Als je in Rome bent valt er genoeg te ontdekken op het gebied van architectuur, maar zeker ook op het gebied van eten en drinken. Wij van de Jong Intra Vakanties geven je onze favoriete adresjes voor de lekkerste Italiaanse hapjes en drankjes in de Eeuwige Stad. Zo wordt jouw stedentrip Rome ook voor de innerlijke mens een succes!

Casina del Lago

Villa Borghese is een oase van rust voor de inwoners van het drukke Rome. In dit stadspark ligt Casina del Lago, een klein café in romantische stijl waar je rustig koffie drinkt of een broodje eet. Verwacht hier geen pizza of pasta, maar eenvoudige focaccia’s en panini’s voor een smakelijke lunch op een heerlijk terras.

Italie Roma Casina del Lago

Bar Pompi

Wat is er meer Italiaans dan Tiramisu? Bar Pompi is een instituut op het gebied van dit bekende dessert. En het mooie is, hier verkopen ze de tiramisu in een handige meeneem-verpakking, zodat je niet hoeft te wachten tot na het diner. Zoek een plekje op de Spaanse trappen om de hoek en geniet van je romige tiramisu.

Italie Rome Bar Pompi

Baylon Café

Baylon Café ligt op een rustig plekje in de gezellige wijk Trastevere. Je kunt er ontbijten, lunchen en dineren, maar het is vooral een goede plek om in de namiddag neer te strijken voor een koel drankje en een hapje. Dat doen de Romeinen ook. Bestel een plank vol antipasti en voel je één van hen.

Italie Rome Baylon Cafe

Pizzarium

Je bent niet voor niets in Rome, dus je wilt minimaal 1 keer pizza eten. Dat kan werkelijk op iedere straathoek, maar de beste pizza van Rome vind je volgens de Romeinen bij Pizzarium Bonci. Dit ligt een stukje buiten het stadscentrum, in de buurt van het Vaticaan. Hier verkopen ze stukken pizza met de meest verrassende ingrediënten. De pizza’s worden in stukken geknipt met een schaar en je betaalt per gewicht.

Italie Rome Pizzarium

Mimì e Cocò

Bij deze gezellige wijnbar in een typisch Romeins straatje nabij Piazza Navona, blijf je zo uren hangen. De bediening is vrolijk en de hapjes, zoals bruschetta en zoutjes, worden gratis aangevuld zolang je drankjes bestelt. Mocht je er willen eten hebben ze goede antipasti en pizza.

Italie Rome Mimi e Coco

Hostaria Romana

Bij Hostaria Romana zul je moeten reserveren. Dit is een plek waar de Romeinen zelf komen en er staat altijd een rij. De buitenkant van het restaurant ziet er niet bijzonder aantrekkelijk uit, maar zoals je al geleerd hebt van Beauty and the Beast, echte schoonheid zit van binnen. In dit geval in het authentieke, maar eenvoudige Italiaanse eten.

Italie Rome Hostaria Romana

Ginger

Ginger is een hippe noot in het klassieke Rome. Bij dit frisse, witte restaurant staan gezonde gerechten centraal. Je kunt er terecht voor verse sappen, broodjes, salades maar ook voor het diner. Het meesterstuk is wel het fruitplateau, met een grote verscheidenheid aan tropisch fruit.

Italie Rome Ginger Fruit

Giolitti

Voor het beste ijs moet je bij Giolitti zijn. Ook hier staat een flinke rij, maar je bent toch redelijk snel aan de beurt met dank aan de razendsnelle ijsscheppers. De selectie ijssmaken is enorm en kies vooral voor de hoorn met chocoladerand en slagroom on top.

Italie Rome Giolitti

La Prosciutteria

La Prosciutteria bevindt zich in Trastevere en eigenlijk is dit geen officieel restaurant. Daarom wordt je niet bediend en moet je zelf je plastic bestek en bekertje water van een tafeltje pakken. Maar ze serveren er planken antipasti vol kazen, vleeswaren en ander lekkers van de beste kwaliteit waar je wild van wordt. En dat voor € 10,00 per persoon. Flesje huiswijn erbij en meer heb je niet nodig.

Italie Rome La Prosciutteria

Heb jij een ultieme tip voor foodies in Rome?