Duitse gerechten

Wie houdt er niet van heerlijk eten? Onze Oosterburen weten wel wat goed eten is. Tijdens een verblijf in dit prachtige land wil je letterlijk en figuurlijk de cultuur van het land proeven. Benieuwd naar de lekkerste Duitse gerechten? Hier zijn ze te vinden!

Flammkuchen

Flammkuchen wordt letterlijk vertaald als ‘brandende taart’ en is een traditioneel Duits gerecht. Het heeft iets weg van een dunne pizza, al is de smaak anders. Vroeger werd het overgebleven deeg aan het einde van de dag gebruikt om de temperatuur van de oven te meten. Als de temperatuur van de hout gestookte oven te hoog was, vloog het deeg in de fik, vandaar de naam. De bodem bestaat uit dun brooddeeg en is normaal gesproken belegd met crème fraîche, spekreepjes en uien.

Duitsland Flammkuchen

Bratwurst mit Sauerkraut

Een heerlijke combinatie: braadworst met zuurkool. Vooral in de winter is dit een populair gerecht. In verschillende varianten te verkrijgen, zelfs een broodje braadworst met zuurkool is heel normaal om te bestellen. Trek tijdens het slenteren over een Duitse kerstmarkt? Grote kans dat er een kraampje te vinden is met Bratwurst mit Sauerkraut, genieten maar! Het is natuurlijk ook érg leuk om te weten dat zuurkool veel vitaminen bevat. Guten Appetit!

Duitsland braadworst en zuurkool

Currywurst

In Duitsland wordt er veel worst gegeten en zijn er ook verschillende smaken te verkrijgen! Curryworst is in stukjes gesneden en voorzien van kerriepoeder en currysaus, een heerlijke combinatie. Op veel kerstmarkten, warenmarkten en andere drukke plaatsen is dit gerecht verkrijgbaar. Ga je voor de Currywurst mit Pommes of Currywurst mit Brot? Eén ding is zeker: dit gerecht moet je ooit gegeten hebben!

Lekkerste Duitse gerechten, Curryworst

Schnitzel

Een échte lekkere schnitzel is in Duitsland te vinden. Officieel komt de schnitzel uit Venetië en wordt tegenwoordig gezien als typisch Oostenrijk gerecht. Echter heeft Duitsland heerlijke varianten. Eerst wordt het vlees platgeslagen, dan gepaneerd en vervolgens in heet vet gebakken. Kies uit een Wienerschnitzel, Jägerschnitzel, Rahmschnitzel, Satéschnitzel of één van de vele andere soorten. Genoeg keuze voor iedereen!

Duits gerecht schnitzel

Reibekuchen

Liefhebber van aardappels? Probeer Reibekuchen, ook wel Kartoffelpuffer genoemd. Deze snack lijkt op een kleine aardappelpannenkoek en is vergelijkbaar met rösti. Ook dit gerecht is verkrijgbaar op onder andere Duitse kerstmarkten. Vaak wordt het geserveerd met stroop of appelmoes. Liever geen zoete topping? De Reibekuchen zijn ook vaak te vinden met zure room, knoflooksaus of champignonsaus. Naar smaak kunnen er kruiden, ham of spek aan deze snack toegevoegd worden.

Duits gerecht Reibekuchen

De lekkerste Duitse gerechten zelf proeven? Boek één van onze heerlijke reizen naar Duitsland en ga op culinaire ontdekkingstocht!

Meer lezen over ons buurland? Lees hier onze Duitsland tips!