De toppers van de stad Milaan staan zeker op je must-see lijstje. De immense, fascinerende kathedraal Duomo Santa Maria Nascente, de prachtige winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele II en het grootste operagebouw van Europa, Teatro alla Scala. Maar er is zoveel meer te ontdekken. Elke wijk in deze stad met vele gezichten typeert zichzelf op een andere manier. Ontdek de leukste wijken van Milaan!

Wijk met dé modemerken

Gouden Vierhoek | Leukste Wijken van Milaan

Modestad Milaan roept om shoppen. Geïnspireerd door de fashion shows? Of wil je jezelf fascineren over de chique winkels? Neem dan een kijkje in de Quadrilatero d’Oro, vertaald als de ‘Gouden Vierhoek’; het duurste en mooiste winkelgebied van Milaan. Bij onder andere de straten Via Monte Napoleone, Via Sant’Andrea, Via della Spiga en Via Manzoni vind je merken als Dolce & Gabbana, Dior, Louis Vuitton en Prada. Maar ook Italiaanse haute couture strijdt hier om een pandje.

Geliefd, gezellig en grachten

Als we aan de gezelligste wijk van Milaan denken, springt de wijk Naviglio eruit. Een Amsterdams gevoel komt naar boven als je de grachten met restaurants en barretjes voor je ziet liggen. Deze wijk is dan ook zeer geliefd bij de locals om een hapje te eten. Eén van de grachten die vroeger een belangrijke rol speelde bij de bouw van de Duomo, is Naviglio Grande. Door deze gracht werd het marmer vervoerd. Stap in de geschiedenis en maak een rondvaart over de grachten.

Naviglio | Leukste Wijken van Milaan

Fotogenieke kunstenaarswijk

Italiaans eten | Leukste Wijken van Milaan

Kunstenaarswijk Brera noemt men ook wel het Montmartre van Milaan. Een zeer fotogenieke wijk ten noorden van het centrum. Wandelend over de oude stenen zal je verrast zijn over de leuke boetiekjes, ateliers en restaurants. Ideaal om te winkelen, de authentieke Italiaanse sfeer te proeven en het is hier een stuk rustiger dan het centrum.

De aperitivo mag je zeker niet overslaan! Rond 19:00 uur wordt het bij de cafés gezellig druk en zit iedereen aan de Milanese variant van de Spaanse tapas.

Groen en geschiedenis

Eén van de herkenningspunten van Milaan is het Castello Sforzesco met het aangrenzende stadspark. Spelende kinderen en straatmuzikanten zijn het geluid dat je hier hoort. Van oorsprong was het een burcht. Gebouwd in de 14e eeuw, en heeft nu een functie als kunstmuseum. Je vindt hier onder andere het laatste beeld van Michelangelo.

Wil je na het lezen van deze blog graag zelf de leukste wijken van Milaan ontdekken?
Klik dan hier.