Vakantie in je achtertuin

Aangezien het kabinet nog steeds iedereen oproept om niet massaal op pad te gaan, zitten we voorlopig nog veel thuis. Maar dat thuiszitten hoeft natuurlijk niet vervelend te zijn. Integendeel, thuis zitten kan ook heel leuk zijn! Met mooi weer, maar zeker ook met wat regen, kan je prima vakantie vieren in je eigen tuin. En wist je dat er veel voordelen zitten aan het vieren van je vakantie in je achtertuin? Je hoeft namelijk geen oppas te regelen voor je huisdieren, niet te wachten bij het buffet en niet vroeg op om een strandbedje te veroveren!

Met onze leuke tips waan jij je zo in een tropisch paradijs. En mocht je nu geen grote tuin hebben, sommige van onze tips kunnen ook prima met een balkon.

Tip 1. Creëer een groene oase

Kenmerkend voor een tropisch eiland zijn de groene planten, bloemen en struiken om je heen. Dus plaats je tuin vol met groene planten met lange bladeren, hangplanten, bamboe of varens. Of haal die leuke bananenplant eens naar buiten, dan krijgt die meteen meer zonlicht! Hang vervolgens een hangmat op of leg je handdoek uit. Met een beetje fantasie lig jij zo te genieten op dat tropisch eiland. Het enige nadeel: geen ober die je drankjes komt brengen, die moet je toch echt zelf pakken.

Tip 2. Duik je tent in

Het ultieme vakantiegevoel beleven? Ga kamperen in je tuin! Zet je tent op, hang gezellige lampjes op en neem wat leuke spelletjes mee. Overdag kan de tent prima dienen als speelplek voor de kinderen en in de avond kruipen jullie gezellig allemaal tegen elkaar aan. Natuurlijk wél nadat je hebt genoten van een typische kampeermaaltijd. De volgende ochtend kunnen jullie gezellig samen ontbijten voor de tent. Mocht je nog een stapje verder willen gaan: zet er een vuurkorf bij en maak s’mores. Dit typisch Amerikaanse hapje maak je door een geroosterde marshmallow samen met een stukje chocolade tussen twee biscuitjes te doen.

Tip 3. Volg een yogacursus

Ben jij iemand die graag nieuwe dingen uitprobeert? Start dan een online yogacursus of ga aan de slag met video’s via YouTube. Yoga is het fijnst in een groene omgeving en dus ideaal om in je tuin te doen. Zeker wanneer je veel binnen zit en vanuit huis werkt, kan yoga je helpen om uit de werkmodus te stappen en je lichaam en geest te ontspannen. Yoga brengt je innerlijke rust, vermindert stress en geeft je meer energie. Klinkt goed, toch?

Tip 4. Maak een kids only zone

Kies een plek in je tuin waar volwassenen niet mogen komen. Mocht je veel ruimte hebben, geef je kinderen dan wat oude lakens of planken zodat ze zelf een hut kunnen bouwen. Mocht je minder ruimte beschikbaar hebben, kunnen een paar zitzakken ook prima neergezet worden als kids only zone. Laat ze wat speelgoed, snoepjes en drinken meenemen zodat ze zich de rest van de dag kunnen vermaken en jij wat tijd voor jezelf hebt. Dubbel plezier!

Tip 5. Haal een zwembad

Deze tip mag natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Voor velen is een zwembad een must tijdens hun vakantie, dus hoort deze ook zeker bij een vakantie aan huis. Groot, klein, rond of vierkant, het maakt voor ons niks uit! Zet je zwembad maar op en haal je zwemkleding uit de kast bij de eerste zonnestraaltjes. Het enige wat je vervolgens nog hoeft te doen, is je zonnebril opzetten en wegdromen naar jouw favoriete vakantieland. Extra tip: wanneer je tijdens het nieuws ziet dat het de komende week heerlijk zwemweer wordt, wacht dan niet te lang met het opzetten van je zwembad. Zo kan het water namelijk alvast wat opwarmen door de zon, waardoor je later niet in een ijskoud bad zit.

Helaas weten we nog niet of we deze zomer wel naar het buitenland kunnen of dat we dit jaar de vakantie in eigen land moeten vieren. Hoe dan ook gaan we er het beste van maken. Wij hopen dat deze tips je gaan helpen deze periode door te komen. Mocht je komende zomer toch op vakantie willen, kan je hier de mogelijkheden bekijken voor het vieren van je vakantie in eigen land.