Locaties van je favoriete series

Eerder deelden we al de leukste reisfilms met je, zodat je terwijl je thuis zit je bucketlist kunt aanvullen. Maar naast films, zitten er in veel bekende series ook talloze plekken die je daadwerkelijk kunt bezoeken. Wij verwachten dat je de volgende razend populaire series wel kent, maar weet je ook op welke locatie de serie zich afspeelt? Wij geven je alvast de locatie zodat, wanneer we weer mogen reizen, jij alleen nog je koffers en tickets hoeft te pakken!

1. La Casa de Papel

Het is misschien wel dé bekendste Spaanse serie. In La Casa de Papel zien we hoe een groep overvallers de Spaanse munt (de bank van Spanje) overvalt. Het grootste deel van de filmlocaties van deze serie liggen in Madrid. De Spaanse munt wordt in werkelijkheid gebruikt door de Spaanse Nationale Onderzoeksraad en is gevestigd op nummer 113 Serrano Street.
Het plein waar heel veel bankbiljetten door de stad gegooid worden is de Plaza del Callao. Dit is één van de meest centraal gelegen pleinen van Madrid.
En een andere belangrijke locatie: het oude landhuis waarin alle plannen bedacht werden. In de serie ligt dit huis in Toledo, maar in werkelijkheid is deze boerderij terug te vinden in Torrelodones, Madrid. De boerderij wordt voornamelijk verhuurd voor bruiloften en feesten.

Bekijk hier onze reizen naar Madrid.

2. Peaky Blinders

Peaky Blinders speelt zich af in de Engelse stad Birmingham net na de eerste wereldoorlog. De serie draait om een criminele straatbende geleid door Thomas Shelby die zijn familie rijkdom en macht wilt bezorgen. Ondanks dat de serie zich afspeelt in Birmingham, zijn de meeste opnames hier niet gemaakt. Veel van de straten die in de serie te zien zijn, liggen in werkelijkheid in Liverpool. Admiral Grove en Powis Street zijn voornamelijk gebruikt als decor voor de arbeiderswijk Small Heart, die in de serie centraal staat.
Het gigantische landhuis waar Thomas in latere seizoenen te zien is, is in werkelijkheid Arley Hall in Cheshire. Het landhuis is open voor bezoekers, dus voel je even Thomas Shelby terwijl je door de bibliotheek, eetkamer of tuinen wandelt.

Bekijk hier onze reizen naar Groot-Brittannië.

Locatie uit serie Game of Thrones
De Kroatische stad Dubrovnik

3. Game of Thrones

Game of Thrones mag zich dan afspelen op een fictieve locatie, de locaties waar de serie is opgenomen zijn zeker niet fictief. Doordat de serie een groot succes was en er veel geld binnen kwam, zijn de opnames op veel verschillende locaties geweest.
De bekendste locatie van de serie is wellicht Dubrovnik in Kroatië. Deze stad is in de serie bekend als King’s Landing, waar de Lannisters vanaf de ijzeren troon over Westeros heersen. In Westeros vinden we de Rode Burcht. Deze locatie ligt in werkelijkheid op Malta. Dit 17-eeuwse fort draagt de naam Fort Ricasoli en vind je in Valletta, de hoofdstad van Malta.
Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Winterfell. Hiervoor ga je nar Schotland. Doune Castle stamt uit de 14e eeuw en was in de serie het kasteel van de familie Stark.

Bekijk hier onze reizen naar Schotland, Kroatië en Malta.

4. Suits

Heb jij altijd gedacht dat Suits is opgenomen in New York? Helaas, ook deze serie is op een andere locatie opgenomen dan waar de serie zich afspeelt. Deze populaire advocatenserie met Megan Markle is opgenomen in Toronto. De reden waarom gekozen werd voor Toronto in plaats van New York was heel simpel: geld. Het was namelijk een stuk voordeliger omdat de belastingen anders zijn. De wolkenkrabber waarin het advocatenkantoor gevestigd is, staat bekend als Bay Adelaide West. Het maakt onderdeel uit van het financiële district van Toronto.
Verder zijn ook de lobby’s van het Fairmont Royal York en The Ritz-Carlton hotel gebruikt voor de verschillende lobby scenes die de serie heeft.

Bekijk hier onze reizen naar Canada.

5. Father Brown

De BBC first serie Father Brown speelt zich af in Kembleford in de jaren 50. De lokale priester (Father Brown) lost veel misdaden op met behulp van zijn scherpe blik. Kembleford is in werkelijkheid het kleine dorpje Blockley. Blockley ligt in de prachtige Cotswolds regio. In deze streek vindt je tal van typische Engelse dorpjes en prachtige landhuizen. Wanneer je deze streek bezoekt, lijkt het alsof je een aantal jaren terug de tijd in gaat. De prachtige Engelse dorpjes zijn omgeven door eindeloos veel natuur.
Ook wanneer je geen fan van deze serie bent, is het zeker de moeite waard om deze regio eens te bezoeken.

Bekijk hier onze reizen naar Groot-Brittannië.

locatie uit serie Outlander
Doune Castle uit Outlander

6. Outlander

De populaire serie Outlander volgt het leven van Claire en Jamie in de 18e eeuw. De locatie waar de serie zich af speelt is in Schotland en veel van de filmlocaties zijn gewoon open voor publiek.
Een locatie die vaak terugkomt in de serie is Culross Palace. In het eerste seizoen zien we de tuin van het Paleis. Deze tuin dient in de serie als de kruidentuin bij Castle Leoch. Ook zien we de Withdrawing Room terugkomen in de serie als de salon van Geillis. Verder diende de koninklijke kamer als onderkomen van Claire en Jamie toen ze op doorreis waren.
Een andere locatie die in het eerste seizoen veel voorbij komt is Blackness Castle. In de film heet dit 15e-eeuwse kasteel wat gelegen is aan de oevers van de Firth of Forth, Fort William. De binnenplaats van het kasteel zie je onder andere voorbij komen in de opname waarin Jamie zweepslagen krijgt van Jack Randall.

Bekijk onze reizen naar Schotland.

7. Breaking Bad

Fans van de serie weten dat de serie Breaking Bad is opgenomen in Albuquerque, New Mexico in de Verenigde Staten. Bijna alle film locaties van de serie zijn te bezoeken, dus mocht jij fan zijn is een vakantie naar Albuquerque zeker een must do! Aan Piermont Drive vind je het huis van Walter White. Mocht je voor deze reis een auto willen huren, kan je de Octopus car wash bezoeken. Deze autowasserette is gelegen aan 9516 Snow Heights Cir Ne. Slapen doe je natuurlijk in het Crossroads Motel, beter bekend als The Crystal Palace. Dit iconisch motel aan Central Avenue mag zeker niet ontbreken aan je lijst.
Dankzij de serie heeft het lokale burrito restaurant, Twisters, meer bezoekers dan eerst. Vergeet tijdens je bezoek geen foto te maken met de gigantische muurschildering. Je vindt het restaurant op Isleta Boulevard Southwest.

Bekijk onze reizen naar de Verenigde Staten.

Mocht je deze series gezien hebben, kan je alvast gaan je rondreis naar deze locaties gaan plannen. Hier helpen wij je natuurlijk graag bij door middel van een van onze op maat gemaakte reizen.
Aangezien we allemaal nog zo veel mogelijk binnen moeten blijven, heb je wellicht nog wat tijd over. Dus mocht je de series nog niet gezien hebben, zijn het zeker aanraders om te kijken.