Italie Sicilie Etna beklimmen

Het Italiaanse eiland Sicilië is een autonome regio en tevens het grootste eiland van de Middellandse Zee. Het eiland is enorm veelzijdig en heeft een rijke geschiedenis. Door de ligging van het eiland is het vroeger een doelwit geweest voor veel veroveraars. Tegenwoordig verovert Sicilië hart van zowel de Italiaanse als buitenlandse toeristen! Het eiland is de perfecte vakantiebestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand, maar ook zeker voor liefhebbers van bijzondere bezienswaardigheden. Boven alle toeristische trekpleisters is er één bezienswaardigheid die er altijd met kop en schouders bovenuit steekt: vulkaan de Etna. Wil jij de Etna beklimmen of op een andere, bijzondere manier met dit natuurgeweld kennismaken? Lees dan snel verder.

De Etna met haar kokende hart

Het maakt niet uit waar je verblijft op Sicilië, je kunt niet om een bezoek aan de Etna heen. De Etna is de meest actieve vulkaan van Europa op de Stromboli na. Sinds 2013 staat deze vulkaan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De vulkaan is meer dan 3300 meter hoog en wordt door verschillende uitbarstingen ook nog steeds hoger. De Etna is open voor toeristen. Vanuit heel Sicilië worden diverse tours georganiseerd. Of je nou op zoek bent naar een actief dagje uit, meer en waaghals bent of juist liever op je gemak de vulkaan bezoekt – er is een manier die aansluit bij al je wensen!

Etna Quad of Jeep Tour

Ontdek de Etna per quad! Een unieke manier om de vulkaan, natuurlijk onder begeleiding van een gids, te ontdekken. Onderweg kun je genieten van het prachtige uitzicht. Bezoek lavagrotten en bekijk de lava van eerdere uitbarstingen. Vergeet niet om een vest of jas mee te nemen, je verwacht het misschien niet maar het kan best koud zijn tijdens het rijden op de quad. Daarnaast is een zonnebril zeker aan te raden om te voorkomen dat er zand in je ogen waait. Je hebt een B-rijbewijs nodig en de minimale leeftijd van 18 jaar om op een quad te mogen rijden. Kinderen mogen achterop, maar dan wel het liefst met een minimale leeftijd van 6 jaar. Liever niet zelf rijden? Kies dan voor de Jeep Tour. De gids zal je langs de mooiste plaatsen rijden en meer vertellen over de geschiedenis en de werking van de vulkaan. De tour is ook mogelijk bij zonsondergang, het uitzicht zal adembenemend zijn!

Skiën op een vulkaan?

Skiën op een vulkaan? Op de Etna is het mogelijk! Een spannendere wintersport kan bijna niet. Terwijl er rook uit de krater zichtbaar is, kun je zelf van de pistes van de Etna naar beneden sjezen. In totaal zijn er negen liften in de gebieden Etna Nord – Linguaglossa en Etna Süd – Nicolosi. Beide gebieden liggen in de provincie Catania. De skigebieden horen tot de kleinste gebieden van Europa, maar wel de meest spectaculaire. Je kunt vanaf de toppen van de berg zelfs de zee zien, hoe bijzonder is dat!

Met de kabelbaan naar de top

De kabelbaan aan de zuidzijde van de Etna is een bekende toeristische trekpleister. In combinatie met off-road bussen is de kabelbaan de enige manier om de top van de Etna te beklimmen zonder zelf veel te hoeven lopen. Jaarlijks maken veel toeristen gebruik van de kabelbaan. Met de kabelbaan bereik je de 2500 meter, vanaf hier kun je kiezen om verder te lopen of met een bus naar de 3000 meter te gaan. Het uitzicht vanaf hier is prachtig en zeker de moeite waard. Het kan kouder worden naarmate het hoger wordt, vergeet dus niet om warme kleding mee te nemen. Overigens is het niet mogelijk om een uitbarsting van de Etna bij te wonen: dit is eenmaal veel te gevaarlijk.

Wil je ook de Etna beklimmen? Bekijk hier al onze reizen naar Sicilië.