Wijngaarde in Italië

Onze Italië experts Ellen, Karin en Pascale doen ieder jaar hun best de leukste accommodaties vast te leggen. Hiervoor gaan ze naar Italië zodat ze zelf de accommodaties en de omgeving kunnen beoordelen. In deze blog vertellen we je graag meer over welke pareltjes letterlijk en figuurlijk in de smaak gevallen zijn!

Hotel Giardinetto

Ellen: Hotel Giardinetto is gelegen aan het Lago d’Orta. Lago d’Orta is misschien niet bij iedereen zo bekend, maar is gelegen naast Lago Maggiore. Het is een schitterend meer omringt door bossen en bergen. Hotel Giardinetto ligt aan de oever en heeft een schitterend uitzicht! Het hotel beschikt ook over een aantal kamers die uitkijken over het meer. Daarnaast heeft het hotel een restaurant waar ze heerlijke lokale gerechten serveren. Wij hebben hier super lekker gegeten!
Hotel Giardinetto is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Lago d’Orta, het eiland San Giulio, Lago Maggiore en de rest van deze prachtige streek.

Hotel giardinetto in Italië

Camping Cisano San Vito

Karin: Camping Cisano San Vito is bij veel Nederlanders een favoriet. Niet zo gek, want de camping is schitterend! In 2019 is er een spiksplinternieuw zwembad geopend met glijbanen en een kinderbad. De camping bestaat uit twee delen; Cisano en San Vito. Cisano ligt pal aan het Gardameer met een privé strand. San Vito, is wat rustiger en ligt onder de bomen aan de andere kant van de Riviera degli Olivi. Er is dus genoeg vertier op de camping. Maar de omgeving is ook zeker de moeite waard. Zo ben je vanaf de camping zo in Lazise. Hier vind je restaurant Classique waar we de lekkerste buffelmozzarella hebben gegeten. Echt een aanrader!
Misschien wel het allerbeste van deze camping is het geweldige uitzicht over het Gardameer, wat je er gratis bij krijgt 😉

camping san vito in Italië
De lekkerste buffelmozzarella in Lazise vlakbij de schitterende camping Cisano San Vito.

Masseria Corte degli Asini

Ellen: Net buiten Montalbano di Fassano, tussen de citrus- en olijfbomen, ligt deze kleinschalige masseria Corte degli Asini. Een masseria is een voormalige boerderij die omgebouwd is tot prachtige resort. Het heeft een groot zonneterras, een zwembad en een kleine boerderij met onder andere ezels en schapen. Hier kom je heerlijk tot rust. Een auto is hier zeker een aanrader zodat je de streek kunt ontdekken. Ostuni is zeker een plek die je tijdens je vakantie moet bezoeken. De inwoners van deze stad moeten ieder jaar hun huis opnieuw kalken. Met als resultaat een prachtig wit stadje met mooie smalle straatjes en gezellige winkeltjes.

Masseria in Italië

Borgo di Cortefreda

Pascale: Borgo di Cortefreda ligt in de schitterende Chianti streek. Vanaf het de tuin bij het zwembad heb je een schitterend panorama uitzicht over de streek. Wijnliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. In de wijnkelder van het hotel worden namelijk geregeld gratis wijnproeverijen georganiseerd. Niet alleen in de wijnkelder kan je genieten van heerlijks uit deze streek. Het restaurant serveert namelijk lokale specialiteiten met een moderne twist.
Het hotel ligt niet ver van verschillende Toscaanse steden en is dus een uitstekende uitvalsbasis om een uitstapje te maken. Ontdek bijvoorbeeld de natuurlijke en historische schoonheden van Siena en Florence.

Borgo in Italië

Natuurlijk zijn er nog veel meer schitterende verblijven in italië! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk ze hier!