Al plannen tijdens de herfstvakantie? Nee? Mooi! De herfst is namelijk een heerlijk seizoen voor een stedentrip. Samen met de kids of met vrienden een paar daagjes weg in de herfstvakantie. Heerlijk, toch? De temperatuur is in oktober aangenaam en de mooie parken dompelen zich onder in herfstkleuren. De Jong Intra Vakanties geeft jou zes ideeën voor een stedentrip tijdens de herfstvakantie. Let’s go!

Tip 1: Rome

Goudkleurig licht dat over het grote Colosseum schijnt. Ja, Rome zorgt voor onvergetelijke herfstscènes. De lucht is fris, maar de temperatuur heerlijk door de stralende zon. Overdag met je zonnebril op genieten van de beste pizza van de wereld op een terrasje en daarna de leukste highlights bezoeken. Een aanrader voor de kids: ga op ontdekkingstocht in kinderparadijs Explora. In oktober is het overal een stuk rustiger dan in de zomermaanden! Natuurlijk mag een middagje shoppen niet ontbreken tijdens je stedentrip Rome. Dé nieuwste herfstcollectie is in deze modieuze hoofdstad zeker te vinden! ’s Avonds met een gelato ijsje in je hand, met een dik vest aan, slenteren door de mooie straatjes. Zie jij het al voor je?

Stedentrip Rome, herfstvakantie, midweek herfstvakantie, weekendje weg herfstvakantie

Tip 2: Madrid

Wanneer je in de herfstvakantie even de zon wilt opzoeken, is Madrid een goed idee. In oktober kan het zelfs nog 28 graden zijn! Maak een herfstwandeling door het Retiro Park. Bezichtig de mooie paleizen en volg de standbeeldroute met standbeelden van koningen van Spanje. Authentieke tapas eet je in het historische ‘Casa del Abuelo’, dat al sinds 1906 bestaat! Warme, dikke chocolademelk met de welbekende churros, die je officieel in de chocolademelk doopt, mag ook zeker niet vergeten worden tijdens je stedentrip Madrid!

Stedentrip Madrid, herfstvakantie, midweek herfstvakantie, weekend weg in herfstvakantie

Tip 3: Venetië

Venetië is als een sprookje, zeker ook in de herfst. Hier rondlopen is al genoeg om betoverd te raken. Een groot bijkomend voordeel van de herfstvakantie, is dat het er een stuk rustiger is dan in de drukke zomerperiode. Dat betekent dat je alle tijd hebt om de bekende musea te bezoeken, een kop espresso te drinken en te verdwalen in de smalle en bochtige steegjes. Een stedentrip Venetië is bovendien een heel goed idee voor fotografieliefhebbers: met het waterige herfstzonnetje krijgen de sprookjesachtige straten een nóg mysterieuzere uitstraling.

Tip 4: Stockholm

Het voordeel van een stedentrip Stockholm: het is er relatief droog! Echter is het er wel al best koud in oktober met een gemiddelde temperatuur van 10 graden, maar daar kan je je op kleden! Deze Zweedse hoofdstad is in de herfst erg fotogeniek. De ongerepte natuur is in de herfst nog mooier. Daarnaast barst Stockholm van de hippe eettentjes, een middeleeuws stadscentrum en…  het ABBA museum!

Stedentrip Stockholm, stedentrip herfstvakantie, midweek herfstvakantie, weekendje weg herfstvakantie

Tip 5: Marrakech

Deze stad komt niet vaak bij mensen op als men nadenkt over een stedentrip. Zonde, want met slechts drie uur vliegen bevind je je in een waar sprookje! Als je tijdens de herfstvakantie even in een andere wereld wilt zijn, is een stedentrip Marrakech een echte aanrader. Wandel over Djemaa El Fna, het grootste plein van de stad, waar je een mix van cultuur, geur, kleur en magie aantreft. Van foodtrucks tot aan slangenbezweerders. Het lijkt hier iedere avond wel een Arabische Carnaval, dus ook erg interessant voor de kids! In Marrakech vind je ook mooie tuinen waar je heerlijke herfstwandelingen kunt maken. Toe aan ontspanning? Kies dan voor een hammam behandeling! Deze zijn beroemd in Marrakech.

Stedentrip Marrakech, stedentrip herfstvakantie, midweek herfstvakantie, weekendje weg herfstvakantie

Tip 6: Parijs

Zomer, winter, lente of herfst: Parijs is altijd een goed idee! En natuurlijk brengt elk seizoen zijn eigen charmes met zich mee. In de herfst valt er in Parijs – naast natuurlijk de bekende bezienswaardigheden die je sowieso niet over mag slaan – genoeg te beleven. De vele parken die de Franse hoofdstad rijk is, zijn gehuld in een prachtig herfstlicht. Datzelfde geldt voor de sfeervolle wijk Montmartre. Met een beetje geluk is het zelfs nog lekker genoeg om hier een wijntje te drinken op het terras. Ook voor de liefhebbers van culinair Parijs is de herfstvakantie de perfecte periode voor een stedentrip: de oesters – te verkrijgen bij vele klassieke brasserieën in de stad – zijn op hun lekkerst.

Een andere stad in de herfstvakantie ontdekken? Dat kan natuurlijk ook! Wij hebben nog meer stedentrips te bieden, waarbij je de keuze hebt vervoer en overnachting ineen te boeken. Ideaal!