Een goedkope stedentrip, wie houdt daar niet van? Maar wat zijn nu precies dé goedkope steden in Europa? Steden die naast goedkoop ook nog eens héél leuk zijn om te bezoeken, over mooie hotels beschikken en waar on-a-budget heerlijk gegeten kan worden. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet!

  • Boedapest, Hongarije

Het zal je niet zijn ontgaan, Oost-Europa zit spotvol goedkope steden! Zelfs het populaire Boedapest. Er zijn genoeg goedkope, maar goede hotels te vinden waar je voor minder dan €50 per nacht overnacht. Deze liggen ook nog eens heel centraal. Bij ons kan dat al voor €18 p.p.p.n. In deze mooie stad kan je ook héérlijk eten voor niet veel geld. Van goedkope sterrenrestaurants tot aan hippe barretjes met lokale specialiteiten. Voor een goed gevuld bord inclusief drankje en dessert betaal je niet meer dan €15 p.p. En bier drink je al voor €1. Ook het openbaar vervoer is lekker cheap, dat tevens goed geregeld is! Voor een enkeltje betaal je iets meer dan een euro. Voor een 24-uurs kaart ben je ongeveer €5 kwijt. Ook voor bezienswaardigheden betaal je niet veel. Entree voor musea ligt rond de €7 en een rondvaart over de Donau doe je al vanaf €9. Tot slot zijn er veel gratis uitkijkpunten te vinden tijdens een stedentrip Boedapest. Een ideale mix voor een budgetvriendelijke stedentrip!

  • Athene, Griekenland

Ook Athene hoort in het rijtje goedkope steden Europa thuis. Tijdens een stedentrip Athene kan je vrijwel geheel gratis cultuur snuiven. Een wandeling door de historische straatjes en een bezoekje aan het strand kosten je niets! En er zijn diverse musea waar je gratis naar binnen kunt. Onze tips: Epigraphical Museum is gelegen op de begane grond van het Nationaal Archeologisch museum. Hier vind je 11 kamers vol met allerlei Griekse inscripties uit de geschiedenis. Ook het Museum of Greek Costume is gratis. Hier maak je kennis met de Griekse klederdracht. Elke donderdag is er gratis toegang tot het Benaki Kunstmuseum. Zeker de moeite waard eens te bekijken! Vergeet niet een wandeling te maken over een van de vele markten. Juist op de markt kan je voordelig een heerlijke maaltijd scoren! Ga bijvoorbeeld naar de centrale markt aan het Moastiraki plein. Liever in een restaurant eten? Ook de vele restaurantjes zijn niet duur. De meeste hoofdgerechten verschillen tussen de €6 en €8.

  • Krakau, Polen

Wat betreft goedkope hotels is Krakau zéker de winnaar. De prijzen voor een 4- of 5-sterrenhotel liggen vergeleken met Europa erg laag. Daarnaast kan je tijdens je stedentrip Krakau op het marktplein Plac Nowy leuke koopjes op de kop tikken en zijn er rondom het plein genoeg leuke, artistieke cafés en bars te vinden waar je voor nog geen euro een halve liter bier koopt. Er zijn verbazingwekkend veel gratis bezienswaardigheden. Ga mee met de gratis streetart tour, spot de mooie kerken van buiten én binnen, wandel door Old Town met historische hoogtepuntjes en bezoek musea. Bijna elk museum heeft een dag in de week gratis entree. Wanneer je toch in Krakau bent is het zeker aan te raden een bezoek te brengen aan Auschwitz-Birkenau. Ook dit is gratis! Tenzij je er een tour bij wilt boeken natuurlijk.

  • Warschau, Polen

In Warschau liggen de prijzen een stuk lager dan dat wij gewend zijn. De stad staat voornamelijk bekend om het goedkope, maar overheerlijke eten. In Polen zijn er maar liefst 20 verschillende keukens te vinden! In de wijken rond het centrum vind je veel erg goedkope restaurants, waar je heerlijk kunt eten. Onze aanrader: ga naar de Milkbar. Een overblijfsel uit de tijd van het communisme. Hier kan je voor heel weinig geld een typische Poolse lunch krijgen. Niet te missen tijdens een stedentrip Warschau. Ook het openbaar vervoer is niet duur. Warschau heeft een uitgebreid bus- trein- en tramnetwerk. De binnenstad is relatief klein, waardoor je dit ter voet kunt verkennen.

  • Praag, Tsjechië

De laatste in het rijtje goedkope steden Europa is Praag! In Praag, bekend als één van de mooiste steden van Europa, kan je goedkoop vakantie vieren in vergelijking met andere steden in Europa. Bij ons boek je al v.a. €20 p.p. een goed, centraal gelegen hotel. Ook de prijzen in winkels liggen een stuk lager dan dat wij gewend zijn. Shoppen kan je tijdens een stedentrip Praag dus als de beste! Goedkoop eten is hier ook zeker een optie. Voor slechts een tientje geniet je van een heerlijke maaltijd in een gezellig restaurantje. Echt goedkoop eten doe je in een pub. Pragenaars gaan veel vaker uiteten in pubs dan in restaurants. Een échte Tsjechische maaltijd it is. Je zult dus gelijk wat van de Tsjechische cultuur meekrijgen! Let er wel op dat deze stad steeds populairder wordt en daardoor dus ook steeds duurder.