Films met reisthema

Doordat iedereen zoveel mogelijk binnen blijft, hebben de meeste mensen ineens tijd over. Deze tijd kan prima gebruikt worden om nieuwe bestemmingen aan je bucketlist toe te voegen! Reis vanaf je bank de wereld over met deze leuke films met reisthema. Zo kan je blijven dromen over prachtige bestemmingen en extra veel inspiratie opdoen voor je volgende reis.

1. Eat Pray Love

Eat Pray Love is een film die niet mag ontbreken in dit rijtje van films met reisthema. In deze film maken we kennis met Elizabeth Gilbert (Julia Roberts) die alles heeft wat ze zich maar kan wensen: een leuke man, prachtig huis en een succesvolle carrière. Dit alles maakt haar echter niet gelukkig en daarom besluit ze een jaar lang alleen op reis te gaan. In Italië maakt ze kennis met la dolce vita en de heerlijke Italiaanse keuken, India leert haar de kracht van meditatie en in Indonesië ontmoet ze de liefde van haar leven.

Bestemming uit deze film: Indonesië, India en Italië.

2. The Bucket List

The Bucket List vertelt het verhaal van een miljonair (Jack Nicholson) en een arbeider (Morgan Freeman) die elkaar ontmoeten in het ziekenhuis. Beide mannen zijn ernstig ziek en hebben niet lang meer te leven. Op een dag besluiten ze het ziekenhuis achter zich te laten en er samen het beste van te maken. Ze reizen de hele wereld over om alle bestemmingen die op hun lijst staan te bezoeken. Deze inspirerende film laat je zien dat de wereld veel moois te bieden heeft, wanneer je er het beste van maakt.

Bestemming uit deze film: China, Egypte, Frankrijk, India, Tanzania en de Verenigde Staten.

3. 127 Hours

127 hours is een meeslepende film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Bergbeklimmer Aron Ralston komt vast te zitten in de bergen. Zijn arm komt onder een grote rots terecht waardoor hij klem zit en niet weg kan. Zijn enige hoop om gevonden te worden, ligt in de handen van twee bergwandelaars, die hij toevallig heeft ontmoet voor zijn ongeval.

Bestemming uit deze film: Utah (Verenigde Staten)

4. Wild

Na een mislukt huwelijk en het overlijden van haar moeder verliest Cheryl (Reese Witherspoon) alle hoop. Jaren leeft ze roekeloos tot ze een overhaaste beslissing maakt. Zonder dat ze ook maar enige ervaring heeft besluit ze een wandeling te maken over de Pacific Crest Trail. De wandeling van meer dan 1600 kilometer wordt gedreven door pure vastberadenheid. In deze film valt ook nog een klein Nederlands tintje te zien, de Nederlandse acteur Michiel Huisman heeft namelijk een bijrol.

Bestemming uit deze film: Verenigde Staten

5. Frozen

Deze film gaat over Anna, een dappere Disneyprinses, die samen met de stoere Kristoff en zijn rendier Sven opzoek gaat naar haar zus Elsa. Elsa’s ijskrachten houden het koninkrijk Arendelle gevangen in een eeuwige winter.
Frozen is waarschijnlijk niet de eerste film die in je opkomt als je aan films over reizen denkt. Maar Disney heeft dit pittoreske stadje niet zelf bedacht. Het Oostenrijkse dorp Hallstatt is namelijk de inspiratiebron geweest voor Arendelle.

Bestemming uit deze film: Hallstatt (Oostenrijk)

6. Night train to Lisbon

In deze romantische thriller zien we Raimund die in Bern een mysterieuze Portugese vrouw tegen het lijf loopt. Dankzij deze vrouw maakt hij kennis met het boek van Arztes Amadeu de Prado en gaat hij op een spontaan avontuur naar Lissabon. Zijn zoektocht naar de auteur van het boek gaat alleen niet zoals verwacht en hij ontvouwt zich langzaam een tragische liefdesgeschiedenis.

Bestemming uit deze film: Lissabon (Portugal)

7. Toscaanse bruiloft

Sanne runt samen met haar ouders een landhuis in Toscane: voor liefdeskoppels de ideale plek om elkaar het jawoord te geven. Sanne voltrekt de huwelijken van de gasten die er komen. Het aanstaande bruidspaar Bob en Lisa bezoeken het landhuis in Toscane met Bob’s beste vriend Jeroen. Jeroen gelooft in geen enkel huwelijk, Sanne juist gelooft in echte liefde, maar toch vinden ze elkaar in Toscane.

Bestemming uit deze film: Toscane (Italië)

8. La La Land

Het verhaal gaat over Sebastian en Mia, een koppel dat door een toevallige ontmoeting bij elkaar komt. Beide zijn ze gelukkig en doen ze waar ze van houden. Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden en Sebastian (Ryan Gosling) droomt van zijn eigen jazzclub. Ze steunen elkaar in het waar maken van deze dromen, maar uiteindelijk moeten ze kiezen tussen elkaar en hun dromen.

Bestemming uit deze film: Los Angeles (Verenigde Staten)

9. The beach

Richard (Leonardo DiCaprio) maakt in een hotel in Bangkok kennis met Daffy. Daffy, een jarenlange drugsgebruiker, vertelt dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt. Een prachtig strand, ingesloten door steile kliffen en onbereikbaar voor de toeristen. Richard, die Amerika heeft verlaten voor een zoektocht naar meer spanning, is meteen geïnteresseerd. Wanneer Daffy later overlijdt, laat hij Richard een kaart na met de beschrijving naar dit paradijs. Richard ziet dit als zijn kans en gaat opzoek naar het strand.

Bestemming uit deze film: Thailand

10. Rabat

Rabat is een Nederlandse film die gaat over drie vrienden die vanuit Nederland naar Marokko reizen om een auto af te leveren. Onderweg besluiten ze om een Franse liftster mee te nemen, bespreken ze hun toekomstplannen, feesten ze in Barcelona en komen ze in aanraking met de Spaanse politie. Eenmaal op de eindbestemming aangekomen blijkt dat de jongens niet naar Marokko moesten om een auto af te leveren. Voor één van de vrienden staat een bruid te wachten.

Bestemmingen uit deze film: België, Frankrijk, Spanje en Marokko

Wij zijn erg benieuwd dankzij welke films met reisthema jij jouw bucketlist hebt aangevuld. Laat het ons weten in de reacties! Ken je nog meer goede films met reisthema? Dan horen we ook graag van je!