Misschien ben je een beetje huiverig om met jouw kinderen een stad te bezoeken en beperk je je al snel tot een camping-, auto- of zonvakantie. Maar een stedentrip met kinderen kan juist erg leuk zijn! Je moet natuurlijk wel weten welke steden geschikt zijn om te bezoeken met kinderen. Daarom hebben wij de vijf leukste stedentrips voor je op een rijtje gezet.

Parijs

Deze bestemming voor een stedentrip met kinderen is misschien een beetje een open deur. Zeg je Parijs, denken velen natuurlijk direct aan Disneyland Paris. Dit magische attractiepark vind je op slechts 32 kilometer ten oosten van de Franse hoofdstad en je kunt hier genieten van meer dan 60 spectaculaire attracties, shows en parades. Als je een paar dagen naar Parijs gaat, wissel je een bezoek aan de Eiffeltoren, Arc de Triomphe en boottochtje over de Seine dus moeiteloos af met achtbanen en Disneyfiguren. Ouders én kids blij!

Wenen

Een stuk minder voor de hand liggend is het prachtige Wenen. Naast de vele paleizen en historische gebouwen zijn hier ook leuke bezienswaardigheden om met kinderen te bezoeken. Geniet bijvoorbeeld samen van een prachtig uitzicht over de stad vanuit het reuzenrad in Prater. Het Prater is een attractiepark in Wenen en het reuzenrad is een echt symbool van de stad. Stap in één van de vele houten gondels en zie de Stephansdom en de Donau skyline ver onder je. Toegang tot het Prater is gratis, al moet je wel voor de attracties betalen.
Bij het bekende Schönbrunn Paleis, wat sowieso een bezoek waard is, vind je prachtige tuinen. In 1752 is in deze tuinen de Tiergarten Schönbrunn geopend: een heuse dierentuin! Deze oudste dierentuin ter wereld is zeer bijzonder aangezien het één van de weinige dierentuinen is met panda’s. Een aantal jaar geleden is er zelfs een babypanda geboren in de dierentuin!

Edinburgh

Voor kleine – en grote – Harry Potter fans is een stedentrip naar Edinburgh absoluut aan te raden. J.K. Rowling deed hier inspiratie op en schreef het allereerste Harry Potter boek in de Schotse hoofdstad. Bezoek het café The Elephant House en het kerkhof Greyfriar’s Kirkyard. Hier schreef ze het boek en deed ze inspiratie op voor de namen van de personages. En herkennen jullie de plaatsen uit de boeken die gebaseerd zijn op de straat Victoria Street in Edinburgh?
Een andere tip voor je bezoek aan Edinburgh met kinderen, is om Carlton Hill te beklimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf Carlton Hill kun je Princes Street, de oude en de nieuwe stad zien liggen. Geniet van de mooie vergezichten terwijl de kinderen vrij rondrennen door het park. Even heerlijk tot rust komen!

Rome

Rome is natuurlijk hoe dan ook een geweldige stad om te bezoeken, met of zonder kinderen. De mooie gebouwen en prachtige historische bezienswaardigheden maken ongetwijfeld indruk op jong en oud. Voor kleine geschiedenisfans vanaf 6 jaar is er in Rome de mogelijkheid om te ontdekken hoe het is om een gladiator te zijn! Op een heuse gladiatorenschool leer je alles over gladiatoren uit het oude Rome. Je leert de basis van het zwaardvechten met een oefenzwaard in een traditioneel gladiatorentenue. Na afloop kunnen de kids zelfs meedoen aan een echt gladiatorentoernooi.

Barcelona

Barcelona is een heerlijke stad waar je het bezoeken van bezienswaardigheden af kunt wisselen met een paar uurtjes op het strand. Ideaal met voor een stedentrip met kinderen! Maar ook met slechter weer kun je je hier moeiteloos een paar dagen vermaken. Stap bijvoorbeeld in de Montjuïc kabelbaan om je naar de top van de Montjuïc berg te laten brengen. Je kunt opstappen vanuit diverse vertrekpunten in de stad. Je hoeft dus nooit heel ver te reizen!
Als je kinderen grote voetballiefhebbers zijn, mag een bezoek aan het FC Barcelona stadion van Camp Nou niet ontbreken. Maak een rondleiding en laat de kids zien waar hun grote helden zich omkleden. Zorg dat je voldoende geld bij je hebt, want bij het zien van de fanshop willen de kids natuurlijk gegarandeerd een voetbaltenue van deze prachtige club! Om het geheel compleet te maken boek je bij het aanschaffen van de entreetickets direct kaartjes voor een wedstrijd van FC Barcelona. Die vakantie kan niet meer stuk!