Praag is onbetwist één van de mooiste steden van Europa. Het is de stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur, heerlijke restaurants en bruisende nachtleven. In Praag is voor iedereen wat te doen! Naast het feit dat het er zo mooi en levendig is, is het ook nog eens veilig, betaalbaar en schoon. Dat maakt Praag ideaal voor een stedentrip, op alle momenten van het jaar. Onze partner Mijn Praag Tours laat je graag kennis maken met hun stad!

Karelsbrug Praag

Karel IV

De ontdekkingstocht start bij de Karelsbrug. Je kan er niet omheen, overal in de stad kom je hem tegen: Karel de 4e. Hij is geboren in 1316 en werd later gekroond tot heilige Romeinse keizer. Praag werd de hoofdstad van het heilige Romeinse rijk en dat zorgde dan ook voor een behoorlijk rijkdom. Karel de 4e werd gezien als grondlegger van Praag, ook al bestond de stad al een stuk eerder. Desondanks dragen vele gebouwen en andere bouwwerken zijn naam. Uiteraard was de wereldberoemde Karelsbrug een idee van hem. Daarnaast is er ook een Karels-universiteit en Karelstraat te vinden in Praag. En daar blijft het niet bij!

Oude stad Praag

Staré Meso – de oude stad

We vervolgen onze weg verder de oude stad in. Veel historische panden in de stad zijn bijzonder goed bewaard gebleven en hierdoor staat de gehele oude stad ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Daarom is het geen goed idee om op hoge hakken de stad in te gaan, want de straten in Praag zijn dezelfde als die er 100 jaar geleden al lagen en dat betekent: kasseien! Voor wie van architectuur houdt, is Praag bovendien de ideale bestemming. Diverse bouwstijlen zijn terug te vinden in de stad, van Romaans tot Gotiek en van Renaissance tot Barok.

Praag biergarten

De zomer in Praag

Praag heeft eigenlijk maar twee seizoen, binnen en buiten! In de zomer gebeurt er bijvoorbeeld veel aan de rivier de Moldau en in de parken van de stad. Er zijn vele biergartens waar je tussen de locals een biertje kunt drinken en ook lekkernijen uit de Tsjechische keuken kunt proeven. Aan de rivier de Moldau is een kade van ongeveer een kilometer lang met de naam Náplavka. Elke 50 meter ligt er een andere boot aan de kade met elk zijn eigen specialiteit! Op de ene boot serveren ze verse pils uit de tank, op de andere kun je de lekkerste wijnen proeven en op weer een andere boot hebben ze cocktails en een DJ. In de zomer is er veel live muziek, erg gezellig!

Praag winter

De winter in Praag

In de winter duikt iedereen de middeleeuwse kelders van de stad in. Hier vind je namelijk gezellige bierlokalen waar ze met een ouderwetse trekharmonica de sfeer op gang brengen. In deze lokalen vind je lange tafels waar iedereen bij elkaar aanschuift. Net zoals vroeger! De bierlokalen waren dé plek waar iedereen uit de samenleving gelijk was en waar de graaf, slager en de boer met elkaar proostten. Praag staat de hele maand december in het teken van kerstmarkten. De gezellige sfeer en prachtig verlichte stad maken Praag daarom een favoriete kerstbestemming van velen!

Wijk Vinohrady

Nét even anders

Praag is ontzettend populair en daarom zijn er altijd veel toeristen te vinden. We raden je dan ook zeker aan om andere wijken dan de Oude Stad te bezoeken, zoals de wijk Vinohrady! Vanaf het Nationaal Museum in het centrum is het ongeveer 10 minuten lopen naar Vinohrady.  Deze trendy woonwijk staat vol met art-nouveau panden en hippe koffiezaken. De wijk wordt vooral bewoond door expats en jonge gezinnen. Ga hier ook zeker eens een hapje eten! Je zit hier dan vaak tussen de locals en niet tussen de toeristen. Er is ook keuze genoeg, je vindt er leuke Italiaanse restaurants, gezellige bistro’s en goede vegetarische opties.

Kortom, Praag is een prachtige stad waar er het hele jaar iets te doen is. Lees in onze blog wat te doen bij een verblijf van 48 uur in Praag!