Staat er een stedentrip naar Praag op de planning? In de gezellige Tsjechische hoofdstad kun je je met gemak een aantal dagen vermaken. Maar wat moet je nou precies doen in Praag? Wij geven je zeven unieke tips voor de leukste activiteiten en bezienswaardigheden!

De Praagse Burcht

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Praag is de Praagse Burcht. Hier kun je met gemak een hele middag vertoeven. De Praagse Burcht is een enorm complex en zelfs de grootste burcht ter wereld! Hier vind je onder meer de Sint Vituskathedraal en het Gouden Straatje.

Manifesto Market

In de wijk Flórenc vind je een leuke foodmarket: Manifesto Market. Deze foodmarket bestaat uit omgebouwde containers, net als bijvoorbeeld Boxpark in Shoreditch, Londen. In de containers vind je eetkraampjes met keukens van over de hele wereld. Je kunt er bijvoorbeeld Napolitaanse pizza’s, pokebowls, Vietnamese pho, seafood en burgers scoren!

Fietsen door Praag

Een van de leukste manieren om een nieuwe stad te ontdekken: op de fiets! Onze partner Mijn Praag Tours biedt leuke fietstours aan in Praag. Tijdens de ‘Compleet’ tour fiets je langs vele bezienswaardigheden in deze sfeervolle stad. Onder andere het oude stadsplein, de Joodse wijk Josefov, de Burcht en het Letna Park waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad worden aangedaan. Ben je al eerder in Praag geweest? Kies dan voor de ‘Verborgen Praag’ fietstour om een andere kant van de stad te zien.

De Petrin Heuvel en Strahovský klooster

Vanuit de wijk Malá Strana kun je de tandradbaan nemen naar de Petrin heuvel. Eenmaal boven aangekomen vind je een mooie rozentuin, een sterrenwacht en kun je de ‘Praagse Eiffeltoren’ beklimmen. Vanaf deze toren kun je door het park naar beneden wandelen naar het Strahovský Klooster. Dit klooster beschikt over een indrukwekkende bibliotheek, die zeker de moeite waard is om te bekijken. Verder wordt hier ook eigen kloosterbier gebrouwen, wat je onder andere kunt proeven bij restaurant Bellavista. Vanuit dit restaurant heb je een prachtig uitzicht over de stad.

De wijk Josefov

Een bezoek aan de wijk Josefov, de Joodse wijk, is absoluut iets wat je moet doen in Praag. De wijk is jarenlang een ghetto geweest en werd door de eeuwen heen geteisterd door antisemitisme en door het hoge water van de Moldau. Rond het begin van de 20e eeuw besloot de Joodse gemeenschap de wijk op te knappen, waarbij ze Parijs als voorbeeld namen. De chique winkelstraat Parizká heeft zijn naam hier dan ook aan te danken. Bezoek zeker het Joods Museum, verspreid over verschillende locaties in de wijk. Je kunt onder andere de Oud-Nieuw synagoge (Staronová synagóga) en de Joodse begraafplaats bezoeken.

Kampa Eiland

Zonder twijfel één van onze favoriete plekken in Praag is Kampa Eiland! Vanaf de Karelsbrug kun je de trap naar beneden nemen en bereik je Kampa Eiland in de wijk Malá Strana. Aan het Na Kampě plein zijn diverse restaurants met terrassen gevestigd, een ideale plek voor een lunch of een drankje. Verder is er een groot park op Kampa Eiland, waar je onder meer de bronzen baby’s van moderne kunstenaar David Černý en het museum van moderne kunst vindt. Vanaf Kampa Eiland kun je de brug oversteken om de Lennon muur te bezoeken. Na de moord op John Lennon werd dit stukje Praag een symbool voor uitingen van protest. Vandaag de dag zijn er nog diverse leuzen over vrede en vrijheid te zien.

Ook benieuwd naar Praag? Bekijk hier onze stedentrips.