door de optuiging van de kerstboom op het welbekende Duomo plein. Halverwege december nemen meer dan honderd kerstkraampjes met lokale producten, kerstversieringen en cadeautjes intrek op dit plein. Loop ook één van ’s werelds mooiste overdekte winkelstraat ‘Galleria Vittorio Emanuele’ in. Kijk je ogen uit bij de prachtig opgetuigde kerstboom met Swarovski ballen. Wat je zeker niet mag missen, is het warenhuis La Rinascente! De verschillende afdelingen zijn hier gehuld in een prachtige kerstsfeer.

4. Kopenhagen

Een van de leukste steden om te kerstshoppen is Kopenhagen! Vanaf half november is de stad in kerstsferen en er zijn verspreid over de stad kerstmarkten te vinden. Naast deze kerstmarkten kun je ook je hart ophalen in de winkelstraat Strøget. Winkels van alle bekende merken zijn hier te vinden. Ook het bekende Tivoli moet je zeker niet overslaan in de periode rondom kerst! Het pretpark, gelegen midden in de stad, is dan helemaal in kerstsferen en is ook een kerstmarkt te vinden. Neem vooral ook een glaasje Glögg tegen de kou!

Kerst in Málaga, Spanje

5. Málaga

Vlieg eens naar de zuidelijke Spaanse kust om kerstinkopen in een iets aangenamere temperatuur te doen. Málaga is niet alleen in de zomer een fantastische bestemming maar ook in de kerstperiode een absolute verrassing. Maak een avondwandeling door de stad en laat je meeslepen langs de duizenden lichtjes in de bomen van de Alameda Principal. Vergeet vooral niet door de winkelstraten rondom Calle Larios te wandelen. Hier laten elk jaar de mensen hun creativiteit op de lichtjes los. En dat is niet alles wat ze met lichtjes doen. Vanaf half november wordt er twee keer per avond een lichtshow gegeven met meer dan 400.000 lichtjes! Daarnaast loop je in het historisch centrum een tal van kerststallen, ook wel Belenes de Málaga genaamd, tegen het lijf. Tot slot mag een kerstmarkt niet ontbreken in deze Spaanse stad. Op meerdere plekken, zoals op de wandelboulevard van Paseo del Parque en bij Muelle Uno (haven), vind je vele kraampjes en kun je daarnaast verschillende activiteiten doen.

Heb je door onze top 5 van leukste steden om te kerstshoppen ook zin gekregen om een stedentrip te maken? Boek dan jouw stedentrip bij de Jong Intra Vakanties!