Inpakken en wegwezen

Kun jij je trouwe viervoeter echt niet missen op reis en neem je graag je hond mee op vakantie? Wij vertellen je hoe je de beste bestemming uitkiest én delen een aantal praktische tips om de reis zo spoedig mogelijk te laten verlopen!

De juiste bestemming kiezen

Zoals met bijna elke vakantie is het begin het moeilijkst: een bestemming kiezen! Want waar neem je jouw huisdier nou mee naartoe en, vooral ook, waar doe je jouw hond een plezier mee? Wij raden je aan om met de auto op vakantie wilt gaan als je je hond mee wilt nemen. Vliegen kan erg veel stress veroorzaken en je moet je goed afvragen of dat het waard is. Bovendien kun je met de auto al zoveel mooie bestemmingen bereiken! Wat dacht je bijvoorbeeld van het Duitse Sauerland? Je kunt hier prachtige wandelingen maken en vindt er een prachtig gevarieerd landschap. Om diezelfde reden is ook de Eifel in Duitsland een prachtig gebied om je hond mee op vakantie te nemen.

Als je iets verder wilt rijden met je huisdier, is Oostenrijk ook een goede optie. Ook hier kun je prachtig fietsen en wandelen door de bergen. Bovendien vind je in Oostenrijk veel huisdiervriendelijke hotels.


Hond mee op vakantie? 5 praktische tips!

Als je eenmaal besloten hebt je hond mee op vakantie te nemen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt immers dat de reis ook voor je huisdier zo soepel en stressvrij mogelijk verloopt. Wij hebben vijf tips voor je:

  • Ook dieren kunnen last krijgen van reisziekte. Hier kun je van tevoren pilletjes voor aanschaffen. Stop onderweg regelmatig voor wat frisse lucht en zodat je hond zijn behoeftes kan doen.
  • Zoek voor je op vakantie gaat alvast contactgegevens van de plaatselijke dierenarts, zodat je die makkelijk kunt bereiken wanneer het nodig.
  • Zorg dat je een EHBO-setje bij je hebt voor het geval dat er iets gebeurt. Een tekentang mag hierin niet ontbreken, maar zorg ook voor voldoende steriele gaasjes, jodiumdoekjes, een nageltangetje en verbandmateriaal.
  • Voldoende drinken is erg belangrijk, zeker ook voor honden. Zorg daarom altijd voor voldoende vers drinkwater.
  • Houd rekening met de veiligheid van je huisdier. In sommige landen is het verplicht om je hond vast te zetten in de auto. Je kunt hiervoor speciale autogordels kopen, maar een bench of vervoersbox is natuurlijk ook een optie.

Ook je hond mee op vakantie nemen? Bekijk hier al onze diervriendelijke hotels.