Cycling woman and man riding on bikes at sunrise mountains and Garda lake landscape. Couple cycling MTB enduro flow sentiero ponale trail track. Outdoor sport activity.

Het Gardameer is één van de bekendste én populairste regio’s van Italië. Dat is niet zo gek, want rond het meer vind je gezellige dorpjes als Sirmione en Peschiera del Garda en zoveel accommodaties dat er voor iedereen wel wat wils is. Ook voor wie wel van een actieve vakantie houdt, is het Gardameer een uitstekende bestemming. Wij geven je acht tips voor actief op en rond het Gardameer.

1. Caneva World

Tussen de badplaatsen Lazise en Pesciera del Garda is het amusementspark Caneva World te vinden. Het park bestaat uit drie themaparken: Aquapark, Movieland en de restaurants Medieval Times en Rock Star.

2. De Monte Baldo

Het hoogtepunt van de vakantie? Bezoek de bergketen Monte Baldo aan de oostoever van het Gardameer. Via de kabelbaan vanuit Malcesine bereik je binnen enkele minuten de 1800 meter. Deze cabines kunnen 360 graden draaien en bieden dus een fantastisch uitzicht over het Gardameer. In de winter kun je hier zelfs skiën of snowboarden. Skiën met een uitzicht op het Gardameer is een onvergetelijke ervaring.

3. Ga Paragliden

Vanaf de Monte Baldo bij Malcesine kunnen echte waaghalzen paragliden. Zweef naar beneden met een uitzicht over het Gardameer. Het is mogelijk om individueel of samen te paragliden. Vanaf de Monte Baldo duurt het ongeveer 20 minuten voor je beneden bent. Bij paragliden gaat het er om dat je zo lang mogelijk in de lucht blijft zweven. Daarnaast hoef je bij het paragliden niet uit een vliegtuig te springen, maar lanceer je jezelf vanaf een berg.

4. Kanoën op het Gardameer

De kano is een ideaal vervoersmiddel om het Gardameer te ontdekken. Kanoën is voor iedereen, dus of je het nu voor het eerst doet of voor de zoveelste keer – plezier is gegarandeerd!

5. Gardaland

Met meer dan 50 attracties is Gardaland het grootste en meest populaire attractiepark van Italië. Gardaland is te vinden op de zuidoostelijke oever van het Gardameer. Heb je na een dag in alle attracties nog niet genoeg gezien? Naast Gardaland ligt het overdekte park Sea Life. Maak hier kennis met de prachtige onderwaterwereld.

6. Duik ín het Gardameer

Bij duiken denk je misschien direct aan tropische bestemmingen als Thailand of de Filipijnen, maar wist je dat je ook in het Gardameer kunt duiken? Rondom het meer zijn verschillende duikscholen gelegen die lessen aanbieden voor beginnende duikers én waar je als ervaringsexpert terecht kunt. In het Gardameer zijn veel prachtige vissen te zien en kun je oude scheepswrakken bewonderen.

7. Huur een Vespa

Italiaanser dan de kenmerkende rode Vespa kan bijna niet. De scooters zijn – overigens ook in andere kleuren – door het hele land te huren en er bestaat geen leukere manier om de omgeving te verkennen. Geniet van de prachtige uitzichten onderweg en maak regelmatig een stop om het landschap in je op te nemen, een lekker ijsje te eten of om één van de gezellige plaatsjes te bezoeken. Dat is pas echt vakantie!

8. Fietsen of mountainbiken

Lekker Nederlands: huur een fiets en ga eropuit langs het Gardameer. Houd je wel van een avontuurtje? Ga dan voor een mountainbike. Onder meer rond Riva del Garda en Limone sur Garda zijn prachtige bergen te vinden waar verschillende routes zijn uitgezet – zowel voor de beginnende als voor de gevorderde mountainbiker.

Heb jij ook wel zin in een actieve vakantie aan het Gardameer? Bekijk al onze reizen en maak je keuze!